Dodaj do ulubionych

"Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i już..."

02.08.06, 19:03

"....kobiety chcą dokonywać aborcji. To jest niedopuszczalne. Trzeba to
wyeliminować uważa Wierzejski."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3522809.html

I ma racje!! Slyszlam o trzech przypadkach usuniecia ciazy z powodu
zaistnialej podczas ciazy prochnicy w gornej jedynce.

Pozdrawiam
Spinelli
Obserwuj wątek
    • evita_duarte Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 02.08.06, 19:17
      "Po przeprowadzeniu konsultacji społecznych, głównie z duchownymi, postaramy
      się redukować przypadki aborcji."
      I slusznie niech konsultuja z duchownymi. Kto to slyszal takie rzeczy psze pani
      zeby duchowni poddawali sie aborcji, tez jestem za tym zeby to zredukowac.
    • ava40 Re: Eh, głupota (p)osłow Ligii Psychicznych Rodzin 03.08.06, 09:52
      jest porażająca:(
    • malczpau Moje ciało-mój brzuch 03.08.06, 10:40
      Tak, mnie też zrzera "próchnca" nazywająca się gwałtem, kolejną ciążą za którą
      mąż mnie zleje, poczuciem zmarnowanego życia, które przeleję na dziecko.
      Ale nie usunę! Będę dźwigać TEN krzyż a potem dostanę medal i wystawią mi
      pomnik!Nie?
    • boykotka Re: Ciemnogród nas czeka 03.08.06, 11:13
      Jak już pisałam w innym wątku moja rodzina ma skazę genetyczną, która u kobiet
      w czasie porodu może skutkować odklejeniem się siatkówki, u mężczyzn w czasie
      wytężonej pracy fizycznej. Normy co możemy robić lub nie wyznaczają nam lekarze
      od dziecka jesteśmy pouczani przez naszych rodziców jak mamy podnosić ciężary,
      jak się schylać. Od 1976r ja jestem pod stałą kontrolą okulisty w tym zakresie
      i to on podczas badań kontrolnych określa stan moich oczu oraz to czy mogę
      rodzić czy nie. Żaden niedouczony buc nie będzie poprawiał w moim przypadku
      zaleceń lekarza a jeśli dziadyga jeszcze o tym nie wie - żyjemy w wolnym i
      demokratycznym państwie
      • malczpau Re: Ciemnogród nas czeka 03.08.06, 14:31
        No, niestety według niektórch swiętoje.liwych musisz porzucić egoizm i urodzić
        dziecko kosztem własnego zdrowia. W końcu rodzenie dzieci to nasze JEDYNE
        powołanie...I nie masz prawa z tym dyskutować i arogancko twierdzić,że TWOJE
        życie też się liczy...ehh,szkoda gadać....
      • normalso Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 12:17
        dla swojego egoistycznego podejścia (a może się siatkówka odklei) byłabyś
        gotowa zabić własne dziecko?

przywróćcie KS, zgłoszę się na ochotnika na posadę kata!
        • boykotka Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 12:41
          Po pierwsze jak już wspominałam znam stan swojego oka i wiem czy mogę rodzić
          czy nie a świadomość jakie wiodła życie moja ociemniała prababka wystarczy mi
          za opinie wszelakich wszechwiedzących
          ale po drugie
          czy Ty będąc na miejscu mojego brata lub kuzyna podjąłbyś się pracy wymagającej
          podnoszenia cięzarów albo zaczął uprawiać jakiś ekstremalny sport związany z
          wytężonym wysiłkiem fizycznym ???
          Bardzo łatwo jest wydawać wyroki jeżeli nas to bezpośrednio nie dotyczy -
          nieprawdaż ???
          normalso napisał:
          > przywróćcie KS, zgłoszę się na ochotnika na posadę kata!
          uwazaj więc, by narzędziem katowskim nie był przypadkiem topór a Tobie podczas
          podnoszenia tegoż toporu nie odkleiła się siadkówka, bo każdy człowiek w
          większym lub mniejszym stopniu jest na to narażony.
        • illiterate Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 13:10
          Normalso - a ile pieniedzy wplaciles na konto Alicji Tysiac, matki, ktora
          zostala zmuszona do urodzenia przez system dziecka, chociaz grozilo jej to
          ruina wzroku? Ta kobieta jest teraz bezrobotna i nie ma z czego utrzymac trojki
          dzieci.

Jesli jeszcze nie pomyslales o wsparciu jej dzieci, sluze numerem konta. No?
          • normalso Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 18:56
            nie mam krzty szacunku dla baby, która ma pretensje, że nie pozwolili jej
            zamordować z zimną krwią własnego dziecka. A bezrobotnych jest parę milionów.
            • gotlama Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 19:28
              A widzisz różnicę między " ani krzty szacunku" a "żądam jej życia" ?
            • illiterate Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 21:48
              Nikt Cie nie prosi o abstrakcyjny szacunek, ale o jak najbardziej realna forse.
              Nie pisalam o 'babie', ale o jej dzieciach. Trojce dzieci z samotna, ociemniala
              matka, ktore musza ponosic konsekwencje takiej, a nie innej moralnosci
              poloznika, decydujacego za matke, czy ma urodzic czy nie. Jesli ktos cos
              takiego uwaza za sluszne, powinien konsekwentnie byc obciazony kosztami zycia
              urodzenia takiego dziecka, i kosztami zycia dzieci, ktore musza sie utrzymac z
              renty ociemnialej matki.

Wlasnie o to chodzi - ludzie podobni Tobie wyrywaja sie do protestowania,
              rozprawiania o moralnosci, o checi karania 'morderczyn'. Ale zadne z Was jakos
              sie nie rwie, zeby poniesc koszty decyzji o urodzeniu niechcianego/
              zagrazajacego zdrowiu czy zyciu matki dziecka. I dlatego Twoje deklaracje i
              krzyki sa takie niewiarygodne. Urodz, strac wzrok i zajmij sie trojka maluchow
              albo regularnie wspomagaj kogos w rodzaju pani Tysiac i wtedy pogadamy,
              moralisto teoretyczny.
              • gotlama Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 22:06
                Bo to jest taki chrzescijaninek immamentny, nie mogący sie wykluć za skorupki
                swych przekonań, bardziej papieski od papieża, bardziej patrarchalmy od patriarchów.
                • illiterate Re: Ciemnogród nas czeka 05.08.06, 22:14
                  Niezaleznie od wyznania - wkurzaja mnie specjalisci od rozprawiania, ktorzy w
                  zaden sposob nie widza tego, ze wiarygodni staja sie w momencie dzialania,
                  ktorym pobrudzic sobie raczek nie chca (albo: ktore wydrenowaloby im portfele).
                  I im wiecej gadaja, a im mniej robia, tym sa zalosniejsi.
    • normalso Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 12:15
      za morderstwo dziecka nienarodzonego (zbrodnia ze szczególnym okrucienstwem)
      powinna być kara śmierci!
      • gotlama Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 12:37
        A za naturalne poronienie - jak za nieumyślne zabójstwo?
        A za zażycie RU po gwałcie, co domorosły kauzyperdo zaproponujesz dla ofiary?
        Zawiasy?
        • normalso Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 12:40
          zażycie RU czy postinoru to też zabójstwo
          • malamuszelka Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 12:50
            Tabletki wczesnoporonne działają na zapłodnioną komórkę jajową, która nie zagnieździła się w macicy, nie wiemy, czy nawet czy się zagnieździ - a jeśli tak, czy zacznie się dalej dzielić. Niedługo nocne polucje nazwiecie aborcją i to wielokrotną (ile dzieci mogłoby się począć z tylu plemników??).
            Absolutnie nie uważam aborcji za metodę antykoncepcji. "Moje ciało - mój wybór" - tak, ale również - moja głowa, mój rozum i moja pochwa przez którą mój facet ewentualnie może mnie zapłodnić. O antykoncepcji trzeba myśleć zanim pocznie się dziecko. Natomiast w pełni rozumiem dziewczynę z rodzinnym defektem genetycznym przekazywanym na dzieci i dodatkowo mogącym spowodować niepełnosprawność samej matki. Przeciwnicy mówią o życiu dziecka kosztem życia matki. Ja - tak jak tamta pani - o życiu matki kosztem życia zarodka.
            Ciekawe, jak zaśpiewałby poseł jeden z drugim gdyby w takiej sytuacji (czego nikomu nie życzę) znalazłaby się jego żona?
            • illiterate Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 13:41
              Ciekawsze, jakby zaspiewal posel i inni w jego typie normalsowie, gdyby to
              _oni_ zaszli w ciaze grozaca utrata wzroku. To oczywiscie gdybanie absurdalne,
              ale stara prawda, ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia by sie, mam
              wrazenie, tu bardzo dobrze sprawdzila.
              • malamuszelka Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 13:45
                Po naszych posłach spodziewałabym się tego, że gdyby pozachodzili w ciążę to nadal walczyliby z pianą na pysku o zakaz aborcji w kraju. Sami zaś pojechaliby się wyskrobać w prywatnej klinice w Szwajcarii.
              • zdanka1 Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 13:49
                Ale po co wy w ogóle z nim dyskutujecie? Przeciez on raz czuje się w centrum
                uwagi jak mu sie odpowiadana ten bełkot.

A z takim trzaba inaczej - iedy kobieta mówi, ze dany osobnik jest autorem jej
                brzucha , a osobnik twierdzi, ze to kłamstwo, wymawia sie od łożenie alimentów
                i pracy na rzecz potomka i matki potomka nazywajac niedwuznacznei kobietą
                kurwą , nalzey obowiazkowo:

- zatrudnić go do kamieniolomów do przymusowej pracy po 12 godzin dziennie
                przez 7 lat, a następnei pzreniesienie do budowy dróg

- w wypadku udawanej pracy w kamieniołomach i wymigywania sie - przymusowa
                kastracja i eutanazja, jako nieprzydatnego do pracy i reprodukcji.
            • kochanica-francuza Postinor nie zawsze działa poronnie 05.08.06, 22:04
              może też zapobiegać zapłodnieniu.

• gotlama Re: "Czasem w wyniku ciąży pogrszy się wzrok,i ju 05.08.06, 16:07
            Powiedz to zgwałconej kobiecie.
            Zwłaszcza takiej, dla której ciąża jest wyrokiem z odroczoną egzekucją.
            Życie nie jest takie proste jak się niektórym "pryncypialistom" zdaje.
            Ale taki jak ty, pewnie by powiedział - "masz umrzeć, bo takie są moje zasady".
            Coś mi to przypomina - "zhańbiłaś rodzinę - umieraj".

• tad9 ponieważ.... 05.08.06, 19:34

... nie istnieje nic takiego jak "obiektywne wartości", czymś absolutnie
              obojętnym jest życie kobiety (lub życie płodu). O tym, które cenione będzie
              bardziej decyduje siła. Czyż nie?
              • gotlama Re: ponieważ.... 05.08.06, 19:47
                Może tobie tadeczku jest obojętne - bo dla mnie takie wybory są tragedią.
              • malamuszelka Re: ponieważ.... 05.08.06, 19:47
                Wszystko to teoria. Ciekawe, który wspaniałomyślny mężczyzna zostałby z niepełnosprawną żoną i noworodkiem (nie daj boże do tego niepełnosprawnym)jako kochający i troskliwy mąż? Zliczyć takich na palcach jednej ręki chyba.
                W takich sytuacjach większość mężczyzn zapomina nie tylko o uniwersalnych, ale i o wszystkich innych wartościach. No, może poza materialnymi, które zgarnia do kieszeni i ulatnia się gdzieś w Polskę, zostawiając niepełnosprawną kobietę z (chorym) dzieckiem, bez środków do życia.
                Mężczyznom łatwo wyrokować. Ja również jestem przeciwna aborcji, ale są przypadki, w których moim zdaniem jest ona dopuszczalna.
    • danwar2 Uprzejma prośba 05.08.06, 21:53
      Uprzejmie proszę o kliknięcie w poniższe linki:
      pl.shvoong.com/humanities/385480-jak-m%C3%B3wi%C4%87-%C5%BCeby-dzieci-nas-s%C5%82ucha%C5%82y-jak-s%C5%82ucha%C4%87-%C5%BCeby-dzieci-nas-m%C3%B3wi%C5%
      82y/
      pl.shvoong.com/humanities/385404-zamachy-na-stalina/
      pl.shvoong.com/humanities/385477-analiza-transakcyjna-wybranego-przypadku-oparciu-koncepcj%C4%99-erica-berne-a/
      pl.shvoong.com/humanities/385490-emigracja-polska-francji-latach-1831-1939/
      pl.shvoong.com/humanities/385494-k-micha%C5%82owska-gorywoda-a-klawe-z-zimny-europejska-wsp%C3%B3lnota-gospodarcza-warszawa-1981/
      pl.shvoong.com/humanities/385483-socjometria/
      pl.shvoong.com/humanities/385493-geneza-przebieg-skutki-tzw-wydarze%C5%84-czerwcowych-nrd-1953-r/
      pl.shvoong.com/humanities/385429-upo%C5%9Bledzenie-s%C5%82uchu/
      pl.shvoong.com/newspapers/poland/385632-s%C5%82owo-%C5%BCydowskie-dos-jidisze-wort-nr-22-23-24-282-283-284-1-29-listopad-2002/
      pl.shvoong.com/www/385634-piotrk%C3%B3w-trybunalski-wydawnictwa-%C5%BCydowskie/
      pl.shvoong.com/humanities/385475-wp%C5%82yw-prywatyzacji-na-kszta%C5%82towanie-si%C4%99-podstawowych-wielko%C5%9Bci-makroekonomicznych-polsce/
      pl.shvoong.com/humanities/385431-bezrobocie-polsce-formy-zapobiegawcze/
      pl.shvoong.com/humanities/385416-pr%C3%B3ba-rozwi%C4%85zania-konfliktu-sahar%C4%99-zachodni%C4%85-przez-onz-roku-1975-raport-misji-onz/
      pl.shvoong.com/humanities/385427-metoda-o%C5%9Brodk%C3%B3w-pracy-oraz-metoda-warunkowania-instrumentalnego-kszta%C5%82ceniu-dzieci/
      pl.shvoong.com/humanities/385424-polityka-gospodarcza-latach-1980-1981-w-%C5%9Bwietle-publicystyki-tygodnika-solidarno%C5%9B%C4%87/
      pl.shvoong.com/humanities/385230-przeciwdzia%C5%82anie-bezrobociu-powiecie-piotrkowskim-w-latach-1999-2001/
      pl.shvoong.com/humanities/385222-funkcjonowanie-organizacja-samorz%C4%85du-terytorialnego-na-przyk%C5%82adzie-powiatu-opoczy%C5%84skiego/
      pl.shvoong.com/humanities/385193-organizacja-czasu-wolnego-dzieci-10-letnich-jako-przygotowanie-rekreacji-praca-magisterska/
      pl.shvoong.com/humanities/385209-samorz%C4%85d-terytorialny-piotrkowie-trybunalskim-w-latach-1945-1950/
      • kochanica-francuza Re: Uprzejma prośba 05.08.06, 22:15
        danwar2 napisał:

> Uprzejmie proszę o kliknięcie w poniższe linki:

A po grzyba?
        • turbomini Re: Uprzejma prośba 05.08.06, 22:22
          Jakieś bzdety - już kliknęłam, żeby wywalić.
    • turbomini Dajcie spokój 05.08.06, 22:15
      Nie wdawajcie się w dyskusję z niejakim/jaką "normalso", to nie ten poziom
      dyskusji, jak widać:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=46328318&a=46431810
      • kochanica-francuza Re: Dajcie spokój 05.08.06, 22:17
        turbomini napisała:

> Nie wdawajcie się w dyskusję z niejakim/jaką "normalso", to nie ten poziom
        > dyskusji, jak widać:

No bo jak wiadomo, prostytutka się upadla w ten sam sposób jak "klięt".
      • kochanica-francuza do turbomini o "normalso" 05.08.06, 22:54
        sam jego nick świadczy o nim. że on tu jedyny "normalso" na tym forum. ciekawe,
        czy to wiarusik...?
        • turbomini Re: do turbomini o "normalso" 05.08.06, 23:06
          Nie wiem, nie wiem...być może chodziło o "normalsa" z tego wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=45530167
          ...tylko wyszło tak bardziej po hiszpańsku "normalso"...coś jak "amerykanejros"
          i "bohatejros"
          • kochanica-francuza Re: do turbomini o "normalso" 05.08.06, 23:30
            turbomini napisała:

> Nie wiem, nie wiem...być może chodziło o "normalsa" z tego wątku

Też się obawiam...

> ...tylko wyszło tak bardziej po hiszpańsku "normalso"...coś jak "amerykanejros"
            > i "bohatejros"

... i El KUrczako. (KFC). Ole!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka