bene_gesserit 19.10.07, 20:41 Tylko zwiastun, ale jak zagrany! film.onet.pl/zwiastuny/11044,2657933,267,filmy.html Jakos nie uwazam Kedzierzawskiej i w zwiazku z tym sie nie wybieralam, ale zmienilam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johnny-kalesony Re: Pora umierac 19.10.07, 21:30 Nie wiadomo dlaczego, ale Dorota Kędzierzawska jest postrzegana jako "reżyserka dzieci", zwłaszcza po "Wronach". Dlatego też np. świetnie potrafi reżyserować dziecęce role w reklamach. Pamiętacie Bogdana, który mówi "Bankowy"? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus no nie wiem 19.10.07, 21:35 niech sie rozbierze brzmi jak haha, hihi dowcipas, ktory koniecznie musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: no nie wiem 19.10.07, 21:46 Wlasnie nie chodzi o dowcipas, nawet o puente w postaci dupy. Chodzi o to, jak Szaflarska patrzy, jak sie usmiecha - ta chuda kobiecinka zawlaszcza caly ekran soba, zagarnia i dominuje uwage, a przy tym robi to tak lekko i bez wysilku. Manifik. A szczegolik w stylu Kedzierzawskiej, czyli podskakujacy przy trzasnieciu drzwiami krucyfiks puentuje sytuacje duzo lepiej niz 'dupa'. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus tu masz racje!! 19.10.07, 21:49 ale dialogi w stylu niech sie polozy sa plaskie i beda plaskie Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: tu masz racje!! 19.10.07, 22:33 ale niejedna pancia doktorka, biurwa, i inna swolocz tak sie jeszcze zwraca do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus nie 19.10.07, 22:38 mooi tym samym tonem ale niech sie pani rozbierze bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: nie 19.10.07, 23:02 Otóż ten dialog jest całkowicie realistyczny.Do moje babci ostatnio sie lekarka zwróciła: niech mówi co jest.Szkoda,że babci zabrakło odwagi na odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: okey, to cofam moje zarzuty 19.10.07, 23:04 mnie też jak o tym usłyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: no nie wiem 19.10.07, 23:40 Ginekolog, do którego kiedyś chodziłam używał identycznych sformułowań "niech się rozbierze", "niech powie kiedy ostatnio..." itp. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: no nie wiem 20.10.07, 02:43 A może właśnie wśród ginekologów panuje taki zwyczaj? Może stanowi on normę? W takich okolicznościach pretensje są chyba nieuzasadnione ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: no nie wiem 20.10.07, 09:00 Nie ma takiego zwyczaju wśród ginekologów, ale też do tego, który tak mówił nie mam żadnych pretensji. Śmieszyło mnie to wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pora umierac 20.10.07, 00:12 jak ja nie lubię takich filmów: bierzemy aktorkę, najlepiej stara szkoła, czyli odkrywamy talenty dawno odkryte, bierzemy nośny temat, potencjalny wyciskacz łez, każdy w końcu ma/miał babcię ew. sam może kiedyś zostać babcią, czyli ku przestrodze. potem bierzemy garść akcentów podkreślających oczywistą oczywistość, jak np. trzęsący się krucyfiks, na końcu uśmiercamy bohatera, żeby zdruzgotać widza raz na zawsze, do biletów obowiązkowo dołączamy darmową próbkę chusteczek (że też żaden sponsor jeszcze na to nie wpadł???). ech, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Pora umierac 20.10.07, 07:09 Yhyy. Bo o wiele lepiej udac sie do kina na film o mlodych ludziach. Stare aktorki, osobliwie te utalentowane, powinno sie grzebac za zycia a nie po raz kolejny stwarzac szanse na zagranie zyciowej roli. Tak samo jak starsza widownie, ktora grymasi, kiedy przeglada oferte kinowa i widzi same komedie romantyczne o ludziach przed 30. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pora umierac 20.10.07, 23:49 i ja to wszystko napisałam??? czy tak to przeczytałaś? pora umierać;) ech, nie o to mi chodziło, coś czuję, że film będzie żerował na moich uczuciach, zamiast do nich przemawiać, a ciężko to znoszę. ponadto z zajawek różnych mam wrażenie, że jedyną rzeczą wartą odnotowania będzie kreacja szaflarskiej. może i warto, zastanowię się:) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Pora umierac 20.10.07, 09:04 A widziałaś ten film? Podobno jest znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte Re: Pora umierac 20.10.07, 22:25 A dla mnie brzmi calkiem niezle zobaczmy: six_a napisała: > jak ja nie lubię takich filmów: bierzemy aktorkę, najlepiej stara > szkoła, czyli odkrywamy talenty dawno odkryte, Stara szkola to dopbra szkola a jesli jeswzcze mna talent to fiu fiu. Nikt nie narzeka na Nicole Kidman, a ona tez jest juz talentem dawno odkrytym. bierzemy nośny temat, > potencjalny wyciskacz łez, każdy w końcu ma/miał babcię ew. sam może > kiedyś zostać babcią, czyli ku przestrodze. Ja naprawde wole filmy, ktore jednak maja z rzeczywistoscioa cos wspolnego. Za Batmanem na ten przyklad nie przepadam. potem bierzemy garść > akcentów podkreślających oczywistą oczywistość, jak np. trzęsący się > krucyfiks, "Oczywista oczywistoscia" jest to, ze tak odzywa sie lekarka? Nie sadze. A moze "oczywista oczywstoscia" jest oburzenia pacjentki? Tym bardziej nie sadze. na końcu uśmiercamy bohatera, żeby zdruzgotać widza raz > na zawsze, No jak w zyciu. Tylko superbohaterowie zyja wiecznie. do biletów obowiązkowo dołączamy darmową próbkę chusteczek > (że też żaden sponsor jeszcze na to nie wpadł???). Dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pora umierac 21.10.07, 00:01 a dlaczego czyjeś odczucia związane z premierą trzeba aż tak rozbierać na czynniki proste? szczególnie że komentarze też na odczuciach własnych bazują:) mamy dyskutować, czy bardziej odkryta nicole czy szaflarska albo co lepsze batman czy włoski dla początkujących, albo czy bardziej życiowa jest śmierć bohatera czy jednak samo życie? jedni poczuli się zachęceni, inni nie, i naprawdę nie trzeba nikogo naprowadzać na właściwą drogę :) Odpowiedz Link Zgłoś
evita_duarte LOL 21.10.07, 00:04 naprawdę nie trzeba nikogo > naprowadzać na właściwą drogę :) > Nawet nie probowalam. Wyrazilam tylko wlasne odczucia zwiazane z Twoja wypowiedzia. :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: LOL 21.10.07, 00:25 eee no, trochę wysiłku włożyłaś;) swoją drogą, to ten dialog jest nieżyciowy jednak, tzn. lekarka owszem, ale odpowiedzi nie jestem sobie w stanie wyobrazić jako prawdopodobnej w takiej sytuacji - widocznie ripostę zapożyczyli z batmana czy innego tam tarantino;) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Pora umierac 22.10.07, 08:59 six_a napisała: > do biletów obowiązkowo dołączamy darmową próbkę chusteczek > (że też żaden sponsor jeszcze na to nie wpadł???). Otóż wpadł, na "Czasem słońce, czasem deszcz" rozdawali chusteczki Velvet. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Pora umierac 22.10.07, 20:50 tak, to zdecydowanie najlepsze wytłumaczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś