pavvka 15.03.06, 09:17 ...ta zima się nareszcie skończyła? Bo ja już nie przeżyję więcej marznięcia, a tu zapowiadają, że po niedzieli będzie jeszcze zimniej i będzie padał śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 09:27 To samo, co z natarczywym trollem - udawac, ze jej nie ma, ignorowac. Wyjsc na dwor w tiszercie i sandalach, wachac kwiaty i opalac sie na lawce w parku. Jesli wszyscy by tak zrobili, na pewno przyszlaby wiosna. Z samego poczucia przyzwoitosci po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 09:32 illiterate napisała: > Wyjsc na dwor w tiszercie i sandalach, wachac kwiaty i opalac sie na lawce w > parku. Ale na razie nie ma nic do wąchania, opalać się nie da, bo słońce nie świeci, ławki zaśnieżone, a w ogóle przy wyjściu w tiszercie i sandałach grozi zapalenie płuc :-( Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 12:10 Ejze - najpierw piszez, ze Ci na czyms zalezy, a potem nie chcesz zlozyc swoich pluc na oltarzu idei? No i - kwiatki mozna wachac u straganiarek, bo tulipany sprzedaja na ulicach od miesiaca, a slonce dzis swieci jak nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 13:23 illiterate napisała: > Ejze - najpierw piszez, ze Ci na czyms zalezy, a potem nie chcesz zlozyc swoich > > pluc na oltarzu idei? Eeee wiesz, chyba ustąpię Ci miejsca i pozwolę poświęcić swoje płuca dla sprawy. > slonce dzis swieci jak nie wiem. Rano, kiedy pisałem, nie świeciło. Teraz rzeczywiście świeci. Może jest jakiś taniec albo zaklęcie przywołujące wiosnę? Może któraś z doświadczonych wiedźm z FF coś takiego zna? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 13:29 pavvka napisał: > Eeee wiesz, chyba ustąpię Ci miejsca i pozwolę poświęcić swoje płuca dla sprawy > . A to nie ma sprawy - wlasnie bylam na spacerku w dzinsiakach i bluzie z kapturkiem, bez szalika i plaszcza i bylo mi, hm, rzesko. Chyba sie jeszcze przejde. Byc moze zakupie narecze tulipanow i bede rozdawac ludnosci, zachecajac do wachania. Leniu. > Rano, kiedy pisałem, nie świeciło. Teraz rzeczywiście świeci. Moze skupic sie na tej czesci doby, kiedy swieci? W koncu szklanka pelna w 1/8 jest nadal szklanka pelną. W 1/8. > Może jest jakiś taniec albo zaklęcie przywołujące wiosnę? Może któraś z > doświadczonych wiedźm z FF coś takiego zna? ;-) Nienie - cos Ci sie pomylio, wiosne przywoluje utopienie wiedzmy. W dzisiejszych humanitarnych czasach topi sie po prostu kukle starej kobiety. Moze ktorys z doswiadczonych feministow zna jakis poporawnie polityczny rytual? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 14:37 No to ja też się dzisiaj przysłużyłem sprawie - wyszedłem w samym garniturze, ale z konieczności (zamknęli mi pokój i nie miałem dostępu do płaszcza). > Nienie - cos Ci sie pomylio, wiosne przywoluje utopienie wiedzmy. W > dzisiejszych humanitarnych czasach topi sie po prostu kukle starej kobiety. > Moze ktorys z doswiadczonych feministow zna jakis poporawnie polityczny rytual? Puszczanie kaczek na wodzie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:20 > > Może jest jakiś taniec albo zaklęcie przywołujące wiosnę? Może któraś z > doświadczonych wiedźm z FF coś takiego zna? ;-) Z pewnością niejedno. Zbierzmy się i wykonajmy pogański taniec dla Wiosny - może zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:52 kochanica-francuza napisała: > > Może jest jakiś taniec albo zaklęcie przywołujące wiosnę? Może któraś z > > doświadczonych wiedźm z FF coś takiego zna? ;-) > > Z pewnością niejedno. Zbierzmy się i wykonajmy pogański taniec dla Wiosny - moż > e > zadziała. Zgadzasz się być choreografką? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:56 > Zgadzasz się być choreografką? Niech każda tańczy, jak jej w pogańskiej duszy gra. To najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:57 Będziecie się potykały jedna o drugą. Jakaś ogólna koncepcja musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 18:04 pavvka napisał: > Będziecie się potykały jedna o drugą. Dobra, chorowod. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 18:57 O właśnie! Strawiński! To dopiero był rock'n'rollowiec! POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 16.03.06, 14:14 > Może jest jakiś taniec albo zaklęcie przywołujące wiosnę? Może któraś z > doświadczonych wiedźm z FF coś takiego zna? ;-) Coś znalazłem: "WYWOŁYWANIE WIOSNY Po utopieniu Marzanny przychodziła kolej na wywoływanie wiosny. Zwyczaj ten zachował się głównie u wschodnich Słowian jako "zaklinanie" lub "hukanie" wiosny. Wielkorusini zaklinanie wiosny zaczynali już 1 marca. Tego dnia dzieci i dziewczęta wychodziły na dachy, wzgórza i śpiewając prosiły wiosnę o łaskawe przybycie i przyniesienie darów. Rytuał ten powtarzano przez cały marzec, a czasami jeszcze dłużej. Czekano na znak świadczący o tym, że prośby i zabiegi ludu zostały dostrzeżone. Tym znakiem był pierwszy wiosenny grzmot." www.vulcan.edu.pl/biblioteka/inne/gazetki/gazetki021.html A więc wszystkie forumowiczki uprzejmie prosimy o wyjście na dach i zaśpiewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 09:33 To nic nei daje,ja od dawna ignoruję zimę i wystawiam goły brzuch a wiosny nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 09:36 bitch.with.a.brain napisała: > wystawiam goły brzuch a wiosny nie > ma:( A jak Twój pęcherz i narządy rodne? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anastassja Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:17 w tym przypadku nie wazne jest wnetrze, a to co na zewnatrz;) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 12:07 Ja tez czulam sie glupio na przystanku tydzien temu, marznac w specjalnie kupionej na okazje odegnania tej niemarwej zimy przejrzystej i letnio falbaniastej kiecce, wystajacej spod kurtki. Bo chodzi o to, zeby przegnanie zimy bylo solidarnym wystapieniem wszystkich obywateli, jeden brzuch tu i jedna falbanka tam nic nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anastassja Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:16 >ja od dawna ignoruję zimę i wystawiam goły brzuch a wiosny nie > ma:( a my to juz od dawna wiemy i od dawna sie dziwimy;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:18 Dziwicie się, że wystawia brzuch, czy że wiosny nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
anastassja Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:21 i to i to.jak ktos wystawia w zimie brzuch to znaczy, ze lubi temperatury ujemne. ja wystawiam goly brzuch tylko w tropikach;) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:21 Zdumiewające, ale muszę się z Tobą zgodzić! Musimy zademonstrować przywiązanie do ideologicznych ideałów wiosny, a wówczas ona, zachęcona naszą obywatelską inicjatywą przyjedzie. Zobaczycie: na białym skuterze, w czerwonej, lateksowej minióweczce i przy dźwiękach "Twist and Shout" Beatelsów! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:27 Nie, wiosna tak nie wygląda, raczej w stylu "na głowie kwietny ma wianek, w ręku zielony badylek" Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:31 Taka była w czasach Mickiewicza. Dzisiaj nawet trudno się do niej dodzwonić, nie mówiąc już o odpowiedzi na sms-y. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:32 A skad! Wiosna jest piersiasta i biodrzasta kwiaciarka z targu, w kwiecistej chustce na glowie i z wyjatkowo pyskatym usposobieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:36 A może tak: www.pinakoteka.zascianek.pl/Axentowicz/Images/Wiosna.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:48 Stawialabym raczej na piekno bardziej doslowne: www.capetown.at/heritage/peoples/images/coloured_flower_seller.JPG Wiosna nie jest omdlewajacym, sennym dziewczatkiem z anemia. Ma szczodra i plodna nature, ogorzala cere i mimo porywczosci usposobienie bardzo pogodne. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:50 Jakaś taka za stara... tak to może wyglądać wiosna w czerwcu, a nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:37 pavvka napisał: > A może tak: > www.pinakoteka.zascianek.pl/Axentowicz/Images/Wiosna.jpg Kaleson ci zaraz zarzuci brak, wiesz czego, u tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:38 Ale przecież nie widać jaką ma spódnicę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:39 pavvka napisał: > Ale przecież nie widać jaką ma spódnicę :-) No właśnie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:40 Dżoni może sobie wyobrazić, że ta wiosna ma na sobie lateksową miniówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 17:45 pavvka napisał: > Dżoni może sobie wyobrazić, że ta wiosna ma na sobie lateksową miniówkę. Kiedy on zdaje się nie ma wyobraźni, sądząc po jego gustach . Gdyby miał, nie preferowałby u kobiet strojów obcisłych, krzykliwych , wyzywających. Więc nie może biedaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:16 Nie mam pojęcia co tu zrobić ..też sie męcze ... Kupiłam w tym celu takowe cos, ale niew eim, czy to co da:)))))))))) www.allegro.pl/item89956782_rajstopy_gatta_loretta_model_20_rozm_3_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:20 pavvka napisał: > I nosisz je do miniówki? :-P a ja sobie kupiłam bluzę levisa "double eyelet hoody" i odprułam kieszeń kangurzą Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:22 A ja przestałem chodzić ciepło ubrany, bo mi się już znudziło - ileż można. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:23 Nie nosze miniówek :P Nie cierpie miniówek i nigdy ich nie nosiłam:P Nosi sie to do spódniczki do kolan , króea ma mały rozpierdak z boku i koniecznie jest czarna i sie rozciga- słowem pochodzi z " gumowej" serii a`la Orsay . Nie wiem co zrobie jak te czarne materiały gumoidalne wycofają z produkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:24 totalna_apokalipsa napisała: > Nie wiem co zrobie jak te czarne materiały gumoidalne wycofają z > produkcji... Uszyjesz sobie taką sama ze starej dętki samochodowej :-P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:35 Nie da rady, bo to takie coś : www.allegro.pl/item91192471_orsay_czarna_spodniczka_midi_.html ten materiał jest bardzo miękki, tylko się tak fajnie rozciąga, że można biec z całej siły do tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:22 =) Bardzo ładne! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:25 johnny-kalesony napisał: > =) Zapomniałeś narysować, że się ślinisz... =)_....... - kaleson Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Co zrobić, żeby... 15.03.06, 19:28 Ponieważ się nie śliniłem. Wyraziłem jedynie mój zachwyt, przynależny wszelkim przejawom piękna koleżankowego. Nie obawiaj się - gdybym się ślinił, szczerość nie pozwoliłaby mi o tym nie zawiadomić. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Starzy górale gadają... 16.03.06, 19:17 ... jeśli mewa na wodzie siędzie, wiosna będzie albo nie będzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
tom.machine Re: Starzy górale gadają... 16.03.06, 19:25 No i mądrzejszej prognozy nikt nigdy nie poda. To majstersztyk prognozowania. Kret, Pade i Zubilewicz wysiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Starzy górale gadają... 17.03.06, 09:31 Jeśli na świętego Prota jest pogoda albo słota, Na świętego Hieronima jest deszcz albo i go ni ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.machine Re: Starzy górale gadają... 20.03.06, 19:47 A ja znam jeszcze większą mądrość. Uważajcie i zapiszcie sobie bo to skarb i wyżyny uświadomienia. Jeśli będzie tak albo tak to nie będzie tak albo tak a jeśli jednak będzie tak albo tak to nie będzie tak albo tak. Odpowiedz Link Zgłoś