05.01.10, 10:49
mam problem.i potrzebuje żeby ktoś mi powiedział czy dobrze kombinuje smile
otóż, miałam taką sytuacje- brałam tabletkę 72 godz po i jednoczesnie lekarz od razu przepisał mi tableki antykoncepcyjne (nigdy wcześniej ich nie brałam). wyczytałam w ulotce że trzeba wziać pierwszą w dniu 1 krwawienia. wiec pierwsze krwawienie pojawiło się po upływie ok tygodnia od wzięcia tabletki poronnej.wzięłam pierwsza tabletkę antykon , jednak to krwawienie to chyba nie była miesiączka (miałam okres ponad tydzień wczesniej) tylko jakies krwawienie między okresowe. wiec po tym całym wywodzie - moje pytanie jest takie - czy teraz mogę spokojnie kochać się z mężem? czy jestem zabezpieczona? i co mogło oznaczać to między krwawienie?
ps. jeżeli to coś pomoże- biorę tabletki yaz.
czekam z niecierpliwością na odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ś Re: POMOCY!! IP: *.chello.pl 05.01.10, 17:43
      Takie krwawienie jest normalną rzeczą po zażyciu tabletki 72 godz. Jest to coś
      podobnego do krwawienia w przerwie podczas brania pigułek. Moim zdaniem powinnaś
      zaczekać do kolejnego krwawienia czyli normalnej miesiączki, ale może ktoś mnie
      poprawi...

P.S. Tabletki 72 po to nie są tabletki poronne (w rozumieniu definicji).
      • Gość: gosc Re: POMOCY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 18:22
        jakiej normalnej miesiączki skoro zaczęła brać pigułki - teraz dopiero
        rozregulowała sobie organizm
        • Gość: Ś Re: POMOCY!! IP: *.chello.pl 06.01.10, 00:39
          Jak już zaczęła to zaczęła, niemniej tabletki są od razu skuteczne, jeśli się je
          weźmie od pierwszego dnia miesiączki. To nie była miesiączka tylko krwawienie po
          hormonach(tabletka 72 po).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka