bene_gesserit 15.08.07, 01:57 Dane statystyczne. Szczegolnie ciekawe te, ktore dotycza roznic w zarobkach: praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4385443.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
my.mezczyzni Re: Inzynierki 15.08.07, 14:33 a ja dalej nie wiem ile przeciętnie zarabia kobieta i mężczyzna magister inżynier budownictwa . Jeżeli kobieta zarabia mniej, to jednego powodu takiego stanu rzeczy upatruję w tendencji do zatrudniania się w mniejszych lub większych korporacjach budowlanych . Z tego co zaobserwowałem do takich miejsc lgną teraz bardziej kobiety , a korporacje nie zapewniają takiego dobrego rozwoju finansowego . Chęć zatrudnienia w takim miejscu byćmoże jest spowodowana tym że praca w większej firmie to pewna nobilitacja, a świadomość że w późniejszym okresie obejmie się jakieś ważne stanowisko jeszcze poteguje to przeświadczenie. Jeżeli kobiety mają ochotę zarabiać więcej powinny dostrzegać bardzo wiele innych lepszych możliwości w tej branży , czego oczywiście życzę :). Odpowiedz Link Zgłoś