Dodaj do ulubionych

Wszystkie chwyty dozwolone?

28.04.06, 13:53
W Krakowie ma odbyc sie marsz tolerancji. MW protestuje i nie jest to niczym
nowym ani zaskakujacym. Dziwna jest natomiast forma ich protestu. Ludzie
slynacy z rzucania kamieniami i nienawisci dla wszystkiego co inne od nich
powoluja sie na pamiec o zmarlym papiezu, ktoremu zaszewe blizszy byl
czlowiek niz jakakolwiek ideologia. niczego sie od Niego nie nauczyli, a
teraz jeszcze szargaja jego imie...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3312274.html
Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:54
      A myślisz, że papież byłby za marszem gejów?
      • nihiru Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:56
        pytanie brzmi: czy by się sprzeciwiał?
        • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:56
          NA PEWNO NIE ZAKAZAŁBY!
          • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:58
            A ja nie byłbym aż taki pewien.
            • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:02
              on by potępił...nawet nie! Powiedziałby że to "nienaturalne" ale nie zakazałby!...
            • kochanica-francuza Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:56
              pavvka napisał:

> A ja nie byłbym aż taki pewien.
              A czy byłby za MW? I chciałby, żeby machali jego imieniem?
              • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:03
                kochanica-francuza napisała:

> pavvka napisał:
                >
                > > A ja nie byłbym aż taki pewien.
                > A czy byłby za MW? I chciałby, żeby machali jego imieniem?

Nie. I właśnie o to chodzi, że obydwie strony w dyskusji używają
                argumentów "JP2 na pewno by...", a żadna nie powinna.
                • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:05
                  do mnie to trafia...
          • nihiru Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:02
            no właśnie. więc powoływanie się na jego autorytet jest wielkim nadużyciem.

nie mówiąc już o tym, że idiotyzmem jest powoływanie się na papieża w sytuacji
            kiedy większość uczestników marszu nie jest katolikami (myślę że można z dużym
            prawdopodobieństwem taką tezę założyć).
      • evita_duarte Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:58
        pavvka napisał:

> A myślisz, że papież byłby za marszem gejów?

Wiem jedno: nie podpisalby sie pod rzucaniem kamieniami, ani pod komentarzem do
        zdjecia: oto ich prawdziwe oblicze. Bybly jak zawsze za miloscia a nie
        nienawiscia.
    • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:56
      Toż to są praktyki z polityki wzięte. Oto mistrzowie naciągania faktów i volt interpretacyjnych podciągną słowa Papy pod każdą ideologię...

Pierwszy jak pamietam był Ojciec Tad, który sprytnie został sfotografowany tuz obok Popierza a potem afiszował sie "przyjaźnią" z Ojcem Świętym...

ech...
      • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 13:58
        Bo Jan Paweł II dlatego był niekwestionowanym autorytetem, że każdy przypisywał
        mu własne poglądy.
        • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:03
          Bo to wynika z braku autorytetu w polsce...
          Jak juz mieliśmy kogoś...to musiał byc uosobieniem mądrości wszystkich...

Stąd próba podciągnięcia go pod wszystko...czasem przykre...
        • nihiru Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:06
          myślę że trochę przesadziłeś.

ta sytuacja przypomina trochę wojny religijne - obie strony twierdziły że "Bóg
          jest z nami" i że zabijają w imię Chrystusa, który przecież powiedział ze
          najważniejsze jest przykazania miłości.

jak ktoś chce to nawet najmądrzejsze słowa przekręci tak żeby mu pasowały do
          własnych celów.
          • tgmen Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 14:08
            bo mamy jeden uniwersalny (zdawałoby się) wzór moralny...

Tylko że racja jest taka, że to wzór głównie dla Katolików...a homo-środowisko nic się często do tej grupy ludzi nie ma...
          • evita_duarte Ot to to!!! 28.04.06, 14:14
            nihiru napisała:
            >
            > jak ktoś chce to nawet najmądrzejsze słowa przekręci tak żeby mu pasowały do
            > własnych celów.
          • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:02
            Ale IMHO Wy też przekręcacie podpierając się JP2 jako autorytetem popierającym
            prawo gejów do manifestowania.
            • evita_duarte Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:16
              pavvka napisał:

> Ale IMHO Wy też przekręcacie podpierając się JP2 jako autorytetem
              popierającym
              > prawo gejów do manifestowania.

Watek nie jerst o prwie gejow do manifestowania. Czytaj ze zrozumieniem. Watek
              jest o tym, ze MW gra na uczuciach Krakowian podpierajac sie autorytetem, ktory
              nigdy nie rzucil w nikogo kamieniem. Ani doslownie ani w przenosni.
              • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:25
                I tu dochodzimy do sedna. MW powołuje się na papieża jako przeciwnika
                homoseksualnych stosunków płciowych i na tej podstawie sugeruje (nie mówiąc
                tego wprost), że popierałby rzucanie kamieniami. Wy powołujecie się na papieża
                jako orędownika wolności i na tej podstawie sugerujecie (nie mówiąc tego
                wprost), że popierałby manifestacje gejów. Sorry, ale dla mnie jedno i drugie
                jest taką samą manipulacją (abstrahując od faktu, że sam popieram prawo do
                manifestacji).

I czy naprawdę sądzicie, że papież zezwoliłby na paradę gejów w Watykanie?
                • evita_duarte Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:30
                  pavvka napisał:

> I tu dochodzimy do sedna. MW powołuje się na papieża jako przeciwnika
                  > homoseksualnych stosunków płciowych i na tej podstawie sugeruje (nie mówiąc
                  > tego wprost), że popierałby rzucanie kamieniami. Wy powołujecie się na
                  papieża
                  > jako orędownika wolności i na tej podstawie sugerujecie (nie mówiąc tego
                  > wprost), że popierałby manifestacje gejów. Sorry, ale dla mnie jedno i drugie
                  > jest taką samą manipulacją (abstrahując od faktu, że sam popieram prawo do
                  > manifestacji).

Nikt nie sugeruje, ze jakikolwiek papiez, czy inny przedstawiciel kosciola,
                  zgodzilby sie na parade gejow. Dlatego nikt nie wypisuje. Przyjdzcie na marsz
                  tolerancji bo papiez byl za tolerancja. Jedyne co tu jest poruszone to :
                  Zostawcie papieza w spokoju, nie manipulujcie uczuciami ludzi.

>
                  > I czy naprawdę sądzicie, że papież zezwoliłby na paradę gejów w Watykanie?

Watykan jest panstwe koscielnym i jego prawo ma byc przestrzegane. Polska jest
                  jeszcze panstwem swieckim wiec zostawmy koscielne autorytety w spokoju. To
                  jedyne czemu sie tu dziwie.
              • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:41
                evita_duarte napisała:

> pavvka napisał:
                >
                > > Ale IMHO Wy też przekręcacie podpierając się JP2 jako autorytetem
                > popierającym
                > > prawo gejów do manifestowania.
                >
                > Watek nie jerst o prwie gejow do manifestowania. Czytaj ze zrozumieniem.

Może Twój pierwszy post nie był o tym, ale zaraz pojawiły się głosy pt. "on na
                pewno by nie zakazał". Ja akurat jestem prawie pewien, że by zakazał (dlatego
                pytałem o Watykan, bo tylko tam miałby możliwość zakazania).
                • evita_duarte Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:43
                  pavvka napisał:
                  > Może Twój pierwszy post nie był o tym, ale zaraz pojawiły się głosy pt. "on
                  na
                  > pewno by nie zakazał". Ja akurat jestem prawie pewien, że by zakazał (dlatego
                  > pytałem o Watykan, bo tylko tam miałby możliwość zakazania).

Tak, ale by; jasno za respektowaniem prawa ludzkiego.
                  • pavvka Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 15:45
                    gaytoday.badpuppy.com/garchive/events/071000ev.htm
                  • evita_duarte Szczerze tez mysle 28.04.06, 15:45
                    ze probowalby protestowac przeciwko. Nie zmienia to faktu, ze nie rzucilby
                    kamieniem, nie podpisalby sie pod plakatem wszechpolakow.
                    • tgmen !!! 28.04.06, 15:46
                      punkt!
      • tad9 Re: Wszystkie chwyty dozwolone? 28.04.06, 19:04
        tgmen napisał:

> Pierwszy jak pamietam był Ojciec Tad, który sprytnie został sfotografowany tuz
        > obok Popierza a potem afiszował sie "przyjaźnią" z Ojcem Świętym...
        >
        > ech...

Protestuję. Było akurat odwrotnie. To nie ja wykorzystywałem to zdjęcie.
    • heretic_969 Papież JP II? To ten pan, który 28.04.06, 15:21
      porównywał aborcję do Holokaustu? Temu panu mówię stanowcze nie, Rust in Peace:)
      • nihiru Re: Papież JP II? To ten pan, który 28.04.06, 15:24
        a porównywał?
        wydawało mi się że to w Polsce jacyś fanatycy to wymyślili, a JPII mówił tylko
        o cywilizacji śmierci?
        • evita_duarte dokladnie heretykowi cos sie pomylilo nt 28.04.06, 15:25

• pavvka Re: dokladnie heretykowi cos sie pomylilo nt 28.04.06, 15:28
            news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4288103.stm
            I to jest typowy przykład tego o czym mówię. (Prawie) nikt tak naprawdę nie wie
            co głosił JP2, a każdy uważa go za ostateczny autorytet przypisując mu poglądy
            własne.
            • kochanica-francuza A najważniejsze słowa JPII... 28.04.06, 15:31
              pavvka napisał:

> news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4288103.stm
              > I to jest typowy przykład tego o czym mówię. (Prawie) nikt tak naprawdę nie wie
              >
              > co głosił JP2, a każdy uważa go za ostateczny autorytet przypisując mu poglądy
              > własne.

to, jak wiadomo:

"A pomaturze chodziliśmy na kremówki".
            • evita_duarte Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:33
              polecam ten fragment:
              But German Cardinal Josef Ratzinger said the Pope was not equating abortion
              with the Holocaust.

"He calls our attention to the permanent temptations for humanity, and on the
              need to take care not to fall into the pitfalls of evil," the cardinal said at
              the book launch.
              • heretic_969 Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:35
                Ale liczy się to co JP II napisał a nie jak Pancerny to interpretuje, nie?
                • tgmen Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:40
                  > Ale liczy się to co JP II napisał a nie jak Pancerny to interpretuje, nie?

słowo pisane interpretuje sie podłóg własnych wykładni ...

I pancerni mają swoje i geje maja swoje i...Ty masz swoje...chyba najbardziej pojechane...

Więc pafka jednak ma racje!!!
                • evita_duarte Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:42
                  heretic_969 napisał:

> Ale liczy się to co JP II napisał a nie jak Pancerny to interpretuje, nie?

A jestes w stanie przytroczyc co napisal??
                  • pavvka Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:47
                    evita_duarte napisała:

> A jestes w stanie przytroczyc co napisal??

No przecież cytują w tym artykule.
                    • evita_duarte Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:48
                      pavvka napisał:

> evita_duarte napisała:
                      >
                      > > A jestes w stanie przytroczyc co napisal??
                      >
                      > No przecież cytują w tym artykule.

Nie ma tam zdania: Aborcja to holokaust.
                      • pavvka Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:52
                        Bo JP2 liczył na bardziej domyślnych czytelników niż Ty :-P
                        • evita_duarte Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:53
                          pavvka napisał:

> Bo JP2 liczył na bardziej domyślnych czytelników niż Ty :-P

Domyslnych?? Wiesz, to powinno byc jasne dla kazdego.
                          • pavvka Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:54
                            Jest jasne dla każdego oprócz Ciebie
                            • evita_duarte Zaczynasz gadac jak dokowski: 28.04.06, 15:55
                              pavvka napisał:

> Jest jasne dla każdego oprócz Ciebie

Wszyscy wiedza, ze...
                              • pavvka Re: Zaczynasz gadac jak dokowski: 28.04.06, 15:56
                                Uczę się od najlepszych :-D
                                • evita_duarte :):):) 28.04.06, 15:58

• tgmen Re: Znow pawka nie czytasz calosci 28.04.06, 15:54
                          i tu to samo co Hereticowi:

Słowo pisane to jedno-->wykładnia do analiz owego słowa to drugie...
                          Stąd jedno zdanie ciąga sie tak wielobiegunowo...
    • evita_duarte Polecam 28.04.06, 16:05
      Rozpoczela sie manifestacja MW
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3313564.html
      polecam zwlaszcza fragment:
      Do marszu przyłączają się niewielkie grupki kilkunastoletnich chłopaków, którzy
      na smyczach do "komórek" mają zawieszone faszystowskie symbole. Zaczepiają
      przechodniów pytając: "za kim jesteś ?".
    • evita_duarte Teraz sie wyparli 29.04.06, 22:02
      Mlodziez Wszechpolska twierdzi ze jej dzialacze nie brali udzialu w zajsciach z
      policja, podczas Marszu Tolerancji w Krakowie. A to dobre...
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3315804.html
      • niedowiarek1 Re: Teraz sie wyparli 29.04.06, 22:08
        Zawsze się znajdzie ktoś lub ilu ,którzy szukaja tylko okazji do stworzenia
        zadymy.A ci agresywni małolaci mieli ku temu okazję.Wiedzieli że pójdzie to na
        konto M.Wszech.Ale widzę wyrok już zapadł.Jak zwykle zaocznie i
        bezpodstawnie.Acha i już.
        • evita_duarte A ty masz jakies watpliwosci?nt 29.04.06, 22:20

• niedowiarek1 Re: A ty masz jakies watpliwosci?nt 29.04.06, 22:57
            Ano,niestety mam.Należę do tej grupy osób,które nie wydają sądów
            pochopnie.Czekam cierpliwie na wyrok.Tego mnie nauczył mój ojciec.Jeżeli zle
            mnie nauczył to bardzo przepraszam.
    • kropka_bordo O marszu: 29.04.06, 22:43
      Uczestniczylam w tym marszu, byly nas tlumy, bylo fajnie. Naprawde, poczulam sie jak na majowce :) Szlismy sobie wszyscy, machalismy kwiatkami, usmiechalismy sie do siebie i przechodniow, bylo po prostu sympatycznie. Poniewaz wczesniej MW zapowiadalo ze na rynek "zboczencow" nie wpuszcza, w ostatniej chwili zamiast skrecic w Szewska poszlismy prosto. Kierunek Wawel. Wszechpolacy sie zwiedzieli i pojawili sie gdzies tak w okolicy skrzyzowania Franciszkanskiej i Straszewskiego.
      Do tego momentu bylo sympatycznie. Naprawde nic nie zaklucalo spokoju, ok kilka jajek polecialo na poczatku, ale szybciutko tych kilku wyrostkow wylapala policja i byl spokoj.
      Na skrzyzowaniu lysi panowie wykrzyczeli co mieli do wykrzyczenia, nie zwracajac uwagi na to ze krzycza o zboczencach do ludzi miedzy ktorymi byly np. rodziny z dziecmi. Jak tylko zaczeli krzyczec i rzucac jajami, natychmiast wszystkie kamery do nich skoczyly. Zreszta nie wazne. Idziemy dalej, pod Waflem policja (byli swietni! naprawde, fantastyczni, wylapywali szczyli rzucajacych jajkami z krzakow natychmiastowo :) wiec polica oddzielala "normalnych inaczej" od nas, chwile postalismy i poszlismy pod smoka.

I tyle.

Pisze to wszystko, bo bylo milo i sympatycznie, ludzie na chodnikach albo sie nam przygladali bez emocji, albo bili brawo i krzyczeli ze popiraja :)
      Pisze, bo kiedy po powrocie do domu wlaczylam radio to uslyszalam o "regularnej bitwie na kamieniemiedzy uczestnikami marszu rownosci MW" itd itp. No sorry, ludzie ale takiej manipulacji informacjami to sie nie spodziewalam. Wkurza mnie to. Zwracanie uwagi na kilku (byla ich garstka!!!) wyrostkow z buzujacymi hormonami, a nie zajakniecie sie nawet o tym ze marsz byl pokojowy, ze na samym poczatku przewodniczaca poprosila wszystkich o spokoj i ze ten spokoj byl zachowany.

Ple ple ple, eh, szkoda ze nie pokazali tego jak bylo fajnie
      • evita_duarte Re: O marszu: 30.04.06, 14:15
        Widzisz, a mimo tego na plakatach caly czas widnieja wymalowani mezczyzni,
        chociaz wiemy, ze nie tak wygladaja parady w Polsce. Poza tym zapomina sie ze
        to byl marsz tolerancji nie tylko wobec homoseksualistow.
        • tad9 Re: O marszu: 30.04.06, 20:06
          evita_duarte napisała:

> Widzisz, a mimo tego na plakatach caly czas widnieja wymalowani mezczyzni,
          > chociaz wiemy, ze nie tak wygladaja parady w Polsce.

JESZCZE nie wyglądają, bo pederaści JESZCZE nie mogą sobie na to pozwolić. W
          Berlinie też kiedyś tak to nie wyglądało. Dziś w czasie marszów kopulują na
          ulicy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka