Dodaj do ulubionych

Off topic?

04.05.06, 11:16
Wróciłem z dalekiej podróży i...
widzę że łąki juz umajone, parki zazielenione, pszczółki wesoło bzyczą...
FF też odmienione....

No to i ja wesoło "bzyknę"

Wpadłem do Was przypadkowo. Poznałem fantastyczną osobę, która podobnie jak ja "bawila się w piaskownicy słów" i mocno się z nią polubiłem nie zamieniając nawet jednego słowa nt "izmów"...Po tym, jak nas admin owej "słowowej piaskownicy" o zgrozo za gadulstwo upomniał dostałem zaproszenie TUTAJ. Powiem Wam, że na wszystko przygotowany byłem tylko nie na "izm"! Jestem naprawdę szczęśliwym ojcem i mężem. Wiele razy zabierałem tu głos nt relacji w związkach, kwestii wzajemnej tolerancji itp...a teraz...

Feminizm
Czy jestem Feministą? Trochę. Bo tylko troche o tym myślałem. A spodobało mi się na FF to, że piszą tu osoby, które cenią sobie słowo. Czytają, piszą...myślą i reprezentują jakieś wartości. Nawet jeśli z przeciwnych stron barykady...

Off topic?
Życie to nie jeden "izm". To różne "izmy". Często też debil-IZM. Stąd nie mam nic do nuty błazeńskiej, humorystycznej itp...Chcecie budować tu pewną wspólnotę? Nie możecie zamykać się tylko_li na kwestii esencji...

Trolle?
Owa Osoba, zapraszając mnie tu powiedziała, żebym wpierw (przed pierwszym postem) dokładnie sobie poczytał wontki, "wczuł" w klimat. Bo przenosząc moje praktyki z WALDEMARA, obawiała się ona że zostanę przez Was- przyjaciele uznany za trolla. Jakkolwiek pomyliła się moja Osoba- bo klimat pojąłem od razu- to właśnie owe czasami trollowanie mnie zafascynowało. Często bowiem głupia uwaga jakiegoś "gnoma" powodowała naprawdę poważną dyskusję. Zauważcie że do naprawde "specjalistycznych" feministycznie tematów podchodzą tylko Ci "przygotowani" Forumowicze. Są więc wontki dla light-forumowiczów (jak ja), oraz dla Heavy- (te tylko czytam i się uczę...)

Tad?
Dużo wie. Jest przygotowany do dyskusji. Tad troll? Może być troll. Ważne że jego zdania wywołuje lawinę dyskusji. Każdy impuls do dialektyki jest słuszny jeżeli jego efektem ma byc jakikolwiek postęp...

"Osoba"?
Owa miła mi "Osoba" bała się, że uznacie mnie za Trolla. Osoba dlatego była mi wiarygodną, bo tak jak ja Feministką jest "trochę". Bo lubi ludzi a nie tylko ich poglądy. Bo szanuje ich pomimo że reprezentują odmienną wizję świata. Bo aczkolwiek mozna przeciwnika za poglądy nie lubić to można go lubic za kulturę dyskusji, za elegancki język, za czasem celne riposty, czasem za rubaszny humor...

Zniknęła moja "Osoba" z FF.
Pojawiły się natomiast głosy aby nie odpisywac trollom, Tadowi, żeby ograniczyć off-topic...no to ograniczam!

Dzięki za wszystko!!!

:*

Obserwuj wątek
    • pavvka Re: Off topic? 04.05.06, 12:46
      tgmen napisał:

> Tad?
      > Dużo wie.

Na jaki temat? Pytam poważnie, bo nie kojarzę, żeby tutaj wiedzę jakąkolwiek
      przekazywał.
      • roraima Roraima -a może choc raz sie nie wtrącaj, dobra? 04.05.06, 21:59
        nie cierpie gdy ludzie wyjeżdżaja. wiem, że czasem...ale...
        (cichutko, do Wszystkich)a nie można by? mimo wszystko?
        zawsze to strata...jakby nie patrzeć, niezależne od tego kto mial/nie miał racji :(
        ps.a propos nie uważam, zeby Tad byl trollem, chociaż WNERWIŁ MNIE JAK 150 Tada
        Postulat by traktować z humorem obmacywanie na targu albo gdzieś. Tad, czasem
        można a nawet należy powściągnąć wrodzone poczucie humoru i to nie ma nic ale to
        nic wspolnego z feminizmem. Musialam to z siebie wyrzucić, ufff :)
        • roraima zapomnialam 04.05.06, 22:02
          że asekuracyjnie ale szczerze pozdrawiam Wszystkich z Trollami i Pseuo-Trollami
          wlącznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka