black_velvett 07.01.04, 21:36 mam 18 lat i nie jestem gruba, jednak na moich posladkach i udach zauwazyłam cellulitis, a na posladkach jeszcze dodatkowo rozstepy.nie wiem co z tym zrobic i skad sie wzieły. prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: cellulitis i rozstepy!!!!!!! 08.01.04, 09:52 witaj w klubie. rozstępy pojawiają się, gdy dość szybko przybiera się na wadze - skóra gwałtownie się rozszerza. z cellulitem jest podobnie. przez wiele lat nie przejmowałam się ani jednym, ani drugim - byłam chudziutka i szczuplutka, ale się "zestarzałam" i zrobiłam się wagowo normalna. spróbuj codziennie masować przez kilka minut uda szorstką myjką. podobno pomaga też dieta, ale to ponad moje siły - zrezygnować ze słodyczy, alkoholu!!! kiedyś znalazłam taką stronkę: www.dieta.hg.pl/cellulitis.htm powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: cellulitis i rozstepy!!!!!!! 08.01.04, 14:13 jeżeli stać cie, to polecam rewelacyjny krem Clarins na cellulitis- creme massvelte Body Shaping Cream czy cos takiego, ok 200 zl- wiem ze drogo ale naprawde warto... Połączone z ćwiczeniami i piciem przynajmniej 2 litrów wody mineralnej niegazowanej dziennie. Nie pij kawy ani herbaty i po dwoch miesiacach zniknie lub znacznie sie zmniejszy. Na rozstępy juz wiele nie poradzisz, zbledną z czasem, zeby zapobiec nowym uzywaj jak najwiecej oliwki dla dzieci. Na mokrą skórę po kąpieli lub prysznicu, pózniej osusz ręcznikiem, odczekaj pol godzinki i dopiero naloz ulubiony balam jesli masz. Ale Oliwka powinna wystarczyc. No i zapomnij o slodyczach Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś