Dodaj do ulubionych

Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła.

18.06.08, 23:03
Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła:

"Osobiście czuję się totalnie swobodna. Naprawdę nie muszę brać do ręki sztandaru i chodzić na manify, gdyż uważam, że moja wolność jako kobiety zależy tylko ode mnie. Ja tę wolność mam, mogę wszystko, co tylko będzie mi się chciało."

Nieprawdaż, że czuje bluesa dziewczyna?
Obserwuj wątek
    • cycorama Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:04
      Czuje, czuje. Zawsze byłam jej fanką!
      tiny.pl/kjqx
      • nekomimimode Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:11
        ten proces to chory człowiek
        • evita_duarte Ale zdjecie fajne hehe 18.06.08, 23:18
          nekomimimode napisała:

> ten proces to chory człowiek

I jakie dupsko dorodne. Biedny procesik marzy pewnie o kawalku
          prawdziwego cialka.
    • gotlama Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:09
      Ciekawe, czy Kasia urodziwszy się np. jako obywatelka Arabii Saudyjskiej,
      Etiopii, Pakistanu, Indii, mogła by wszystko co tylko jej się będzie chciało.....
      Czuje tylko prowincjonalnego bluesa.
      • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:15
        No tak... Zapomniałem, że manify 8 marca diametralnie zmieniają sytuację kobiet w krajach islamskich.
      • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:17
        gotlama napisała:

> Ciekawe, czy Kasia urodziwszy się np. jako obywatelka Arabii Saudyjskiej,Etiopii, Pakistanu, Indii, mogła by wszystko co tylko jej się będzie chciało...

Ale nie urodzila sie tam, ani tez na Ksiezycu czy w Galaktyce Oriona, tylko w Polsce, jako Kasia Nosowska, i tak wlasnie czuje, jak sie sama kiedys urodzisz w Etiopii, to bedziesz miala zrozumialy powod do niemoznosci robienia czegokolwiek.

> Czuje tylko prowincjonalnego bluesa.

Zawsze lepszy taki blues, niz wielkomiastwe wymyslanie absurdalnych alternatyw.

a Ty co w klasztorze jakims teraz jestes ?

• dcio Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:17
        No ale w Polsce moze. A o Arabii saudyjskiej nie nalezy zapominac i
        niesc tam cywilizacje
      • evita_duarte Nawet w Polsce 18.06.08, 23:26
        gotlama napisała:

> Ciekawe, czy Kasia urodziwszy się np. jako obywatelka Arabii
        Saudyjskiej,
        > Etiopii, Pakistanu, Indii, mogła by wszystko co tylko jej się
        będzie chciało...
        > ..
        > Czuje tylko prowincjonalnego bluesa.

Kasi anie moze robic co tylko chce. Kasie ma te szczescie, ze nie
        potrzebuje aborcji, ze jej kariera jest indywidualna. Gdyby urodzila
        sie utalentowana biznesswoman zobaczylaby jak to latwo., A top o
        manifie powinna powiedziec Alicji Tysiac.
        • jan_stereo A gdyby urodzila sie gornikiem ? 18.06.08, 23:29
          to tez by przeciez nie miala powodow do zadowolenia albo gdyby Kasia Nosowska byla kotem, to by miala przechlapane, no nie Evito ?
          • evita_duarte Re: A gdyby urodzila sie gornikiem ? 18.06.08, 23:49
            jan_stereo napisał:

> to tez by przeciez nie miala powodow do zadowolenia albo gdyby
            Kasia Nosowska b
            > yla kotem, to by miala przechlapane, no nie Evito ?

A tam. Nikt gornikiem sie nie rodzi, tylko sie nim staje. A kotem?
            to zalezy, wiesz ja mojemu kotu zazdroszcze. Spi, bawi sie, czysty
            zwirek cudowie sam znajduje sie wciaz w kuwecie, glaszcza go kiedy
            chce, czesza, drapia za uchem. bawi sie cale zycie i spi. Je na
            zawolanie a kto na to pracuje? A co go to obchodzi, krola domu? :)
        • saszenka2 Re: Nawet w Polsce 20.06.08, 00:20
          Nosowska może mówić, że dyskryminacja jej nie dotyka, bo może
          rzeczywiście nikt jej bije, nie zachodzi w niechciane ciąże, jej
          kariera rozwija się spokojnie i nie musi się martwić, że jej nie
          zatrudnią, bo jest kobietą i może urodzić dziecko. Ale to, że jej
          dyskryminacja nie dotyka, to nie znaczy, że problem nie istnieje/
          • dzikowy Re: Nawet w Polsce 20.06.08, 08:12
            Rozumiem, że przy pomocy odpowiednich zgromadzeń w warszawskim city mieszczuchy
            powinny manifestować solidarność z dziećmi wiejskimi, które dalej mają do
            szkoły, a przez to nierówny start?

Skąd ten jad pod adresem osoby, która wyraziła swoją prywatną opinię, że manify
            jej wiszą, zresztą podobnie jak i mi.
      • takete_malouma Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 02:30
        gotlama napisała:

> Ciekawe, czy Kasia urodziwszy się np. jako obywatelka
        > Arabii Saudyjskiej, Etiopii, Pakistanu, Indii, mogła
        > by wszystko co tylko jej się będzie chciało...

Powyższą wypowiedź będę odtąd automatycznie doczepiał, wraz z atrybucją, za każdym razem, gdy będę się spodziewał dywersji pt. "to nie w Polsce, więc się nie liczy".
    • bertrada Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 18.06.08, 23:59
      Katarzyna Nosowska ostatnio zrobiła się prokatolicka, sądząc po tym co mówi i w
      jakich programach się udziela. Dlatego też nie dziwi mnie ten cytat.
      • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:02
        Doda też jest prokatolicka. W ogóle większość ludzi mediów jest prokatolicka. Wnioskuję z tego, że musi to być nadzwyczaj przyzwoite środowisko.
        • bertrada Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:06
          Ludzie mediów nie są sobą tylko kreują jakąś postać. Podpisują kontrakty i muszą
          się z nich wywiązać. Wszystko co mówią to tylko wyuczone kwestie. Najwyraźniej
          wytwórnia, która promuje Nosowską jest związana (zapewne finansowo) z
          katolickimi środowiskami i stąd takie a nie inne deklaracje artystki.
          • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:11
            Ludzie najczęściej są inteligentni i wiedzą, co powinni mówić. Artystów niewystarczająco wielbiących Papieża na koncerty organizowane z publicznej kiesy najczęściej się nie zaprasza.
          • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:15
            Nie wiesz, o czym mówisz niestety. Ciężko w Polsce o bardziej niezależnego artystę niż Nosowska. Ale cóż - przecież możesz sobie pisać o niej dowolne rzeczy, w końcu to, co mówi, kłóci się z Twoją ideologią, więc kłamliwe oskarżenia są usprawiedliwione.

Niestety, co, co prezentujesz, to jest pisowsko-komunistyczna mentalność, dokładnie wpisujesz się w ten styl.
            • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:20
              senta.fa napisał:

> Ale cóż - przecież możesz sobie pisać o niej dowolne rzeczy,
              > w końcu to, co mówi, kłóci się z Twoją ideologią, więc kłamliwe oskarżenia są u
              > sprawiedliwione.

Niczego specjalnie ciekawego nie mówi.
              • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:26
                Nie mówię, że to jest ciekawe - oceniam styl retoryki. Styl: ktoś mówi coś, z czym się nie zgadzamy - znaczy, że jest inspirowany i opłacany przez wrogie siły.
                • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:32
                  senta.fa napisał:

> Nie mówię, że to jest ciekawe - oceniam styl retoryki. Styl: ktoś mówi coś, z c
                  > zym się nie zgadzamy - znaczy, że jest inspirowany i opłacany przez wrogie siły

Jak dla mnie chodzi raczej o sposób myślenia, ale w sumie masz trochę racji. Trudno jednak nie zauważyć, że i bez wszechogarniającego spisku pewna instytucja ma w Polsce wpływ na wszystkie sfery życia publicznego. Oczywiście można o tej instytucji mówić źle, ale najczęściej się to po prostu nie opłaca. Finansowo.
                  • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:37
                    No dobrze, stwierdzenie faktu, że ta instytucja ma silną pozycję to jedno i nic w tym złego. Ale mówienie, że wszystkie wypowiedzi, które nie są przyklaskiwaniem feministkom, wynikają ze strachu przed tą organizacją, kwalifikuje człowieka raczej do leczenia zamkniętego. Bo przecież nie do dyskusji.
                    • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:45
                      Nie da się jednak ukryć, że w razie czego wokalistka Nosowska z załatwieniem skrobanki nie miałaby problemów. Z jej punktu widzenia najkorzystniej jest opowiadać komunały, jaka to czuje się wolna i się nie wychylać. Takich to mamy w Polsce artystów. Co naprawdę myśli - nie wnikam. Prawdę mówiąc, niewiele mnie to obchodzi.
                      • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:49
                        Sądzę, że "wokalistka Nosowska" nigdy by nie dopuściła do takiej sytuacji. To są przeważnie problemy ludzi z marginesu albo ludzi mało rozsądnych.

Natomiast tak, sądzę że akurat tacy ludzie jak Nosowska czy Kazik mówią to, co myślą.
                        • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:55
                          senta.fa napisał:

> Natomiast tak, sądzę że akurat tacy ludzie jak Nosowska czy Kazik mówią to, co
                          > myślą.

A kto tam sprawdzi, co kto naprawdę myśli? Poza tym ścieżki myślenia szansonistów, do prawdziwego wysiłku umysłowego raczej nieprzywykłych, naprawdę nie są zagadnieniem specjalnie fascynującym.
                          • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 00:58
                            Ty prowokujesz, czy tak na serio?
                            • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 01:01
                              A Ty na serio, czy prowokujesz? :)
                              • keltoi To se chłopaki pogadali...XD [n/t] 19.06.08, 03:11

• kocia_noga Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 08:52
                          senta.fa napisał:

To s
                          > ą przeważnie problemy ludzi z marginesu albo ludzi mało rozsądnych.

Czy to nie pisowskie myślenie?
                          Coś sprzecznego z moimi poglądami to na pewno domena podlejszych
                          ludzi.
                          • evita_duarte Senta= Dulska 19.06.08, 18:18
                            kocia_noga napisała:

> senta.fa napisał:
                            >
                            > To s
                            > > ą przeważnie problemy ludzi z marginesu albo ludzi mało
                            rozsądnych.
                            >
                            >
                            >
                            > Czy to nie pisowskie myślenie?
                            > Coś sprzecznego z moimi poglądami to na pewno domena podlejszych
                            > ludzi.
                            >

Przeciez gwalty, niechciane dzieci, ciaze zagrazajace zyciu, czy
                            ciaze nastoletnie przytrafiaja sie tylko ludziom z marginesu. Gdyby
                            przytrafilo sie Nosowaskieji tak nikt by pewnie o tym nie uslyszal
                            bo upralaby swoje brudy sama nie jak ta nieszczesna Agata.

Senta to nowa pani Dulska.
                            • senta.fa Re: Senta= Dulska 19.06.08, 18:59
                              Szkoda, że zamiast przeczytać dokładnie mój post, całą uwagę skupiłaś na znajdowaniu postaci literackich, do których można by mnie przyrównać. Napisałem: "przeważnie" oraz "albo ludzi mało rozsądnych".

Rozsądna i świadoma kobieta stosująca antykoncepcję ma raczej małe szanse na niechciąną ciążę. Oczywiście, antykoncepcja może nie zadziałać, może ktoś ją zgwałcić, ale właśnie dlatego napisałem przeważnie.

Możemy oczywiście założyć, że problem aborcji dotyczy głównie kobiet pokroju Nosowskiej, jeśli Ci to sprawi przyjemność i będzie dla Ciebie wygodniejsze. Proszę bardzo. Mnie jest wszystko jedno.
                        • saszenka2 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 00:30
                          senta.fa napisał:

> Sądzę, że "wokalistka Nosowska" nigdy by nie dopuściła do takiej
                          sytuacji. To s
                          > ą przeważnie problemy ludzi z marginesu albo ludzi mało rozsądnych.
                          >
                          > Natomiast tak, sądzę że akurat tacy ludzie jak Nosowska czy Kazik
                          mówią to, co
                          > myślą.
                          >
                          I tu mógłbyś się bardzo przejechać, choć Kazik rzeczywiście się
                          często wyłamuje, tak samo jako Grupa Operacyjna. Swego czasu Pięć
                          Dwa Dębiec nagrało piosenkę, w której to krytykuje Kościół,
                          polityków, jedzie ostro w kawałku "Powiedz", ale nie wiem,czy dobrze
                          na tym wyszli, bo przed nagraniem tego kawałka, w telewizji
                          puszczali ich kawałki, teraz jakoś nie słyszałam, żeby puszczali,
                          ale może dalej puszczają.
                          • saszenka2 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 00:32
                            Miało być "Powiem".
                            "Wybudować pomnik najlepiej papieżowi, trzeba być mądrym, każdy
                            mądry tak zrobi" to tylko fragment i choć za hip-hopem średnio
                            przepadam, to tę piosenkę lubię za tekst.
            • bertrada Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 11:47
              A ja się obawiam, że ty nie wiesz w jakim świecie żyjesz. Masz jakiś
              wyidealizowany obraz świata. Ludzie mediów nie są niezależni. Podpisują
              kontrakty gwiazdorskie z wytwórniami fonograficznymi, filmowymi, stacjami
              telewizyjnymi, domami mody itp. Na wstępie dostają pokaźną gotówkę i w zamian za
              bycie sławnym i bogatym odgrywają swoją rolę. A im gwiazda ma większy format tym
              większą jest marionetką. Poczytaj sobie wywiady z zespołem Lady Pank, który miał
              szansę zrobienia kariery za oceanem. W Polsce to jeszcze byli w miarę niezależni
              a tam dostali opasły kontrakt do podpisania w którym było rozpisane wszystko
              czego od nich oczekiwano. Włącznie z rodzajem muzyki, nazwą, wyglądem,
              koncertami, spotkaniami towarzyskimi i zapewne światopoglądem również. Twierdzą,
              że właśnie dlatego wrócili do Polski. A od pewnego czasu u nas panują te same
              zasady a rynek jest opanowany przez te same gigantyczne koncerny, więc
              naiwnością jest sądzić, że Polskie gwiazdy same siebie wykreowały oraz robia i
              mówią co chcą.

Gwiazda służy głównie zarabianiu pieniędzy dla swoich właścicieli, więc jej
              wizerunkiem zajmuje się cały sztab specjalistów od marketingu i PR. Ona sama ma
              tylko trzymać się scenariusza. A jak nie to ją wykopią i znajdzie się setka
              innych na jej miejsce. Mało to gwiazd skończyło w nędzy i niesławie.
              • johnny-kalesony Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 14:52
                bertrada napisała:

> Gwiazda służy głównie zarabianiu pieniędzy dla swoich właścicieli, więc jej
                > wizerunkiem zajmuje się cały sztab specjalistów od marketingu i PR. Ona sama ma
                > tylko trzymać się scenariusza. A jak nie to ją wykopią i znajdzie się setka
                > innych na jej miejsce.

Potwierdzam jako ktoś, kto ma co nieco wspólnego z tą branżą. Tak właśnie jest ...
                Chcesz być artystą - graj klasykę albo jazz, ewnetualnie bądź Janerką lub
                Waglewskim (chociaż i Waglewskiemu zdarzają się marketingowe wyskoki, ostatnio
                coraz częściej nawet). Typowym przykładem jest hip-hop, gdzie ogłasza się po
                prostu castingi na odpowiednio wyglądających dresiarzy.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
              • saszenka2 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 00:39
                bertrada napisała:

> A ja się obawiam, że ty nie wiesz w jakim świecie żyjesz. Masz
                jakiś
                > wyidealizowany obraz świata. Ludzie mediów nie są niezależni.
                Podpisują
                > kontrakty gwiazdorskie z wytwórniami fonograficznymi, filmowymi,
                stacjami
                > telewizyjnymi, domami mody itp. Na wstępie dostają pokaźną gotówkę
                i w zamian z
                > a
                > bycie sławnym i bogatym odgrywają swoją rolę. A im gwiazda ma
                większy format ty
                > m
                > większą jest marionetką. Poczytaj sobie wywiady z zespołem Lady
                Pank, który mia
                > ł
                > szansę zrobienia kariery za oceanem. W Polsce to jeszcze byli w
                miarę niezależn
                > i
                > a tam dostali opasły kontrakt do podpisania w którym było
                rozpisane wszystko
                > czego od nich oczekiwano. Włącznie z rodzajem muzyki, nazwą,
                wyglądem,
                > koncertami, spotkaniami towarzyskimi i zapewne światopoglądem
                również. Twierdzą
                > ,
                > że właśnie dlatego wrócili do Polski. A od pewnego czasu u nas
                panują te same
                > zasady a rynek jest opanowany przez te same gigantyczne koncerny,
                więc
                > naiwnością jest sądzić, że Polskie gwiazdy same siebie wykreowały
                oraz robia i
                > mówią co chcą.
                >
                > Gwiazda służy głównie zarabianiu pieniędzy dla swoich właścicieli,
                więc jej
                > wizerunkiem zajmuje się cały sztab specjalistów od marketingu i
                PR. Ona sama ma
                > tylko trzymać się scenariusza. A jak nie to ją wykopią i znajdzie
                się setka
                > innych na jej miejsce. Mało to gwiazd skończyło w nędzy i
                niesławie.

Jedna gwiazda rosyjskiej piosenki została świetnie wypromowana, była
                zdolna, miala pseudonim artystyczny i podpisany kontrakt. Gdy osoba,
                która wymyśliła "markę", czyli jej repertuar, wygląd, pseudonim
                zmarła, prawa przejęła żona, która je mogła odsprzedać i
                odsprzedała. Teraz można było wykopać tę osobę, kazać jej zmienić
                fryzurę, styl ubioru, piosenki, pseudonim i wybrać inną osobę. Tak
                to właśnie wygląda i niezależność to mit. Jeśli ktoś nagrywa płytę,
                to podpisuje szczegółowy kontrakt, z którego musi się wywiązać. Jak
                go złamie, to nawet może strasić pseudonim artystyczny. Nie
                wspominam już o tym, że każdemu artyście zależy na sprzedaży płyt,
                puszczaniu w radiu, koncertach, dlatego dostosować się do pewnych
                norm, rezygnując z niezależności, ubierać się tak, jak każą.
                • dzikowy Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 21.06.08, 00:04
                  A co to ma do tematu?
            • saszenka2 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 00:26
              senta.fa napisał:

> Nie wiesz, o czym mówisz niestety. Ciężko w Polsce o bardziej
              niezależnego arty
              > stę niż Nosowska. Ale cóż - przecież możesz sobie pisać o niej
              dowolne rzeczy,
              > w końcu to, co mówi, kłóci się z Twoją ideologią, więc kłamliwe
              oskarżenia są u
              > sprawiedliwione.
              >
              > Niestety, co, co prezentujesz, to jest pisowsko-komunistyczna
              mentalność, dokła
              > dnie wpisujesz się w ten styl.
              >
              Nosowska całkiem niezależna nie jest. Kayah, Doda, Nosowska, Jopek,
              Górniak, one wszystkie muszą się na czymś opierać, przestrzegać
              pewnych zasad, żeby móc zarabiać i nie wypaść na boczny tor show-
              biznesu. Skrytykuj ostro Kościół jak Kukiz swego czasu i już masz
              przechlapane. A teraz Kukiz zrozumiał błąd i jest prokościelny.
        • saszenka2 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 00:23
          niedo-wiarek napisał:

> Doda też jest prokatolicka. W ogóle większość ludzi mediów jest
          prokatolicka. W
          > nioskuję z tego, że musi to być nadzwyczaj przyzwoite środowisko.

Doda może i do kościola chodzi w święta, bo kiedyś coś o tym
          wspominała, ale prokatolicka nie jest, bo się rozwiodła, a wcześniej
          żyła bez ślubu kościelnego, bezwstydnie mowi o seksie i nawet
          wypowiedziała się nt. aborcji.
    • bene_gesserit Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 02:11

Jest zamozna, nie musi sie martwic o jutro, a jesli zechce
      skrobanke czy inna trudo dostepna w Polsce rzecz, to ja sobie
      zrobi. Stac ja. Poniewaz zrobila kariere w szlobizie, nie spotkala
      sie ze szklanym sufitem. Istotnie - nie musi ja w zyciu nic
      uwierac - a kto by sie tam przejmowal kobietami z Tesco. Nosowska w
      Tesco zakupow nie musi robic, nie.
      • kadanka Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 18:29
        dokładnie. nic dodac, nic ujac:/
    • piekielnica1 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 08:50
      > "Osobiście czuję się totalnie swobodna. Naprawdę nie muszę brać do
      > ręki sztandaru i chodzić na manify, gdyż uważam, że moja wolność
      > jako kobiety zależy tylko ode mnie. Ja tę wolność mam, mogę
      > wszystko, co tylko będzie mi się chciało."

No prosze, a ja historie Kasi Nosowskiej znam od jej debiutu w radiu.
      Nieszkala na osiedlu mojego ziecia i on opowiadal jaka to z niej
      buntowniczka, wiec sledzilam troche jej kariere.
      Wystarczy przeanalizowac jej pierwsze teksty.
      A dzisiaj to prawdziwie stateczna Matka Polka.
      Bunt jej sie przytepil, a moze swiatopoglad sie skomercjalizowal?.
      Ale to zjawisko fizjologiczne.
      Zapomnial wol jak ...
      • kocia_noga Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 08:55
        No i powszechne zjawisko przypisywania sukcesów własnej osobie, a
        porażek warunkom zewnętrznym.W miarę mądrzenia powinno zanikać.
      • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 10:11
        piekielnica1 napisała:

> Wystarczy przeanalizowac jej pierwsze teksty.
        > A dzisiaj to prawdziwie stateczna Matka Polka.
        > Bunt jej sie przytepil, a moze swiatopoglad sie skomercjalizowal?.
        > Ale to zjawisko fizjologiczne.
        > Zapomnial wol jak ...

Zwyczajnie nie wszyscy stoja w miejscu, a niektorzy nawet osiagaja
        swoje cele, dziwne wiec by nadal marudzili, chyba ze tym zyja..
        • piekielnica1 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 10:16
          > Zwyczajnie nie wszyscy stoja w miejscu,

Ale, zeby nie pamietac co sie robilo wczesniej?
          • niedo-wiarek Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 10:21
            piekielnica1 napisała:

> > Zwyczajnie nie wszyscy stoja w miejscu,
            >
            > Ale, zeby nie pamietac co sie robilo wczesniej?

Tak jest najwygodniej. Poza tym artyści (szczególnie muzycy) najczęściej są egocentryczni i poza czubkiem własnego nosa niewiele ich obchodzi. Co zresztą można również wyczytać z wypowiedzi cytowanej na pierwszym poście.
            • pavvka Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 10:48
              No właśnie, ale Nosowska powiedziała to tylko o sobie, nie
              twierdziła, że wszystkie kobiety mają tak jak ona.
          • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 10:52
            piekielnica1 napisała:

> Ale, zeby nie pamietac co sie robilo wczesniej?

A jak dokonalas tego odkrycia, ze Nosowska nie pamieta co robila
            wczesniej ? Niektorzy natomiast cale zycie pamietaja i gadaja tylko
            o tym co robili wczesniej, a w tym przypadku nikt jej o to nie pyta,
            a wypowiedz dotyczy obecnego stanu ducha i umyslu...
            • ja.sinner Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 13:57
              > a w tym przypadku nikt jej o to nie pyta,
              > a wypowiedz dotyczy obecnego stanu ducha i umyslu...

Faktycznie wypowiedz wyrwana z kontekstu mogla zachwycic Sente, ja
              natomiast mam obraz calosciowy i juz mi ta ukladanka malo pasuje.
              Szkoda, ze zalozyciel watku nie podal linku do wypowiedzi, czyzby
              mial cos do ukrycia?
              • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 14:49
                ja.sinner napisała:

> Faktycznie wypowiedz wyrwana z kontekstu mogla zachwycic Sente, ja
                > natomiast mam obraz calosciowy i juz mi ta ukladanka malo pasuje.

Ja myslalem ze to Nosowska ma o sobie obraz calosciowy,a tu widac sa
                lepsi czytelnicy roznych artykulow o niej, fiu fiu..

> Szkoda, ze zalozyciel watku nie podal linku do wypowiedzi, czyzby
                > mial cos do ukrycia?

Pewnikiem mial cos do ukrycia, jakzesz by inaczej,bo wszyscy nie
                podajacy linku do wypowiedzi, to zlodzieje i bandyci...
                • ja.sinner Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 19:59
                  > Pewnikiem mial cos do ukrycia, jakzesz by inaczej,bo wszyscy nie
                  > podajacy linku do wypowiedzi, to zlodzieje i bandyci...

A leb bylo polozyc za Sente pod topor.

"Byłaś na ostatniej Paradzie Równości w Warszawie?

Nie byłam, ponieważ grałam koncert w innym mieście.

A duchowo?

Duchowo byłam, choć nie przepadam za ostentacją. Nie sądzę, by
                  podczas takiej manifestacji koniecznie trzeba było padać sobie w
                  objęcia i całować się ze swoją dziewczyną czy chłopakiem. Chodzi
                  przecież o coś znacznie głębszego. O wolność człowieka. W tym sensie
                  solidaryzuję się z protestującymi, którzy o nią walczą."

www.hey.pl/artykul.php?id=321
                  • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:12
                    ja.sinner napisała:

> "Byłaś na ostatniej Paradzie Równości w Warszawie?
                    >
                    > Nie byłam, ponieważ grałam koncert w innym mieście.
                    >
                    > A duchowo?
                    >
                    > Duchowo byłam, choć nie przepadam za ostentacją. Nie sądzę, by
                    > podczas takiej manifestacji koniecznie trzeba było padać sobie w
                    > objęcia i całować się ze swoją dziewczyną czy chłopakiem. Chodzi
                    > przecież o coś znacznie głębszego. O wolność człowieka. W tym sensie
                    > solidaryzuję się z protestującymi, którzy o nią walczą."

No i co ma z powyzszego wynikac wzgledem Twych zarzutow (ze wypowiedz Nosowskiej swiadczyc ma o czyms zupelnie innym) w poprzednich postach, bo jakos nie wylapuje tutaj wielkiej zmyly czy tez objawienia.Seryjnie pytam i dzieki za wydobycie linku.
            • piekielnica1 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 14:00
              > A jak dokonalas tego odkrycia, ze Nosowska nie pamieta co robila
              > wczesniej ?

To takie naturalne jak buntownik stwierdza, ze bunt jest mu
              niepotrzebny.
              • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 14:45
                piekielnica1 napisała:

> To takie naturalne jak buntownik stwierdza, ze bunt jest mu
                > niepotrzebny.

Tak, bo to oznacza, ze nie jest juz buntownikiem...
                • johnny-kalesony Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 14:56
                  Bo feminizm (jako część formacji "politycznej poprawności") nie jest już buntem.
                  To po prostu mainstream.
                  Wahadełko przechyliło się w drugą stronę ...

Pozdrawiam
                  Keep Rockin'
                • kocia_noga Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 15:54
                  Zawsze we wszystkich epokach żyły kobiety które mogły robić co
                  chciały i niedoznawały żadnego ucisku.Niektóre się przy tym dziwiły,
                  o co chodzi i że jak nie mają chleba, to możeby tak bułki.
                  • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 16:00
                    kocia_noga napisała:

> Zawsze we wszystkich epokach żyły kobiety które mogły robić co
                    > chciały i niedoznawały żadnego ucisku.Niektóre się przy tym
                    >dziwiły,o co chodzi i że jak nie mają chleba, to możeby tak bułki.

Sa tez i takie kobiety co we wszystkich epokach doznawaly ucisku,
                    jak nie bezposrednio to poprzez innych,w tym i takich, co sie do
                    owego ucisku nie przyznawali :"))
                    • johnny-kalesony Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 20:35
                      Tak, to słynny bon-mot Marie-Antoinette, która na wieść o głodującym ludzie
                      Paryża miała rzec: "Doprawdy? Nie mają chleba? To niech jedzą ciastka."

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
    • dorota_elzbieta Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 20:00
      No to ma szczęście dziewczyna,,,ale nie każda kobieta w tym kraju nazywa się
      Katarzyna Nowska...
    • piekielnica1 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 20:24
      To tez piekna wypowiedz Kasi Nosowskiej.

"Uwielbiamy czuć się wyjątkowi, a nie ma w nas potrzeby zrobienia
      czegoś wyjątkowego. Podpinamy się pod Otylię Jędrzejczak, Małysza,
      papieża. Potrzebujemy kogoś, kto naprawdę coś sensownego zrobił i
      usprawiedliwia nasze nieróbstwo i głupotę. Kiedy odszedł papież,
      byłam zdruzgotana tym, co dzieje się z ludźmi. Wiele osób z tego
      faktu uczyniło okazję ku temu, żeby zasygnalizować, że jesteśmy
      wrażliwi, bo bardzo i głośno płaczemy. Doszło do lego, że ludzie
      dali się sterroryzować żałobą: nie obejrzymy filmu w dwa dni po, bo
      jak się sąsiedzi dowiedzą, że nie płaczemy, to nas ukamienują. To
      nie miało nic wspólnego z autentyczną refleksją."

Prawie wszyscy dalismy sie zmanipulowac Sencie i Kasia za niewinnosc
      zostala tutaj sflekowana.
      Link podam za jakis czas.
      • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 20:40
        Ja Ciebie za moment sflekuje za takie teksty. Jeśli już, to się dałyście zmanipulować którejś tam swojej koleżaneczce, która wyjechała z tekstem o Kościele. Mnie w to łaskawie nie mieszaj. A już to, że w ogóle dajecie sobą manipulować (jak wszyscy fanatycy) to nie moja wina. Trzeba było, jak ja, wykształcać krytyczne myślenie w latach młodzieńczych, to by nie było teraz płaczów.
        • bene_gesserit Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 11:02
          senta.fa napisał:

> Ja Ciebie za moment sflekuje za takie teksty. Jeśli już, to się
          dałyście zmanip
          > ulować którejś tam swojej koleżaneczce, która wyjechała z tekstem
          o Kościele. M
          > nie w to łaskawie nie mieszaj. A już to, że w ogóle dajecie sobą
          manipulować (j
          > ak wszyscy fanatycy) to nie moja wina. Trzeba było, jak ja,
          wykształcać krytycz
          > ne myślenie w latach młodzieńczych, to by nie było teraz płaczów.

Uwazasz, ze tylko fanatycy daja ludziom, nawet tym dziwniejszym,
          kredyt zaufania?
          A 'placz' jest nie z twojego powodu, ale nad toba, mlodziencze z
          wyksztalconym mysleniem krytycznym tak bardzo i tak glupio, ze nie
          mogacym sobie nigdzie znalezc miejsca. Oj chlopie - jakbym chodzila
          do kosciola, to bym sie pomodlila za twoja duszyczke, bo jakos mi
          ciebie zal.
      • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:18
        Widze, ze strasznie cos chcesz udowodnic, tylko nie bardzo wiadomo co, jak i niejasne jest czemu sluzyc ma ten cytat, zgadzam sie z nim bowiem w zupelnosci,tak samo jak i z cytatem podanym przez Senta na wstepie, nie widze tu tez zadnych rozbieznosci czy tez niespojnosci w tych wypowiedziach Nosowskiej, skad inad badziewnej piosenkarki, ale jak na razie, rzecze bardzo sensownie.

No i co nie gra w tym wszystkim wedlug Ciebie, jesli mozna wiedziec ?
        • kocia_noga Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:20
          Rozumiem że nie widzisz manipulacji oraz rozumiem sentę i jego
          agresywny tekst po tym,jak to wyszło na jaw.
          • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:26
            kocia_noga napisała:

> Rozumiem że nie widzisz manipulacji oraz rozumiem sentę i jego
            > agresywny tekst po tym,jak to wyszło na jaw.

Ale jakiej manipulacji w czym ? Jeden tekst przeciez nie zaprzecza drugiemu, wrecz sie dopelniaja, no ale panie rzecza, ze wyszo na jaw, ciekawe co, chyba miejsce zamieszkania owego linka co najwyzej...
            • kocia_noga Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:33
              jan_stereo napisał:

> kocia_noga napisała:
              >
              > > Rozumiem że nie widzisz manipulacji oraz rozumiem sentę i jego
              > > agresywny tekst po tym,jak to wyszło na jaw.
              >
              > Ale jakiej manipulacji w czym ? Jeden tekst przeciez nie zaprzecza
              drugiemu, wr
              > ecz sie dopelniaja, no ale panie rzecza, ze wyszo na jaw, ciekawe
              co, chyba mi
              > ejsce zamieszkania owego linka co najwyzej...

Palisz głupa, ale niech tam.W cytacie otwierającym wątek wydawało
              się,że Kasia Nosowska jest przeciwniczką manif.Senta pochwalił ją za
              to pisząc,że czuje blusa.
              Dość odrażająca postać ten senta.
              • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:42
                Nawet bym Ci coś napisał, ale już na szczęście nie czuję takiej potrzeby. Żegnam.
              • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:42
                kocia_noga napisała:

> Palisz głupa, ale niech tam.W cytacie otwierającym wątek wydawało
                > się,że Kasia Nosowska jest przeciwniczką manif.Senta pochwalił ją za
                > to pisząc,że czuje blusa.

Nie, to Wy nie kumacie chyba za specjalnie tych tekstow (za duzo emocji), zupelnie nie odczytalem, ze Nosowska jest przeciwniczka manify jako takiej. Zrozumialem natomiast, ze nie lubi sie paletac na pokaz,kiedy nie czuje takowej potrzeby, pisala przeciez w cytacie Piekielnej, ze dla niej to takie nienaturalne, w jej przypadku.

> Dość odrażająca postać ten senta.

dla mnie odrazajace sa Wasze zarzuty/manipulacje wobec Senty,ale skoro tak lubicie, lub inaczej nie 'umicie'..

• senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:26
          Wyjaśnię Ci o co chodzi. Dla nich niebycie feministką jest kolaboracją z "watykańskim okupantem". Ja wklejonym cytatem próbowałem zmanipulować nasz feministki sugerując, że Nosowska nie chodzi na manify, czyli jest opłacana przez Kościół. Na szczęście towarzyszka Piekielnica trzyma rękę na pulsie i odkryła moją parszywą manipulację.

Tym samym demaskując mnie jako agenta patriarchatu i Kościoła. Zostałem zdekonspirowany.

A w ogóle to mi się już nie chce pisać tutaj. Napiszę jeszcze ze dwa, trzy posty dla jaj i będę się żegnał.
          • jan_stereo Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:29
            Ja mam wrazenie Senta, ze Ty sam sie zmanipulowales, przeciez Nosowska wyraznie rzecze, ze dla niej uczestnictwo w manifach to zbedna pokazowka, rowniez (a moze zwlaszcza) w tym cytacie od Piekielnej. Zatem ja nadal nie wiem o co chodzi z manipulacja, bo zupelnie nic tu sie nowego nie pojawilo, co najwyzej ujawniles mi dosc smieszne postrzeganie calej sytuacji przez jak to nazywasz 'feministki'..
            • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:32
              Jedyną rzeczą, jaką ujawniłem jest to, że kobiety z tego forum należy ku.rwa leczyć, a nie z nimi rozmawiać. Czuję, że jeśli zostanę tu jeszcze dzień dłużej, to sam też będę się nadawał do leczenia.
              • piekielnica1 Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:39
                blagam zostan tak ze cztery dni jeszcze, zeby zrobilo sie nieuleczlne
                • senta.fa Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 19.06.08, 21:48
                  Widzę, że dobrze mi życzysz. Tak czy inaczej - miło było poznać. Żegnam.
              • bene_gesserit Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 10:57
                senta.fa napisał:

> Jedyną rzeczą, jaką ujawniłem jest to, że kobiety z tego forum
                należy ku.rwa le
                > czyć, a nie z nimi rozmawiać.

Wrzucam w sygnaturke :)
          • jan_stereo odnosnie pisania na feminie 19.06.08, 21:33
            tu sie zgadzam, strasznie monotonne to 'feministyczne' podejscie do wszystkiego, wrecz chorobliwie, no i najciekawsze w tym wszystkim jest to, ze tu nie ma ani jednej feministki...

ps. ja spadam stad juz jutro..
            • senta.fa Re: odnosnie pisania na feminie 19.06.08, 21:36
              A ja jeszcze dzisiaj. Czym prędzej, tym lepiej. I z daleka od ludzi typu "działacz" na przyszłość.
          • bene_gesserit Re: Pięknie to Katarzyna Nosowska ujęła. 20.06.08, 10:56
            senta.fa napisał:

> Wyjaśnię Ci o co chodzi. Dla nich niebycie feministką jest
            kolaboracją z "watyk
            > ańskim okupantem".

Co ty, bez obrazy, pleciesz.

Ja wklejonym cytatem próbowałem zmanipulować nasz feministki
            > sugerując, że Nosowska nie chodzi na manify, czyli jest opłacana
            przez Kościół
            > . Na szczęście towarzyszka Piekielnica trzyma rękę na pulsie i
            odkryła moją par
            > szywą manipulację.

A dlaczego piszesz o piekielnicy per 'towarzyszka'?

>
            > Tym samym demaskując mnie jako agenta patriarchatu i Kościoła.
            Zostałem zdekons
            > pirowany.

Po co od razu takie wielkie role? Moze zostales zdekonspirowany
            jako zwykly klamczuszek?

> A w ogóle to mi się już nie chce pisać tutaj. Napiszę jeszcze ze
            dwa, trzy post
            > y dla jaj i będę się żegnał.

A to specjalnie po takiej kompromitacji nie dziwi.
    • dorota_elzbieta Uwaga długie... 20.06.08, 09:20
      To ja powiem, a raczej napisze kilka zdań od siebie. Mówicie o Etiopii, Afryce
      etc lecz wystarczy popatrzeć, a raczej pożyć w Polsce. Prawda jest taka, punkt
      siedzenia wyznacza punkt widzenia rzeczywistości. Nie wiem jak to jest u
      Nosowskiej czy mówiła prawdę czy nie, czy będzie pamiętała to co powiedziała za
      miesiąc czy rok czy się tego wyprze czy nie. Chcecie opowiem Wam o sobie, jestem
      młodą inteligentną dziewczyną, która w miarę swoich możliwości radzi sobie sama,
      ale w wyniku tzw błędu lekarskiego w dzieciństwie stałam się osobą
      niepełnosprawną. Osobą, która w polskim społeczeństwie na początku XXI
      postrzegana jest jako aseksualna, osobą właśnie a nie kobietą, Osobą zawsze
      dzielną a nie kreatywną, mądrą inteligentną i seksowną. Osobą, której prawa
      seksualne są łamane nagminnie. Osobą, która jest brana za ćwierć inteligentną
      istotę jeśli tylko przekracza próg gabinetu lekarskiego(na szczęście są wyjątki,
      ale niestety są to wyjątki) Niektórzy zakrzykną no ale trzeba czasu, abyh się
      sytuacja zmieniła,,,tak ale ja żyję teraz i nie mam 50 lat czasu bo wtedy będę
      76 letnią kobietą i na cóż mi zmiany. Ja rozumiem, ludzie mają prawo nie
      wiedzieć jak "podejść"do osoby, kobiety niepełnosprawnej, ale do diabła to ich
      nie usprawiedliwia. Medialny wizerunek os. niepełnosprawnej szczególnie kobiety
      nie ułatwia mi życia. Niepełnosprawni albo są to mega bohaterowie bo robią to co
      osoby zdrowe (no jest tu kruszynka prawdy, bo bariery architektoniczne nie
      ułatwiają życia) albo osoby, które błagają o wózek czy inny sprzęt
      rehabilitacyjny o wysyłanie smsów są TKIE DZIELNE przecież! A ja nie chcę być
      dzielna, nie chcę być postrzegana jako dzielna, tylko i wyłącznie taka. Nie
      chwalę się na forach, że jestem niepełnosprawna bo od razu jestem inaczej
      postrzegana, i to nie moja przeczulenie. Jest takie wyobrażenie kobiety
      niepłnosprawnej jako osoby w dresie bez dekoldów, cichej myszki, wtórnie
      niepełnosprawnej dzieki wychowaniu (dzieje się tak gdy miłość jest mylona z
      nadopiekuńczością) a gdy nosisz dekoldy, jesteś zadowolna ze swojej figury,
      nosisz spódnice czy sukienki to słyszysz:"taka ładna a na wózku","albo i tak Ci
      to nie pomoże" jeśli prosisz o wysunięcie klapy w autobusach. Bo autobus nie
      tylko się obniża, ale kierowca dostaje za obsłużenie osoby z niepełnosprawnością
      dodatkową premię każdorazowo. Jego obowiązkiem jest zauważenie takiej osoby,
      wyjście z kabiny, opuszczenie autobiusu, wyjęcie klapy wprowadzenie osoby,
      zapięcie pasów i zrobienie tegoż samego w przy wysiadaniu. Mało osób o tym wie,
      więc nie jest t orespektowane, a moje słowa,,,cóz nie są brane na poważnie a i
      osoba, towarzysząca automatycznie brana jest jako mój opiekun. Piszę o tym, bo
      niewiele osób o tym wie, a bariery architektoniczne budują bariery mentalne
      niestety. I cóż trzeba sieac do Etiopii, Afryki? Aby się nie powtarzać polecam
      artykuł, który swojego czasu ukazał się w Wysokich Obcasach
      kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53664,5197110.html jak dobrze, że mogę
      się nim "podeprzeć" jak dobrze, że test ukazał się w ogólnopolskim magazynie a
      nie nieistniejącym w świadomości społecznej piśmie branżowym a i proszę
      przeczytajcie komentarze dużo mówią o naszym polskim społeczeństwie,,,
      Nie jestem grzeczną dziewczynką ubraną w dresiku, która macha w kościele
      rączkami, bo kościół ją przyjmie zapewne z otwartymi ramionami z słowami
      pocieszenia o cierpieniu. Jestem kobietą, która gdyby była zdrowa zapewne rwała
      by mężczyzn na prawo i lewo, bo jestem ładna, jestem osobą, która lubi
      eksponować swój dekold:-) i chodzi w sukienkach. Jestem osobą, która lubi mieć
      wybór. Jestem osobą, która nie tylko siedzi w 4 ścianach i czyta Heideggera,
      Kołakowskiego de Mello (wybór przypadkowy po rzucie oka na jedną z półek z
      książkami) zapewne czytam więcej, ale nie tylko to,,,dzięki za uwagę można pisać
      długo i namiętnie...więc jak się ma moje poczucie wolności do wolności
      nosowskiej? Hmmm
      Pozdrawiam
      • piekielnica1 Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:09
        > jestem młodą inteligentną dziewczyną, która w miarę swoich
        > możliwości radzi sobie sama, ale w wyniku tzw błędu lekarskiego
        > w dzieciństwie stałam się osobą niepełnosprawną. Osobą, która w
        > polskim społeczeństwie na początku XXI
        > postrzegana jest jako aseksualna, osobą właśnie a nie kobietą,

Powiem tylko, ze Cie podziwiam, ale chcialam sie odniesc do
        komunikacji miejskiej.
        To tez jedna ze sfer naszego zycia, ktora wymaga ucywilizowania.
        Byc moze, ze kobiety, ktore zaczely tam pracowac....
        Bedac w Rzymie kilkanascie lat temu czesto poruszalam sie
        komunikacja autobusowa.
        I nijak nie moglam zrozumiec systemu ich przystankow. Autobusy
        zatrzymywaly sie w jakichs dziwnych miejscach i wsiadala lub
        wysiadala jedna osoba, czesto juz kilkadziesiat metrow za lub przed
        przystankiem na ktorym wsiadali i wysiadali pozostali pasazerowie.
        Okazalo sie, ze niepelnosprawny ruchowo ma prawo do zatrzymania
        autobusu w kazdym miejscu.
        I dziala to, mimo, ze Rzym jest miastem pelnym korkow a to
        zatrzymywanie sie autobusow je tylko powieksza, to nikt nie robi z
        tego problemu, bo taka jest koniecznosc.
        Dodam rowniez, ze pelnosprawni na przystsankach rowniez traktowani
        sa po ludzku, kierowca czeka na dobiegajacych i nie zamyka nikomu
        drzwi przed nosem.
        Jestesmy narodem malo zyczliwym dla innych ludzi ze swojego otoczenia
        • dorota_elzbieta Re: Uwaga długie...komunikacja 21.06.08, 07:49
          > Powiem tylko, ze Cie podziwiam,dzięki za ciepłe słowo:-)
          ale chcialam sie odniesc do
          > komunikacji miejskiej.
          Ja też:-) Napisałam o komunikacji miejskiej, bo wiem jaki to jest problem dla
          moich koleżanek i kolegów, zastanawiających się czy wyjść z domu czy nie bo jak
          im kierowca nie pomoże to leżą a i jakość tej pomocy bywa różna...zazwyczaj
          nieporadna.
          > To tez jedna ze sfer naszego zycia, ktora wymaga ucywilizowania.
          Piszę o tym właśnie w tym miejscu, chcę aby do wielu ludzi dotarła tzw wiedza
          magiczna. My osoby z niepełnosprawnością, chcąc zyć normalnie nie możemy zamykać
          się we własnych kręgach...
          trzeba wychodzić do ludzi,,,przyjeło się, że uczymy się razem na wszystkich
          szczeblach edukacji, ale już aby imprezować (widziałyście, widzieliście jakiś
          klub bar dostosowany... tego w powszechnej świadomości już nie ma bo
          niepełnosprawną osobę nie stać na bywanie skoro najwyższa renta socjalna nie
          wypadkowa, albo po rodzicach wynosi 400zł ogólnodostępny w centrum Wawy, a
          zabytki?)można mnożyć przykłady a i tak nie wyczerpie się tematu, ale chciałabym
          załączyć tekst jak powinien zachować się kierowca autobusu w stosunku do osoby
          niepełnosprawnej i zaznaczyć, że szkolenie niepełnosprawnych <b> to mit jeśli
          już się odbywa to wg przestarzałych zasad</b>
          Miejskie Zakłady Autobusowe w Warszawie chcą podnieść jakość usług dla
          niepełnosprawnych pasażerów, w związku z tym można będzie kierować do MZA swoje
          uwagi i wnioski dotyczące zachowania się kierowców autobusów wobec osób
          niepełnosprawnych.

Kierowcy autobusów, widząc na przystanku oczekującą osobę niepełnosprawną,
          zobowiązani są do odpowiednich zachowań wynikających z ograniczeń potencjalnego
          pasażera.

Kierowca autobusu, mając do czynienia z osobą niepełnosprawną, powinien:

* zatrzymać autobus jak najbliżej krawężnika,
          * wysunąć lub rozłożyć specjalna platformę umożliwiającą wjazd osobie na
          wózku do autobusu,
          * opuścić autobus (wiele pojazdów może być hydraulicznie opuszczanych) -
          wykonać tzw. "przyklęk", zmniejsza się w ten sposób trudny do pokonania stopień,
          * poinformować osobę niewidomą lub słabowidzącą o numerze linii,
          * zwrócić uwagę na to, czy zatrzymując autobus na przystanku, na którym
          osoba niepełnosprawna zamierza wysiąść, na wysokości drzwi na chodniku nie
          wystąpią jakieś przeszkody utrudniające wysiadanie (np. śmietniki),
          * za każdym razem, gdy podróżuje z osobą niepełnosprawną, powinien ją
          zapytać, na którym przystanku chce wysiąść i zwracać na nią szczególną uwagę
          podczas jazdy,
          * kiedy istnieje taka potrzeba, wyjść z szoferki i pomóc danej osobie wejść
          do autobusu, a także wydostać się z niego, niezależnie czy dotyczy to pasażerów
          poruszających się na wózkach, osób niewidomych, poruszających się o kulach czy
          też mających ograniczoną sprawność ruchową (dotyczy to także osób starszych).

MZA specjalnie dla swoich kierowców przygotowało film instruktażowy, który uczy
          i pokazuje, jak postępować z niepełnosprawnym pasażerem, aby zapewnić mu komfort
          jazdy i zapewnić bezpieczeństwo.

Jeśli zatem zauważymy, iż dany kierowca nie okazał choćby minimalnej pomocy
          osobie niepełnosprawnej lub też zignorował jej obecność, nie umożliwiając tym
          samym minimum komfortu w trakcie podróży, możemy napisać o tym do kierownictwa MZA.

Aby jednoznacznie zidentyfikować kierowcę autobusu musimy posiadać:
          1. numer linii (np. 195),
          2. godzinę (np. 12.33),
          3. miejsce (np. przystanek Uniwersytet w kier. Huta),
          4. numer taborowy wozu (np. 2785 lub numer tzw. Brygady - mała tabliczka
          znajduje się w dole szyby pod nr linii - np. 3)

W przypadku braku tej czwartej informacji możliwe jest wytypowanie konkretnego
          kierowcy lub wąskiego ich grona, w zależności od dokładności podanej godziny.

Adresy do korespondencji z MZA:
          MZA Sp. z o.o.
          ul. Senatorska 37
          00-099 Warszawa
          tel. centr. 0*22 826 82 11,
          faks: 0*22 827 46 78
          www.mza.waw.pl
          ztm@ztm.waw.pl

MZA jednocześnie przypomina, iż jest zainteresowane wszelkimi uwagami na temat
          funkcjonowania autobusów, również niezwiązanymi ze skargami.
          tekst:Anna Jatrzebska

a oto link
      • fla Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:24
        "dekolt"(!) Heidegger pewnie nie używał tego słowa
        • piekielnica1 Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:45
          > "dekolt"(!) Heidegger pewnie nie używał tego słowa

a dlaczego tak uwazasz?
          • pavvka Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:48
            Filozofowie zajmują się kwestiami wyższymi, a nie strojami (tfu! na
            psa urok) kobiecymi.
            • dorota_elzbieta Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:59
              pavvka napisał:

> Filozofowie zajmują się kwestiami wyższymi, a nie strojami (tfu! na
              > psa urok) kobiecymi.
              Pavvka:-) rozprawa: Wyrażenie się poprzez ubiór. bla bla bla nie mam weny:-) to
              wiadome, że w tekście zauważony został tylko błąd ortograficzny i tylko on
              zostanie skomentowany bo tak jest bezpieczniej...
            • piekielnica1 Re: Uwaga długie... 20.06.08, 11:00
              > Filozofowie zajmują się kwestiami wyższymi, a nie strojami (tfu!
              > na psa urok) kobiecymi.

W egzystencjalizmie wazny jest indywidualny sposób istnienia, wiec
              jezeli ten sporny dekolt wazny jest dla danej jednostki, jako twórcy
              własnej istoty to nic nikomu do tego.
              Mysle, ze Heidegger nie mial nic przeciw dekoltom.
              Ale ja tutaj jestem amatorka i moge sie mylic oczywiscie.
              • dorota_elzbieta Re: Uwaga długie... 20.06.08, 11:36
                piekielnica1 napisała:

> > Filozofowie zajmują się kwestiami wyższymi, a nie strojami (tfu!
                > > na psa urok) kobiecymi.
                >
                >
                > W egzystencjalizmie wazny jest indywidualny sposób istnienia, wiec
                > jezeli ten sporny dekolt wazny jest dla danej jednostki, jako twórcy
                > własnej istoty to nic nikomu do tego.
                > Mysle, ze Heidegger nie mial nic przeciw dekoltom.
                > Ale ja tutaj jestem amatorka i moge sie mylic oczywiscie.

Nie używam słów, których znaczenia nie rozumiem, a i dysponuje słownikami, do
                których w razie potrzeby sięgam. I tak wiedziałam, że tylko błąd zostanie
                skomentowany tak najbezpieczniej...sądzę też, że jesteś inteligentną kobietą i
                wiesz, że Heidegger został przywołany tu jako jeden z przykładów:-)
                Pozdrawiam,a i dziękuję za fatygę...
                • piekielnica1 Re: Uwaga długie... 20.06.08, 12:04
                  Ponioslo mnie w zupelnie innym kierunku niz zamierzalam.

Na swoje usprawiedliwienie i ku wlasnemu zdziwieniu zalaczam.

www.google.com/search?q=dekold&sa=Szukaj+w+Google&cat=&hl=pl
                  • fla Re: Uwaga długie... 20.06.08, 21:37
                    Nie mam powodu żeby polemizować z treścią postu, dekold jest powszechnym błędem,
                    nie zdawałam sobie z tego sprawy dopóki nie podłączyli mi internetu, świat
                    zadziwił mnie po raz kolejny.
                    Sądzę, że słowo "dekolt" nie pojawia się w pismach Heideggera, ale to póki co
                    jedynie mniemanie, któremu status pewności mogłaby dopiero nadać lektura
                    wszystkich jego dziel.
        • dorota_elzbieta Re: Uwaga długie... 20.06.08, 10:53
          fla napisała:

> "dekolt"(!) Heidegger pewnie nie używał tego słowa

faktycznie, pewnie używał:-) nie wiem skąd taki chochlik. Dzięki
          • piekielnica1 Re: Uwaga długie... 20.06.08, 11:04

dekolt (fr. décolleté) ub. wycięcie stroju (swetra, bluzki itp.)
            przy szyi, odsłaniające ją; także głębokie wcięcie z tyłu sukni
            odsłaniające część pleców.

Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych” Wydawnictwa
            Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy:
            Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.

portalwiedzy.onet.pl/102615,,,,dekolt,haslo.html
          • fla Re: Uwaga długie... 20.06.08, 21:39
            ehh odpisałam nie tam gdzie trzeba
        • dorota_elzbieta "to nic to nic to nic to mylą się znaczenia" 21.06.08, 08:24
          fla napisała:

> ą"dekolt"(!) Heidegger pewnie nie używał tego słowa
          zainspirowałaś mnie dekolTem i wiesz co mnie drażni językowo wyrazy modne, oraz
          wyrazy, których znaczenia są mylone np chorał i churał, egzystencjalny z
          egzystencjalistyczny, ewangelista z ewangelikiem,emanować z epatować, albo
          wyrazy zle rozumiane weźmy pierwsze z brzegu <b>bynajmniej</b>właściwe znaczenie
          to:<<wcale, w żadnym razie>>a błędnie mu przypisywane"przynajmniej" drażni me
          uszy niepoprawne użycie związków frazeologicznych takich jak:
          bogiem a prawdą;
          iść po linii najmniejszego oporu;
          jak spaść z konia, to z wysokiego
          heh...
    • piekielnica1 Re: Saszenko 20.06.08, 09:33
      Nie ma potrzeby juz znecac sie na Nosowskiej, zwlaszcza na podstawie
      wyrwanego z kontekstu zdania.
      To zdanie zostalo wyrwane z tekstu, ktory linkowala ja.siner
      www.hey.pl/artykul.php?id=321
      W kontekscie calego wywiadu to zdanie ma zupelnie inny wydzwiek, a
      Nosowska ma prawo do swojej opinii na ten temat.

Ponizej podaje rowniez linnk do innych jej cytatow:

www.cytaty.servis.pl/haslo/Kasia_Nosowska
      z ktorych wynika, przynajmniej dla mnie, ze opinie ktore tutaj
      zebrala sa wynikiem manipulacji Senty i tym, ze nie sprawdzilysmy w
      pore skad ten cytat sie wzial.

Senta zakpil sobie z uczestniczek forum, a jak sprawa sie "rypla"
      to zagral rola obrazonej ksiezniczki, wkurzonego slowianskiego
      macho, ktory obiecywal ze mnie sflekuje, strzelil focha i w ataku
      pierwszej wscieklosci pozegnal sie z tym forum.
      Ale z nami "i tak sie trudno rozstac" wiec wyplakuje oczeta na
      innych watkach tego forum oskarzajac forumowiczki o zle traktowanie.
      I zadnego poczucia skruchy nie okazal.

A Kasia Nosowska (nie jestem jej fanka) nie zasluzyla na to wszystko
      co o Niej tu napisalysmy na podstawie tego jednego zdania.
      Wybacz Kasiu.
      • niedo-wiarek Re: Saszenko 20.06.08, 10:02
        piekielnica1 napisała:

> Senta zakpil sobie z uczestniczek forum

Z uczestników. Seksistka :P
        • piekielnica1 Re: Saszenko 20.06.08, 10:51
          Tak wyszlo, ze schematu polecialo, ale panom pasowala teza Senty.
          Co mnie nie usprawiedliwia.
          Zwlaszcza jgdy czujesz sie tez okpiony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka