Dodaj do ulubionych

Moja Love zaczyna doktorat!

21.03.06, 23:36
Fakit! Najgorsze że po skończonej socjologii niebezpiecznie zaczyna się kręcić koło Gender Sudies...

Wdepłem w bagno...co?
Obserwuj wątek
    • bleman Rzeczywiscie straszne ;-)) 21.03.06, 23:38

• zlotoslanos Re: Moja Love zaczyna doktorat! 21.03.06, 23:38
      Możesz być świetnym źródłem informacji będąc u źródła , u wodopoju :-) Pozdrów
      żonę :-)
      • tgmen Re: Moja Love zaczyna doktorat! 21.03.06, 23:40
        Będę walczył z ogniem- ogniem...uczcie mnie!

----------------------------
        Na pohybel! (ale tak cichutko...w sumie sam do siebie.....w myślach)
        • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:00
          dobry boże, jestes jak dziecko we mgle. :)
          po pierwsze: nie możesz "walczyć". my nie walczymy. walka to agresja. my nie
          jesteśmy agresywne. Yo!

• tgmen Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:04
            czy walka na argumenty to przejaw agresji...?
            Bo ja w tym guście...
            A Love wymaga bazy intelektualnej ...i nie tylko...
            • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:09
              he he, ale się poplątało. wogóle nie wspominaj o walce. wyrzuć to słowo ze
              swojego słownika.
              chociaz pewnie nie zdołasz, mężczyzno, puchu marny.
              • tgmen Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:17
                margot_may napisała:

> he he, ale się poplątało. wogóle nie wspominaj o walce. wyrzuć to słowo ze
                > swojego słownika.
                > chociaz pewnie nie zdołasz, mężczyzno, puchu marny.

...Ja nie zdołam wyrzucić tego słowa ze swojego słownika? Lalka! Jam Słów Władca. Jam Miodka Ojciec...Jam...Bralczyk!
                • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:20
                  :) zobaczymy, zobaczymy....

uzupełnij prawidłowo: ...... na śmierć i zycie.
                  • tgmen Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:23
                    uzupełniam pra- widłowo

:)......na śmierć i życie

• margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 00:32
                      co robił napoleon pod austerlitz? tylko nie mów, że się uśmiechał, i do tego na
                      śmierc i życie...
                      • feel_good_inc Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 01:16
                        margot_may napisała:

> co robił napoleon pod austerlitz? tylko nie mów, że się uśmiechał, i do tego na
                        > śmierc i życie...

Rozmyślał o zapachu niemytej pachwiny swej Józefiny. Jak bardzo za nim tęsknił, świadczą liczne listy, w których zastrzegał, by pod żadnym pozorem nie dała się namówić na kąpiel przed jego powrotem. A skoro rozmyślał, to pewnie i się uśmiechał ;)
          • illiterate Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 01:04
            margot_may napisała:

> dobry boże, jestes jak dziecko we mgle. :)
            > po pierwsze: nie możesz "walczyć". my nie walczymy. walka to agresja. my nie
            > jesteśmy agresywne. Yo!

Yo, a dlaczego nie jestesmy? I my ktore?
            • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 03:55
              tylko mężczyźni walczą. bo oni mają wrogów. przez duże w. nad wrogiem trzeba
              dominować. trzeba wygrać. my nie patrzymy na świat z tak ochydnie męskiego i
              płaskiego, jednostronnego punktu widzenia.

• heretic_969 Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 03:57
                Nie sądzisz, że trochę generalizujesz?
                • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 04:02
                  phi! o 4 nad ranem mam prawo.
                  :)
              • margot_may Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 04:01
                PS. no dobra mamy jednego małego wroga... no może dwóch. przychodzą mi na myśl
                stereotypy: najlepiej je zniszczyć. ale nie mówimy, że to jest wróg. no bo
                przecież: pokaz mi swojego wroga, a powiem ci kim jesteś. stereotypy... to nie
                hun atylla. niezbyt nobilitujące. ani reprezentacyjne. :/

a więc: nie mamy wrogów. i cicho sza.

to się nazywa strategia!
                a może hipokryzja. :D
                • evita_duarte Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 04:21
                  A ja chyba mam wroga. A przynajmniej kogos kogo chyba nienawidze, nie
                  wybaczylabym. Ktos kto kiedys dawno za moimi plecami knul przeciwkomnie i malo
                  brakowalo a zniszczylby cos waznego. Tak, chyba jednak mam.
                  Margot dlaczego Ty nie spisz?
    • dokowski Współczuję 22.03.06, 10:28
      tgmen napisał:

> socjologii niebezpiecznie zaczyna się kręcić koło Gender Sudies...
      >
      > Wdepłem w bagno...co?

Socjologia to najgłupsza nauka, to nawet nie jest nauka.

Kiedyś czytałem o najgłupszym badaczu w historii nauki - Margareth Mead. Była
      to baba tak bardzo głupia, że nie potrafiła się zorientować podczas wywiadów w
      terenie z tubylcami nastolatkami, że robią sobie z niej cały czas jaja. MM
      mieszkała odizolowana od tubylców w jakichś wojskowych obiektach białych
      okupantów i nie wychodząc z kwatery prowadziła badania terenowe. Robiła to w
      ten sposób, że zapraszała do siebie tubylców (głównie młode dziewczęta) i
      wypytywała je o różne fajne rzeczy, np. jak uprawiają seks, kiedy zaczynają,
      jak często są gwałcone przez współplemieńców itd.

Podobno MM była naprawdę aż tak głupia, że sama wierzyła w naukowość swoich
      metod. Podobno nie zdawała sobie nawet sprawy z tego, że kiedyś to wszystko co
      ona pisze może wyglądać jak wielkie hochsztaplerstwo.

Dzieła MM stały się kanonem socjologii. Podobno jeszcze dzisiaj socjolodzy
      cytują MM z pełną powagą.
      • tgmen Fakit zapomniałem o Tobie! 22.03.06, 10:36
        Panie Dokowski!

Cholera!

• dokowski A co Twoja Love sądzi o MM? 22.03.06, 12:11
          tgmen napisał:

> Panie Dokowski!
          >
          > Cholera!

Z tego trudno mi się zorientować, ile wiesz o socjologii
          • tgmen Re: A co Twoja Love sądzi o MM? 22.03.06, 12:19
            Poprostu zapomniałem kolego Dokowski żes na tym Forum jest i możesz mi poważny wątek zacząć spierdaczać. Ale odpowiadam: Socjologia jak każda nauka dotyka wielu ważnych kwestii a ktoś kto pisze bezkrytycznie o całej dziedzinie nauki jako bzdurze totalnej jest dla mnie mało wiarygodny. Dlaczego zatem socjologia jest do bani? Hę?

• dokowski To przecież już wyjaśniłem 22.03.06, 12:49
              tgmen napisał:

> Dlaczego zatem socjologia jest do bani? Hę?

Bo opiera się na wierze w infantylne mity i kłamstwa autorstwa MM. Porozmawiaj
              o tym z Love, jeśli to jest możliwe (podobno socjologowie nie potrafią
              rozmawiać)
              • floric Dokowski 22.03.06, 12:55
                Ja nie jestem socjologiem, ale za to TY jesteś IDIOTA
                • tgmen Re: Dokowski 22.03.06, 12:58
                  Floric!

Nie wolno Ci mimo wszystko nazywac tak Pana Dokowskiego. On jest pod ochroną!
                  Zamień to określenie innym- jeślisz rozsądny(a)
                • dokowski Od razu widać że nie wiesz nawet o czym jest wątek 22.03.06, 15:52
                  floric napisał:

> Ja nie jestem socjologiem, ale za to TY jesteś IDIOTA

Bardzo mnie bawią takie głosy w dyskusji. Takie faceciki trafiają się na tym
                  forum, słowo feminizm przyciąga ich jak magnes.
              • tgmen Re: To przecież już wyjaśniłem 22.03.06, 12:56
                ...To opierasz sąd o całej nauce na MM??? Oj lekko generalizujesz zatem...
                Doktor Mengele był lekarzem. Co sądzisz o medycynie?

Porozmawiam o MM a jak!- i tu cieszę się kolego Dokowski że Cię mam. Jesteś motorem mojego rozwoju. (serio!)
                • dokowski Najpierw porozmawiaj z Love 22.03.06, 15:48
                  tgmen napisał:

> ...To opierasz sąd o całej nauce na MM??? Oj lekko generalizujesz zatem...
                  > Doktor Mengele był lekarzem. Co sądzisz o medycynie?

On nie był ojcem medycyny, ale odszczepieńcem. Ona jest zaś matką socjologii
                  • tgmen Re: Najpierw porozmawiaj z Love 22.03.06, 16:14
                    MM to z tego co wiem antropolog kulturowy. Badała plemiona SAMOA. w latach 40. XX wieku. Fajne wnioski ale nie na temat.
                    Socjologia to nauka w końca XIX wieku. Nazwę wprowadził August Comte w latacj 40 XIX. To tak jakby napisać że Blecharz jest ojcem pianistyki.

Dziękuję że mnie motywujesz do nauki ale ciągle upieram się że strasznie generalizujesz- naciągając poszczególne fakty pod swoje soczyste teorie.

Oczywiście ja też generalizuję ale...............z pokorą bracie!
                    • dokowski Całkiem fajne macie pozdrowienie na pożegnanie 23.03.06, 12:33
                      tgmen napisał:

> z pokorą bracie!

z pokorą bracie!
                      • tgmen Re: Całkiem fajne macie pozdrowienie na pożegnani 23.03.06, 12:46
                        Słowa Doka:
                        > > z pokorą bracie!

Tylko do tego się odniesiesz?
                        Czemu żerujesz na wybranych słowach a nie na całych myślach co?

Nie odpowiedziałeś mi Doku o MM. Czy ciągle uważasz ją za matkę socjologii?

Pozdro!

• dokowski Tak, za matkę socjologii współczesnej 24.03.06, 09:51
                          tgmen napisał:

> Nie odpowiedziałeś mi Doku o MM. Czy ciągle uważasz ją za matkę socjologii?
                          • zlotoslanos Syndrom kaca 24.03.06, 10:11
                            dokowski napisał:

> tgmen napisał:
                            >
                            > > Nie odpowiedziałeś mi Doku o MM. Czy ciągle uważasz ją za matkę socjologi
                            > i?
                            >

A kto, starej, biednej, nieuczonej kobiecie wyjasni skrot MM ? Marilyn Monroe
                            czy Marylin Manson ? :-))))))))

www.marilyn.stopklatka.pl/indexpl.html
                            images.google.pl/images?q=marylin+manson&hl=pl&lr=lang_pl&sa=X&oi=images&ct=title
                            • dokowski Margareth Mead 24.03.06, 11:17
                              > wyjasni skrot MM ? Marilyn Monroe czy Marylin Manson ?
                              • zlotoslanos Re: Margareth Mead 24.03.06, 11:23
                                dokowski napisał:

> > wyjasni skrot MM ? Marilyn Monroe czy Marylin Manson ?

MMD merci mister Dokowski .
                                • tgmen Re: Margareth Mead 24.03.06, 11:48
                                  Czyżbyśmy atropologa kultury zajmującego się kulturami pierwotnymi nazywali matką socjologii współczesnej?

To lekka generalizacja. Czyli rozumiem że tylko socjologia współczesna jest do bani a stara klasyczna nie. Tak wynika Doku z Twojego postu na starcie. Tylko że zapominasz że sytuacja zastana jest wypadkową historii...
                                  • dokowski Nie wiem, nie znam XIX-wiecznej socjologii 24.03.06, 12:46
                                    tgmen napisał:

> socjologia współczesna jest do bani a stara klasyczna nie

jeśli nie odrzucali odkryć Darwina, to byli lepsi niż współcześni wyznawcy
                                    tabula rasa
                                    • tgmen Re: Nie wiem, nie znam XIX-wiecznej socjologii 24.03.06, 12:56
                                      Mój Dokowski napisał:
                                      > Socjologia to najgłupsza nauka, to nawet nie jest nauka...
                                      ale potem:
                                      > jeśli nie odrzucali odkryć Darwina, to byli lepsi niż współcześni wyznawcy
                                      > tabula rasa

To generalizujesz, ciągniesz za słówka czy o co Panu wogóle chodzi...
                                      Co Ty kolego chciałeś mi wogóle w tym wątku powiedzieć...

Dobrze napisałem w odpowiedzi na twój pierwszy post:
                                      >Poprostu zapomniałem kolego Dokowski żes na tym Forum jest i możesz mi poważny wątek zacząć spierdaczać

Czasami nachodzi mnie myśl że rilly pierdaczysz...
                                      Ale czekam na coś mądrego w końcu ofkors...

-------------------------
                                      jest taki rodzaj cegły...
                                      • dokowski Że skoro związałeś się ze studentką socjologii... 24.03.06, 16:32
                                        tgmen napisał:

> Co Ty kolego chciałeś mi wogóle w tym wątku powiedzieć

... to powinieneś akceptować jej zainteresowanie genderami, gdyż są to
                                        dziedziny wiedzy bardzo podobne i studia równie poważne Jeżeli socjologia Ci
                                        nie przeszkadzała, to i studia genderowe nie będą. Nie panikuj więc, pojutrze
                                        będzie lepiej.

Chciałem Cię pocieszyć, że nie będzie gorzej niż było. Chciałem Ci pomóc, żebyś
                                        się nie bał. Twoja Love się nie zmieni.
                                        • tgmen Re: Że skoro związałeś się ze studentką socjologi 24.03.06, 16:34
                                          Dokowski (lubic go zaczynam) napisał:

> Chciałem Cię pocieszyć, że nie będzie gorzej niż było. Chciałem Ci pomóc,
                                          > żebyś się nie bał. Twoja Love się nie zmieni.

NIE BIERZ SIĘ BRACIE ZA POMAGANIE MI!!!!!!!!

(opiekują się już mną rzesze psychologów, psychiatrów, psychoanalityków i teściowa)

A boję się tylko grzybicy na basenie! :)

Pozdrowienia!

• evita_duarte Tesciowa??? 24.03.06, 16:38
                                            ojojoj
                                            • tgmen Re: Tesciowa??? 24.03.06, 19:07
                                              Co "ojojojoj"?!?

Nie masz- to się nie wypowiadaj :)

Nie rozumiesz tego uczucia...

----------------------------
                                              niby cegiełka- a jaka inna

• evita_duarte Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 14:06
      tgmen napisał:

> Fakit! Najgorsze że po skończonej socjologii niebezpiecznie zaczyna się
      kręcić
      > koło Gender Sudies...
      >
      > Wdepłem w bagno...co?

Kazdy w costam wdeptuje. Gratulacje, ze Ty przynajmniej w cos fajnego :)
      • tgmen Re: Moja Love zaczyna doktorat! 22.03.06, 14:14
        wiem wiem...ale będę musiał się ciągle update-ować w temacie...Dobrze że mam od paru dni Was...(i Ciebie kolego D)

:)

-----------------------------
        powinna być jakaś dowcipna stopka
      • tom.machine Evito popełniasz straszliwą dyskryminacje 24.03.06, 12:28
        Otóż zatrudniając w swoim samolocie samych stewardów i tylko jedną panią pilot
        sprawiasz, że i tak więcej panów ma pracę.
        • evita_duarte Re: Evito popełniasz straszliwą dyskryminacje 24.03.06, 13:46
          tom.machine napisał:

> Otóż zatrudniając w swoim samolocie samych stewardów i tylko jedną panią
          pilot
          > sprawiasz, że i tak więcej panów ma pracę.

A kobiety maja przyjemnosc. Pani pilot i pani co pilot, ja, zlotos i jeszcze
          kilka innych pan wolimy jak w obsludze samolotu pracuja mezczyzni :) To
          przylecisz na to spotkanie czy nie?
          • tom.machine O niczyn innym nie marzę. Możesz rezerwować miejsc 24.03.06, 17:53
            e
            • evita_duarte Miejsca dla czlonkow kliki sa zawsze zarezerwowane 24.03.06, 17:55
              Znajdzie sie tez cos dla nowych :)
              • tom.machine Musimy tylko uważać na sabotaż z wiadomej strony 24.03.06, 18:38

• tgmen Re: Miejsca dla czlonkow kliki sa zawsze zarezerw 24.03.06, 19:09
                Dla nowych to promocja...klasa Biznes i Prywatne audiencje w kabinie pilotów...:)))))))))

---------------------------------------
                cegł..."czy leci z nami Pilot?"
                • tom.machine i wyjątkowo stewardesy też w promocji 24.03.06, 19:13

• tgmen Re: i wyjątkowo stewardesy też w promocji 24.03.06, 19:26
                    W TYM samolocie wolę PILOTKI....

--------------------------
                    heretic zabrał stopkę....
                    • tom.machine Re: i wyjątkowo stewardesy też w promocji 24.03.06, 19:28
                      Ale pilotek nie można zajmować rozmową bo prowadzą.
                      No chyba że czapki pilotki.
                      • tgmen Re: i wyjątkowo stewardesy też w promocji 24.03.06, 19:35
                        Ok. zatem biorę się za Stwerdessy....

...Mam tu problem z tą taką klamereczką kochanie...

• tom.machine Zacytuje tylko Maklakiewicza 24.03.06, 19:38
                          "Człowiek musi sobie od czsu do czasu polatać"
                          • tgmen Re: Zacytuje tylko Maklakiewicza 24.03.06, 19:42
                            a ja zacytuję coś z innej literatury:

CHWAŁA NA WYSOKOŚCIACH!
    • anastassja ona bardziej wdepla nt. 22.03.06, 16:20
      • bitch.with.a.brain Re: ona bardziej wdepla nt. 23.03.06, 17:16
        nie,bardzo fajnie,ze chce sie rozwijac i jest ambitna
        • anastassja Re: ona bardziej wdepla nt. 24.03.06, 19:44
          z takim facetem?
          • bitch.with.a.brain :))) 24.03.06, 19:44

• wzr1 wyrazy współczucia 23.03.06, 19:55
      Jak nie jest po ślubie to puścić w trąbę
    • cyrik Re: Moja Love zaczyna doktorat! 24.03.06, 19:30
      SĄdze żE PRZYDAŁBY SIĘ PORZĄDNY ZASTRZYK W DUPE tak na otrzeźwienie :D