Dodaj do ulubionych

jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorczej

09.07.03, 13:20
polecam watek zatytulowany "aborcja - wojna ideologiczna", gdzie...

Gość portalu: DOKU napisał(a):

Każdy czerwony fiut z zawiści o sukces tak ględzi i z nienawiści za obalenie
PRL. Czerwoni nienawidzą Michnika, ale wybrali obłudne podlizywanie się mu.
Nie
popełniają niestety drugi raz swojego błędu z PRL, kiedy usiłowali walczyć
przeciwko Michnikowi, ale przegrali. Jeśli nie pamiętasz, to przypomnę rok
1980. Już wtedy Michnik był niekwestionowanym przywódcą duchowym opozycji
antykomunistycznej. To jego gazeta przez najgorsze lata podtrzymywała
nadzieję
w Polakach. I to GW stoi ością w gardle czerwonym złodziejom. Gdyby GW nie
demaskowała wciąż nowych przekrętów lewicy, to rozkradliby już nas
doszczętnie.
W Polsce wciąż walczą ze soba dwa światy:

Jeden to zachód, cywilizacja, uczciwość, Balcerowicz, Michnik, kapitalizm, GW
i
UW.

Drugi to wschód, ciemnogród, złodziejstwo, Rydzyk, Miller, socjalizm, Nasz
Dziennik i LPR.

Chorobliwe zainteresoanie pseudoaferą Rywina pokazuje, że mamy w Polsce
podobny
poziom. Bicie piany, czepianie się oskarżycieli, a złodzieje nadal rządzą i
prześladują kobiety dla odwrócenia uwagi. Jesteśmy świadkami historycznego
sojuszu czarnych i czerwonych złodziei, którzy wystawili nam Rywina i
Michnika,
aby odrócić naszą uwagę od próby przywrócenia komuny pod płaszczykiem
katolickiej rewolucji.

Gdyby tak Michnik i Balcerowicz założyli własną partię, to wiedziałbym na
100%.
Po głosach w wyborach poznalibyśmy, jaki procent Polaków wierzy jeszcze w
uczciwość

Tylko lenie i sfrutrowani złodzieje popierają Leppera, wściekli, że nie
dorwali
się jeszcze do żłobu.
Obserwuj wątek
    • sagan2 Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 09.07.03, 13:25
      po czym wnioskujesz, ze wszyscy czytelnicy wygladaja tak
      samo???
      to chyba Ty sam w jakims innym poscie byles przeciwnikiem
      uogolnien...
      ... zwlaszcza na poziomie "jeden -> wszyscy"...
      • rob_i Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 09.07.03, 13:30
        sagan2 napisała:

> po czym wnioskujesz, ze wszyscy czytelnicy wygladaja tak
        > samo???
        > to chyba Ty sam w jakims innym poscie byles przeciwnikiem
        > uogolnien...
        > ... zwlaszcza na poziomie "jeden -> wszyscy"...

przepraszam, ale sie zdenerwowalem - jak tak mozna pisac, co za zenujacy poziom
        dyskusji
        • zly_wilk Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 09.07.03, 17:46
          rob_i napisał:

> przepraszam, ale sie zdenerwowalem - jak tak mozna pisac, co za zenujacy
          poziom
          >
          > dyskusji

Doku rzeczywiście jest czasem żenujący. Tu kompletnie pomieszały mu się fakty
          historyczne, np. sugeruje, że Michnik założył Gazetę Wyborczą w 1980 roku.

Michnik obraził się na komunę i związał z opozycją, bo w marcu 68 roku PZPR w
          ramach rozgrywek wewnętrznych pozbyła się ludzi pochodzenia żydowskiego, nb.
          najwierniejszych komunistów. Z frakcji partii komunistyczej stali się opozycją
          (ale - wewnątrzsystemową). Nie chcieli komunizmu demontować - lecz -
          przebudować. A że wyszło inaczej, to nie ich zasługa, gdyż stało się to niejako
          wbrew im.

Pozdrawiam -
          • b.u.zz Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 09.07.03, 18:14
            w ten prosty sposob maciej podsumowal zyciorys jednego z wazniejszych polskich
            opozycjonistow. brawo!
            :(
            b.
        • Gość: barbinator Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 09:18
          rob_i napisał:

>
          > przepraszam, ale sie zdenerwowalem - jak tak mozna pisac, co za zenujacy
          poziom
          >
          > dyskusji

No dobrze, ale o ile pamiętam to Doku tak odpisał na twój post w którym
          stwierdziłes, że GW to "szmatławiec". Nie wydaje cie się, że on TEŻ mógł się
          zdenerwować z powodu takiego sformułowania i TEŻ uznać, że jest to "żenujący
          poziom dyskusji"?
          A w dodatku rozmawiamy w końcu na forum udostępnianym dzięki pieniądzom tego
          jak piszesz "szmatławca". Czytając stare posty zauważyłam, że ostatnio parę
          osób rozpoczęło krucjatę w imię naprawy obyczajów - czy obrażanie gospodarza
          należy do dobrych obyczajów?
          Pozdr. B.

PS
          Czytuję GW regularnie. Uważam ją za dobrą gazetę, z pewnością najlepiej
          redagowaną z polskich gazet. Mam też dobre zdanie o uczciwości i obiektywizmie
          jej dziennikarzy. GW jest jedną z nielicznych w której wypowiadają się ludzie o
          różnych poglądach, choćby ostatnia dyskusja Sosnowski-Bereś-Zaremba-?
          Mimo to jak patrzę w lustro, to jakoś mnie nie odrzuca od tego co tam widzę...
          • rob_i Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 10.07.03, 10:55
            Gość portalu: barbinator napisał(a):

> No dobrze, ale o ile pamiętam to Doku tak odpisał na twój post w którym
            > stwierdziłes, że GW to "szmatławiec".

o ile dobrze pamietam, to nie stwierdzilem, tylko przytoczylem opienie wielu,
            ktora prywatnie podziela wielu ludzi mediow - chodzi o obludne stawianie sie w
            roli straznika obiektywizmu, przy jednoczesnym stronniczym doborze tematow; nie
            mam najmniejszego zamiaru atakowac Wybiorczej (zartobliwie tak nazywanej) za
            dobor tematow, bo to jest jej prawem, nie podoba mi sie jedynie stawianie sie w
            roli straznika moralnosci, czy tez obiektywizmu; z tonu Rzeczpospolitej nigdy
            nie wynika, ze jest ona bardziej obiektywna, niz inne - natomiast z Wyborczej
            wychodzi to w wielu momentach; nie wspomne o prasie zagranicznej

moze powinienem napisac, ze jest to TABLOID, bo wedlug standardow brytyjskich
            to jest tabloid, a nie szeroka szpalta :)))

> Nie wydaje cie się, że on TEŻ mógł się
            > zdenerwować z powodu takiego sformułowania i TEŻ uznać, że jest to "żenujący
            > poziom dyskusji"?

nie wydaje mi sie - to tak, jakby za zwrocenie uwagi, ze przeszkadza mi palenie
            na przystanku ktos dal mi w twarz

> A w dodatku rozmawiamy w końcu na forum udostępnianym dzięki pieniądzom tego
            > jak piszesz "szmatławca". Czytając stare posty zauważyłam, że ostatnio parę
            > osób rozpoczęło krucjatę w imię naprawy obyczajów - czy obrażanie gospodarza
            > należy do dobrych obyczajów?

prawdziwa cnota krytyki sie nie boi

> Czytuję GW regularnie. Uważam ją za dobrą gazetę, z pewnością najlepiej
            > redagowaną z polskich gazet. Mam też dobre zdanie o uczciwości i
            obiektywizmie
            > jej dziennikarzy. GW jest jedną z nielicznych w której wypowiadają się ludzie
            o
            >
            > różnych poglądach, choćby ostatnia dyskusja Sosnowski-Bereś-Zaremba-?
            > Mimo to jak patrzę w lustro, to jakoś mnie nie odrzuca od tego co tam widzę...

oczywiscie nie jest tak stronnicza jak Trybuna, co nie oznacza, ze nie
            ptrowadzi swojej polityki - co widac bylo w wielu momentach - np. po rozlamie w
            Unii Wolnosci, czy obecnym wstrzymywaniu sie od komentowania prac komisji
            sledczej, a takze ataku na Rokite, gdy ten zaczal drazyc zbyt gleboko; czy
            wydaje Ci sie, ze tak inteligentny facet jak Michnik nie zdaje sobie sprawy, ze
            najblizsze otoczenie Millera jest umoczone w sprawe Rywina? a dlaczego go
            broni? ja go rozumiem, ale czy to jest dobre dla Polski, smiem watpic...
    • Gość: tad Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 21:49
      rob_i napisał:

> polecam watek zatytulowany "aborcja - wojna ideologiczna", gdzie...
      >
      >
      > Gość portalu: DOKU napisał(a):
      >
      > Każdy czerwony fiut z zawiści o sukces tak ględzi i z nienawiści za obalenie
      > PRL. Czerwoni nienawidzą Michnika, ale wybrali obłudne podlizywanie się mu.

(...........)

Nie wiem jak wygląda "statystyczny czytelnik""GW", ale faktem jest, że
      sama "GW", pod wieloma względami wygląda nieciekawie. Niewielu jest w Polsce
      obecnie osób szkodliwszych od pewnego pana o inicjałach AM.
      • jasmina22 Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 09.07.03, 22:08
        Gość portalu: tad napisał(a):

>
        > Nie wiem jak wygląda "statystyczny czytelnik""GW", ale faktem jest, że
        > sama "GW", pod wieloma względami wygląda nieciekawie. Niewielu jest w Polsce
        > obecnie osób szkodliwszych od pewnego pana o inicjałach AM.

Zapewne nie zakwestionuje tej opinii pewien pan o inicjałach LR
        • Gość: tad Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 22:23
          jasmina22 napisała:

>
          > Zapewne nie zakwestionuje tej opinii pewien pan o inicjałach LR

Zapewne nie, tylko jak to się ma do trafności lub braku trafności owej opinii?
          • Gość: zdenek.kl Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.07.03, 04:36

> jasmina22 napisała:
            >
            >
            > >
            > > Zapewne nie zakwestionuje tej opinii pewien pan o inicjałach LR
            >
            > Zapewne nie, tylko jak to się ma do trafności lub braku trafności owej opinii?

Obie opinie są równie zabawne, tyle że jasminie można pogratulować poczucia
            humoru (ubawiłem się przednio:)), a Tobie najwyżej współczuć śmieszności.
            Wprawdzie z panem AM nie zgadzam się ostatnio nader często, to jednak
            dostrzegam w tym kraju kilku bardziej szkodliwych jegomości:)))
            I właśnie między innymi dlatego mam nadzieję, że czytelników GW nie można
            osądzać na podstawie cudacznych głosów, pojawiających się na tym forum. Zresztą
            pół biedy, gdy chodzi o jakieś karkołomne figury intelektualne. Gorzej, że
            mnóstwo tu agresji, prostactwa i zwykłego chamstwa. Ale właściwie trudno się
            dziwić, że zaglądają tu różni krzykacze o skrajnych poglądach. No bo nawet
            gdyby ich pisemka posiadały podobne miejsca, no to kogóż mogliby wyzywać kisząc
            się we własnym sosie?
            • Gość: tad Re: Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 15:48
              Gość portalu: zdenek.kl napisał(a):

> Gość portalu: tad napisał(a):
              >
              > > jasmina22 napisała:
              > >
              > >
              > > >
              > > > Zapewne nie zakwestionuje tej opinii pewien pan o inicjałach LR
              > >
              > > Zapewne nie, tylko jak to się ma do trafności lub braku trafności owej opi
              > nii?
              >
              > Obie opinie są równie zabawne, tyle że jasminie można pogratulować poczucia
              > humoru (ubawiłem się przednio:)), a Tobie najwyżej współczuć śmieszności.
              > Wprawdzie z panem AM nie zgadzam się ostatnio nader często, to jednak
              > dostrzegam w tym kraju kilku bardziej szkodliwych jegomości:)))

Piszesz nie na temat. Zwracam uwagę na pytanie jakie zadałem.
              • jasmina22 Re: Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) 10.07.03, 17:52

>
                > Piszesz nie na temat. Zwracam uwagę na pytanie jakie zadałem.

No tak , rozumie ,że teza brzmi : AM jest jednym z najbardziej szkodliwych
                ludzi w naszym kraju " .

Myśle jednak ,ze gbybyś zechciał wprowadzić tzw kryterium do którego powinna
                odniesć się zaprezentowana dalej linia argumentacyja byłoby znacznie łatwiej
                zorientowac sie w czym rzecz.

Z reguły chodzi o jakąś wartość w imię której toczy się dyskusja np : dobro
                ogółu , zachowanie tożsamości narodowej , wolnosć słowa

Bywa ,ze kryterium adwersarzy jest zbieżne , ale różnice tkwia w sposobach
                realizacji- czyli inne argumenty- konflikt metody , bywa tez tak ,ze pole
                konfliktu zarysowuje sie już przy obranym kryterium - konflikt wartości

Mógłbyś przecież wysnuć swój wniosek o szkodliwości osoby o inicjałach AM
                uznając ,ze zagraza on stabilości aktualnego układu rządowo-polit. , no a dalej
                wiadomo bla bla .....

wszystko zależy od tego w imie jakiej wartości uznajesz AM za szkodliwego ,
                jaką linie argumentacyjną zaprezentujesz a także jakimi dowodami postarasz się
                ją uwiarygodnic .

Na razie , opinia jak opinia .W końcu mamy wolnośc słowa .

pozdrawiam

• Gość: tad Re: Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.03, 19:33
                  jasmina22 napisała:

> Gość portalu: tad napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > Piszesz nie na temat. Zwracam uwagę na pytanie jakie zadałem.
                  >
                  > No tak , rozumie ,że teza brzmi : AM jest jednym z najbardziej szkodliwych
                  > ludzi w naszym kraju " .

Mniesza o tezę. Pytanie brzmiało bowiem w jaki sposób poparcie, lub brak
                  poparcia dla tej tezy ze strony pana LR warunkuje jej prawdziwość.

• jasmina22 Re: Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) 10.07.03, 20:32
                    Ależ Tad , to tylko taki skrót myślowy . Jeśli " szkodliwy " bo np niewygodny
                    dla aktualnego układu to myślę ,że coś w tym jest.
              • Gość: zdenek.kl Re: Ma się i to raczej dosyć czytelnie:) IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.07.03, 04:50

> Piszesz nie na temat. Zwracam uwagę na pytanie jakie zadałem.

Najwyraźniej mnie nie zrozumiałeś:) Bez urazy, ale Twoja teza jest tak
                komiczna, że zasługuje jedynie na wyśmianie. Jeżeli nie masz poczucia humoru,
                to trafności uwagi o LR raczej Ci nie wytłumaczę:)
                Natomiast moich ogólnych żali broń Boże nie bierz do siebie. Trochę sobie
                pomarudziłem, ale w końcu chyba o tym miał być ten wątek.
      • Gość: doku AM jest jednym z największych Polaków IP: *.chello.pl 10.07.03, 20:11
        i wciąż jest jednym z najważniejszych, którym Polska najwięcej zawdzięcza.
        • rob_i tak jak LW 11.07.03, 08:53
          co nie zmienia faktu, ze LW nie byl zbyt dobrym prezydentem

AM tez prowadzi swoje gierki, ktore nie zawsze sluza dobru Polski, tak jak np.
          romans z Millerem (jedynym szefem partii bedacej obecnie w parlamencie, z
          ktorym AM jest na "ty")
          • Gość: doku Ja Michnikowi ufam IP: *.chello.pl 11.07.03, 22:48
            rob_i napisał:

> z Millerem (jedynym szefem partii bedacej obecnie w parlamencie, z
            > ktorym AM jest na "ty")

Jeśli to prawda, to znaczy że Michnik dla dobra Polski się poświęcił. Nie widzę
            innej możliwości. To o czym piszesz jest obrzydliwe, ale jak Ci pierścionek
            zaręczynowy wpadnie w gówno, to go nie wyjmiesz? Michnik musiał uznać, że coś
            ważnego dla Polski w ten sposób osiągnie więc przemógł wstręt.
            • rob_i Re: Ja Michnikowi ufam 13.07.03, 16:00
              Gość portalu: doku napisał(a):

> Jeśli to prawda, to znaczy że Michnik dla dobra Polski się poświęcił. itd

i pewnie dlatego pije wodke z Kwasniewskim i z Urbanem?

a niby jakie to poswiecenie przejscie na Ty z Millerem?
              • Gość: doku To musi być kłamstwo IP: *.chello.pl 26.07.03, 16:33
                rob_i napisał:

> pije wodke z Kwasniewskim i z Urbanem?

To niemożliwe, żeby Michnik pił wódkę z Urbanem. Jedyne co mogło sie zdarzyć,
                to coś w stylu, że na jakiejś imprezie Michnik pił wódkę, a tu okazało się, że
                gdzieś w kącie Urban przyłączył się po kryjomu do toastu czy kolejki.
                • rob_i ale nie jest 27.07.03, 01:33

> To niemożliwe, żeby Michnik pił wódkę z Urbanem. Jedyne co mogło sie zdarzyć,
                  > to coś w stylu, że na jakiejś imprezie Michnik pił wódkę, a tu okazało się,
                  że
                  > gdzieś w kącie Urban przyłączył się po kryjomu do toastu czy kolejki.

oj, oj, oj - powinienes chyba stracic zludzenia

pozdrawiam
                  • komandor0 Co ty jeszcze robisz na forach GW 27.07.03, 12:46
                    skoro jej nie szanujesz i nie ufasz AM? Po co wogóle dyskutujesz na tematy
                    poruszane w nieobiektywnych i manipulowanych artykułach?
                    • rob_i Re: Co ty jeszcze robisz na forach GW 07.08.03, 15:43
                      komandor0 napisała:

> skoro jej nie szanujesz i nie ufasz AM? Po co wogóle dyskutujesz na tematy
                      > poruszane w nieobiektywnych i manipulowanych artykułach?

to proste, bo tutaj jest wiele osob, ktorym chcialbym pomoc, ale nie za bardzo
                      potrafie :)

wakacyjnie pozdrawiam
                  • Gość: doku Ty żyjesz w świecie złudzeń. W innym wątku piszesz IP: *.chello.pl 27.07.03, 12:49
                    rob_i napisał:

> oj, oj, oj - powinienes chyba stracic zludzenia

że kultura Iranu stoi wyżej niż kultura zachodu, bo maja dłuższą historię.
                    Oszczerstwa na temat Michnika muszą wyjść z bardziej wiarygodnego źródła.
                    Michnik od 25 lat jest niezmiennie największym Polakiem i patriotą - takich
                    ludzi jak on nie przestaje się szanować pod wpływem kilku plotek powstałych w
                    sytuacji, gdy cały czerwony ciemnogród rzucił się na niego za to, że wydał
                    walkę korupcji. Napradę nie rozumiesz, że plotki tego rodzaju, powstające wokół
                    afery Rywina, nie mają za grosz wiarygodności?
                    • rob_i Re: Ty żyjesz w świecie złudzeń. W innym wątku pi 07.08.03, 15:45

> że kultura Iranu stoi wyżej niż kultura zachodu, bo maja dłuższą historię.

przeczytaj uwaznie

> Oszczerstwa na temat Michnika muszą wyjść z bardziej wiarygodnego źródła.
                      > Michnik od 25 lat jest niezmiennie największym Polakiem i patriotą - takich
                      > ludzi jak on nie przestaje się szanować pod wpływem kilku plotek powstałych w
                      > sytuacji, gdy cały czerwony ciemnogród rzucił się na niego za to, że wydał
                      > walkę korupcji. Napradę nie rozumiesz, że plotki tego rodzaju, powstające
                      wokół
                      >
                      > afery Rywina, nie mają za grosz wiarygodności?

o czym mowisz? przeciez Michnik sam sie do tego przyznaje - mam duzo szacunku
                      dla niego, za to, co zrobil i dlatego nie mam powodow nie wierzyc mu, gdy mowi
                      o spotkaniach w domu panstwa Urbanow, o Milerze nie wspominajac
    • malenka7 Re: jesli tak wygladaja czytelnicy Gazety Wybiorc 17.08.03, 20:23
      rob_i napisał:

> polecam watek zatytulowany "aborcja - wojna ideologiczna", gdzie...
      >
      >
      > Gość portalu: DOKU napisał(a):
      >
      > Każdy czerwony fiut z zawiści o sukces tak ględzi i z nienawiści za obalenie
      > PRL. Czerwoni nienawidzą Michnika, ale wybrali obłudne podlizywanie się mu.
      > Nie
      > popełniają niestety drugi raz swojego błędu z PRL, kiedy usiłowali walczyć
      > przeciwko Michnikowi, ale przegrali. Jeśli nie pamiętasz, to przypomnę rok
      > 1980. Już wtedy Michnik był niekwestionowanym przywódcą duchowym opozycji
      > antykomunistycznej. To jego gazeta przez najgorsze lata podtrzymywała
      > nadzieję
      > w Polakach. I to GW stoi ością w gardle czerwonym złodziejom. Gdyby GW nie
      > demaskowała wciąż nowych przekrętów lewicy, to rozkradliby już nas
      > doszczętnie.
      > W Polsce wciąż walczą ze soba dwa światy:
      >
      > Jeden to zachód, cywilizacja, uczciwość, Balcerowicz, Michnik, kapitalizm, GW
      > i
      > UW.
      >
      > Drugi to wschód, ciemnogród, złodziejstwo, Rydzyk, Miller, socjalizm, Nasz
      > Dziennik i LPR.
      >
      > Chorobliwe zainteresoanie pseudoaferą Rywina pokazuje, że mamy w Polsce
      > podobny
      > poziom. Bicie piany, czepianie się oskarżycieli, a złodzieje nadal rządzą i
      > prześladują kobiety dla odwrócenia uwagi. Jesteśmy świadkami historycznego
      > sojuszu czarnych i czerwonych złodziei, którzy wystawili nam Rywina i
      > Michnika,
      > aby odrócić naszą uwagę od próby przywrócenia komuny pod płaszczykiem
      > katolickiej rewolucji.
      >
      > Gdyby tak Michnik i Balcerowicz założyli własną partię, to wiedziałbym na
      > 100%.
      > Po głosach w wyborach poznalibyśmy, jaki procent Polaków wierzy jeszcze w
      > uczciwość
      >
      > Tylko lenie i sfrutrowani złodzieje popierają Leppera, wściekli, że nie
      > dorwali
      > się jeszcze do żłobu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka