Gość: sonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 10:17 podczas rutynowych badań okresowych w badaniu ogólnym moczu wykryto bakterie, chociaz nie mam zadnych objawów fizycznych zapalenia pytanie: co mam z tym zrobić i do jakiego lekarza pójść ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annataylor Re: Bakterie w moczu 04.11.09, 13:59 wystarczy rodzinny i jakis lek na infekcje drog moczowych. ale pytanie tez ile tych bakterii jest? i czy zagrazaja miejscom intymnym? mozesz zrobic posiew plus antybiogram. wtedy masz juz wynik i wiesz jaka konkretna bakteria jest w moczu i jakie leki dzialaja. warto tez isc do ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Bakterie w moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 15:02 zależy ile jest tych bakterii(ogólnie 2-5 w.p.w jest normą),najlepiej zrobić posiew moczu z antybiogramem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz_zaraz Re: Bakterie w moczu IP: 62.121.129.* 04.11.09, 17:19 Bezobjawowa bakteriuria u kobiet, jeżeli nie są w ciązy i nie choruja na cukrzycę jest naturalna i nie wymaga żadnego leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Bakterie w moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 11:14 pierwszy wynik - bakterii powyżej 9999 drugi wynik (po 2 tyg.) - bakterii ok. 7 tyś z groszami teraz nie wiem: czy zrobić badanie z posiewem i iść z wynikami do lekarza ogólnego czy znowu odczekać i zrobic trzecie badanie zwykłe? cały czas się zastanawiam, dlaczego nie mam żadnych innych objawów i czego to dowodzi? a może ginekolog? nie lubię latać po doktorach, więc chciałabym od razu wybrać najlepszą opcję działania Odpowiedz Link Zgłoś
julimama79 Re: Bakterie w moczu 05.11.09, 14:12 Bez sensu trzeci raz robić badanie ogólne.Zrób posiew moczu, będzie wiadomo jaki patogen wywołuje infekcje i na jakie antybiotyki jest wrażliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Bakterie w moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 09:17 ok, czyli radzicie zrobic posiew i potem do internisty, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ymbio Re: Bakterie w moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 10:19 tak i pamiętaj, żeby w czasie brania antybiotyków brać lacibios femina, żeby się grzybica nie przypałętała Odpowiedz Link Zgłoś
magata.d Re: Bakterie w moczu 06.11.09, 12:18 Idź do internisty. Może niekoniecznie od razu dostaniesz antybiotyk, może pomoże furaginum i np. dużo herbaty z żurawiny. Ja jestem w ciązy, miałam bakterie w moczu, lekarz przepisał mi furaginum,a ja piłam jeszcze dużo herbatki z zurawiną. Po pięciu dniach takiej kuracji bakterii w moczu nie było. I nie robiłma żadnego posiewu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Bakterie w moczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 12:34 magata.d napisała: > Idź do internisty. Może niekoniecznie od razu dostaniesz antybiotyk, > może pomoże furaginum i np. dużo herbaty z żurawiny. Ja jestem w > ciązy, miałam bakterie w moczu, lekarz przepisał mi furaginum,a ja > piłam jeszcze dużo herbatki z zurawiną. Po pięciu dniach takiej > kuracji bakterii w moczu nie było. I nie robiłma żadnego posiewu. O! ta rada najbardziej mi sie podoba tym bardziej, że ani nie jestem w ciąży, ani nie mam innych objawów ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bakterie w moczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 14:11 Furaginum to też antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś