Dodaj do ulubionych

Jak NIEdostać okresu?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 08:44
Witam,
w maju mam długo oczekiwany i wymarzony wyjazd. Z moich obliczeń wychodzi, że w trakcie dostanę okres, a bardzo bym nie chciała. Poza tym moje miesiączki przez dwa pierwsze dni są bardzo bolesne i obfite.

Czy istnieje jakaś metoda na NIEdostanie miesiączki?? Dodam, że mi ma myśl przyszły tabletki anty brane bez przerwy 7 dniowej, ale nie chciałabym ich brać dłużej niż 2 miesiące, czy to nie rozwali zupełnie mojego cyklu?

Za porady będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 08:57
      ciąża (oczywiście, ze tabletki wzięte nieoczekiwanie na dwa miesiące nie tylko
      rozwalą cykl, ale dostarczą również wielu skutków ubocznych, np. krwawienia
      przez 3 miesiące wink)))
      • Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 09.02.10, 10:51
        Zgadzam się- tylko ciąża.
        Tabletki to nie dropsy.
        • ivonne.3 Re: Jak NIEdostać okresu? 09.02.10, 10:56
          ciąża!!! big_grin boższee no comments
      • cafem Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 10:49
        Krwawienia przez trzy miesiace...
        Rety, skad Ty takie rewelacje wytrzasnelas.
        Nie raz (na gorskich wyprawach) przesuwalam sobie tabletkami
        krwawienie, i poza tym, ze czasem, w czasie spodziewanego krwawienia
        mimo pigulek mialam male plamienie, zadne inne sensacje mi sie nie
        przydarzyly.

Gość portalu: ola napisał(a):

> ciąża (oczywiście, ze tabletki wzięte nieoczekiwanie na dwa
        miesiące nie tylko
        > rozwalą cykl, ale dostarczą również wielu skutków ubocznych, np.
        krwawienia
        > przez 3 miesiące wink)))

Bzdury piszesz i jeszcze sie glupio cieszyszuncertain
    • kasiak37 Re: Jak NIEdostać okresu? 09.02.10, 12:48
      ...zajsc w ciazebig_grin
      • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 09:03
        Rozśmieszają mnie teksty typu: jadę na wakacje, jak nie dostać w tym
        czasie miesiączki. Skoro nie akceptujesz swojej kobiecości, zmień
        płeć. Naprawdę uważasz, że jeśli dostaniesz miesiączkę, to wakacje
        będą do bani? Następnym razem najpierw policz a potem rezerwuj
        terminsmiledziecko
        • Gość: kika Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.cec.eu.int 10.02.10, 10:51
          To nie ma nic wspolnego z akceptacja kobiecosci i dziwi mnie, ze w
          ogole cos takiego piszesz. Naprawde bawia cie wyjazdy np. do
          kurortow termalnych, podczas ktorych cala rodzina i znajomi cale
          dnie spedzaja w basenie, a ja jak ten debil albo latam ciagle do
          ubikacji zmienic tampon, albo w ogole zostaje w domu, bo przez
          pierwsze dwa dni jestem kompletnie wypluta. Niestety, ferie i
          wakacje szkolne wypadaja, kiedy wypadaja, a moj okres sie nie pyta,
          czy akurat dzieci beda mialy wtedy wolne czy nie.
          Do moich najgorszych wspomnien zaliczam wakacje, gdy akurat okres
          wypadl mi w te dni, gdy z przyjaciolmi zaplanowalismy kilkudniowy
          pobyt nad sordziemniakiem. Ja to mam zawsze pecha sad
          • kasiak37 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 11:10
            nie histeryzuj,wszystko da sie przezyc z pomoca srodkow higieny intymnej i
            srodkow przeciwbolowych/rozkurczowych.Nie Ty jedna na swiecie z tym problemem.
            • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 11:41
              No tak, wszystko da sie przeżyc! Ale ile sie nie przeżyje przez
              miesiączkę!! Wyjazd z mężem, bez dziecka, rodziców i
              innych "przeszkód" do sexu... i okres! No poracha jak nie wiem co!!!
              • maja11-25 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 12:08
                no niestety my kobiety tak mamy a okres no coz niekiedy
                wypada w takim momencie jak np ; chsciny ,roczek ja tak
                mialam koszmar
                • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 13:24
                  O ile jestem w stanie zrozumieć niezadowolenie z okresu podczas
                  wakacji, to bawią mnie panikary z okresem w czasie chrztu, roczku
                  itp.Niby w czym podczas roczku przeszkadza okres?I niby dlaczego
                  koszmar?Bez przesady
                  • Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.02.10, 15:58
                    Znajoma chrzciła swoją córkę jeszcze podczas połogu- i jakoś jednego zdania
                    użalania się z tego faktu nie usłyszałam.
                    Po co się w ogóle czymś takim nakręcać skoro nie ma się na to wpływu.
                • Gość: '''' Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:45
                  maja11-25 napisała:

> no niestety my kobiety tak mamy a okres no coz niekiedy
                  > wypada w takim momencie jak np ; chsciny ,roczek ja tak
                  > mialam koszmar

koszmar to pisanie "chsciny" , czy niektórzy to skończyli chociaż podstawówkę???

co do pytania - jeżeli uważasz, że bardziej opłaca ci się rozwalić cały cykl i
                  później mieć z tego powodu problemy, niż zastosować tampony i dostępne rożnego
                  rodzaju przeciwbólowe środki to powodzenia...a mąż to ci chyba nigdzie nie
                  ucieka i seks możesz z nim uprawiać praktycznie zawsze i wszędzie..nie zachowuj
                  się jak na rui, że jak już seksu na wakacjach nie bezie to klapa uncertain co to za
                  myślenie..
                  • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 14:58
                    a i tu sie mylisz... nie zawsze i wszedzie można liczyc na taki sex
                    jaki sie ma podczas nieobecnosci dzieciaków, rodziców itd. A jeśli
                    sie z nim nie widzi pól roku, to na wakakcjach chce się nadrobic,
                    być w rui i nic ci do tego. Jak ja bede miec okres na moim wyjeździe
                    we dwoje, to też sie lekko podłamię, bo mogłoby być jescze piękniej.
                    I chyba nie uważasz, ze planowanie sexu na wakacjach z mężem, to tak
                    głupie i płytkie myslenie, ze aż należy skrytykowac?

• Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.02.10, 16:00
                      Planowanie sexu?!!!!

Chyba nie chce powiedzieć,że dzieci i rodziców masz do siebie uwiązane 24/7?
                    • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 17:18
                      Tak właśnie uważam. "Planowanie seksu na wakacjach z mężem" to moim
                      zdaniem głupie i płytkie myślenie, że należy je skrytykować. Związek
                      małżeński, w którym trzeba planować seks jest dla mnie chory/ nudny/
                      nieudany (odpowiednie wybierz. Jak to wygląda w praktyce, bo nie
                      potrafię sobie tego wyobrazić? Wieczór, dzieci śpią, mąż ma wyraźną
                      ochotę, a ty co? Nie dziś kochanie, bo zaplanowałam seks za dwa
                      dni.Albo: dziś nie jest zaplanowany dzień, będzie za tydzień. No
                      trochę chore, nie uważasz?
                      • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 18:34
                        jesli te wakacje to spotkanie po długim rozstaniu, to sex bedzie. I
                        juz dzis to planuje, a do lata jesczze kawał czasu.
                        I jesli rodzice, dziecko za scianą, to chyba oczywiste, ze jest
                        inaczej niz "na wolności"...
                        • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 19:14
                          Ale to już nadinterpretacja. Autorka napisała, że to wyczekane
                          wakacje i nie chce dostać okresu. Nie ma mowy o spotkaniu po długiej
                          rozłące i o seksie.Nie dorabiaj ideologii.A miom zdaniem okres w
                          wakacjach nie przeszkadza.
                        • Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.02.10, 19:30
                          Gorzej jakby rodzice z dziećmi na łóżku obok spali.
                          Jak seks trzeba? planować to może wynająć sobie pokój w jakimś hoteliku na jedną
                          noc skoro rodzina za ścianą to już taka wielka przeszkoda....no i wtedy kiedy
                          okres nie wypada.
                          • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 20:04
                            < Jak seks trzeba? planować to może wynająć sobie pokój w jakimś
                            hoteliku na jedną noc skoro rodzina za ścianą to już taka wielka
                            przeszkoda....no i wtedy kiedy okres nie wypada>

a jednak taka pruderyjna i zacofana nie ejsteś w temacie sexu wink
                            • Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.02.10, 20:39
                              A z czego wywnioskowałaś,że mogłabym być?
                              • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 21:37
                                Przeprasza cie emka, ale jakos żle zabrzmialo to twoje
                                niedowierzanie, ze sex mozna planowac... ale jak sie jest
                                malzenstwem na odleglosc, tak to czasem wygląda.
                                A ze pruderyjna i zacofana.. to raczej mialo byc do e69... nie
                                pamietam nicku.
                                • Gość: emka Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.02.10, 21:54
                                  Wiesz....jak bym była w związku na odległość to żaden okres by mi nie
                                  przeszkodził- nawet jak bym miała opakowanie nospy zjeść.
                                • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 10:23
                                  Raczej planowanie seksu i wykonywanie tej czynności według ściśle
                                  opracowanego planu jest pruderią i zacofaniem. Nie stać cię na
                                  spontaniczność w tej dziedzinie? Tym bardziej małżeństwa na
                                  odległość są śmieszne, jeśli planują seks. A co, jeśli spóźni się
                                  samolot? Plan seksu o danej godzinie diabli wezmą. Zawsze każesz
                                  mężowi wracać jak nie masz okresu? I co jeśli dostaniesz właśnie w
                                  dniu powrotu chłopa? Nie ośmieszaj się kobieto z tym planowaniem sam
                                  na sam z mężem.
                                  • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 11:38
                                    Taaa... zamaist palnować upojny wieczór lepiej miec w zanadrzu
                                    wymówke, ze głowa boli.

A koleżanka nie slyszala nigdy o tęsknocie, nie tylko psychicznej?

A o spontaniczności nic nie wiesz, skoro uważasz ze zaplanowanie
                                    wyjazdu sam na sam z mężem dla sexu to ośmieszanie się.

Ale konice tego niezrozumiałego dla Ciebie tematu, bo wątke autorki
                                    o czym innym jest.
                                    • edor67 Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 13:55
                                      Sama zaczęłaś o planowanym seksie, chociaż w poście początkujacym
                                      wątek nie było tam ani słowa.Spontaniczny nie jest dla mnie długo
                                      planowany wyjazd dla seksu. Spontaniczny jest dla mnie seks tu i
                                      teraz. I co z tego, że mam ochotę na seks w danym momencie, jak
                                      muszę na niego czekać do zaplanowanego wyjazdu. To twoim zdaniem
                                      jest spontaniczność? Zajżyj do słownika języka polskiego, bo
                                      osmieszasz się brakiem zrozumienia podstawowych słów. I mam
                                      wrażenie, że to ty nie zrozumiałąś niczego.
                                      J jeszcze zapytam,: jak mąz ma ochotę bez planowania upojnego
                                      wieczoru, to wymawiasz się bólem głowy? Tak zrozumiałamsmile
                                      • monikatra Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 20:07
                                        Tu i teraz?? musialabym zdradzić... koorestvo jest dla ciebie do
                                        przyjęcia?
    • Gość: izaaaa litości IP: 80.54.34.* 10.02.10, 16:14
      Dziewczyna pyta o porade więc jak znacie jakis sposob to jej
      podpowiedzcie i darujcie sobie te teksty w stylu :"nie rozumie co to
      za problem ", "jak nie akceptujesz swoej kobiecości to zmien
      płeć "itd.

Co ma akceptacja do rzeczy ? Nie kazda ma bezbolesny okres i nie
      każda w tym czasie po zazyciu srodków przeciwbólowych czy
      rozkurczających w ilości większej niż zwykle jest w stanie cieszyc
      się z wyjazdu czy też miło go spędzić..Może go co najwyżej jakoś
      przezyć czyli leżeć jak trup , czołgać się do celu bądz siedziec jak
      7 nieszczęscie różnica polega na tym że zamiast w domu bedzie to
      przeżywać na wymarzonym wyjeździe , nie dziwne więc ze ma ochotę
      tego uniknąc .
      Ja osobiście gdybym miała dostać @ podczas wyjazdu jakiegokolwiek
      wolałabym odpuścić i zostać w domu - nawet jakby liczyło sie to ze
      stratą pieniężną.

Bona idz najlepiej do lekarza i zapytaj jak mozesz BEZPIECZNIE
      przesunąc @ .Słyszałam gdzieś ,że sportsmenki coś tam biorą zeby
      uniknąc @ podczas zawodów - ale nie pamiętam co to było i czy nie
      jest to tylko wytwór mojej wyobraźni. Spytaj lekarza on chyba
      najlepiej wie.

Swoją drogą okres przesuwają drastyczna dieta , alkohol , stres -
      ale tego nie polecam bo to Ci bardziej zaszkodzi niż tabletki
      antykoncepcyjne.

Słyszałm też o soku z cytryyny w ilościach hmm ogromnych ale to mało
      skuteczny sposób ja piłam mnóstwo soku z cytryny przy zapaleniu
      cewki i w efekcie dostałam @ dzień wcześniej...

• Gość: ziuta Re: Jak NIEdostać okresu? IP: 109.243.93.* 10.02.10, 16:43
      E bez przesady, raz w życiu nic jej się nie stanie jak pominie przerwę w
      tabletkach. Gorzej jak to zacznie być "sposób" na życie i każda okazja będzie
      dobra żeby sobie okres "przesuwać".

Jak to możliwe że przy tabletkach masz bolesne miesiączki??? Może chora jesteś -
      to trzeba to zbadać, bo możesz w ogóle na żaden urlop nie pojechać jak Cię
      jakieś zaniedbane paskudztwo wyłoży, możesz się na przykład opalać na stole
      operacyjnym jak ci na przykład torbiel pęknie. Może mieśniaki masz? To w ogóle
      nie powinnaś brać tabletek bo od tego sie rozrastają. A jak cię boli z powodu na
      przykład endometriozy to wskazane byłoby na kilka miesięcy zatrzymać okres. Przy
      tabsach normalne krwawienia są skąpe i niebolesne lub bol jest niewielki.
      Tabletkami leczono u mnie właśnie bolesne i nadobfite miesiączkowanie.
      • Gość: ziuta Re: Jak NIEdostać okresu? IP: 109.243.93.* 10.02.10, 16:45
        Aha, zapomnij że przy takim zatrzymanym okresie będziesz się dobrze czuć.
        Ochoty na seks też raczej nie wróże... Najprawdopodobniej będziesz się czuła jak
        nadmuchany balon.
    • Gość: alice Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.net.stream.pl 10.02.10, 17:57
      Nie masz wyjścia, sięgnij po tabletki, a lekarz na pewno doradzi, co i jak. Ostatnio przerwałam ich stosowanie po 5 miesiącach oczywiście po pełnym cyklu i konsultacji z dwoma lekarzami (szczęśliwie mam kolegę gin.). Nic groźnego nie wydarzyło się, jak tu mi przepowiadano, okres mi wrócił po 3 miesiącach, a moje problemy ustały. I jeszcze dodam, że również latami męczyłam się na wakacjach, bo nie uznawałam za słuszne, aby walczyć z naturą i teraz tego żałuję. Nie namawiam do pochopnego stosowania tabletek, ale 2 lekarzy upewniło mnie, że to nie koniec świata.
    • Gość: Rachela Re: Jak NIEdostać okresu? IP: *.aster.pl 10.02.10, 19:33
      wszystko pięknie, ale może się zdarzyć, że nawet dobrane przez lekarza tabletki
      mogą z jakichś powodów ci nie odpowiadać i skutki uboczne mogą przysłonić radość
      z wymarzonego wyjazdu.
    • fajnyrobal Re: Jak NIEdostać okresu? 10.02.10, 22:00
      A po co się tak nakręcać?
      Organizm kobiety to nie mechanizm zegarkowy i tylko w przybliżeniu
      można coś powiedzieć, że okres za kilka miesięcy wypadnie wtedy i
      wtedy. Stres, choroba, zmiana klimatu,wyjazdy to wszystko wpływa na
      cykl. Nawet to, że dzień się skraca, lub wydłuża. Każda z nas ma
      chyba dwa razy do roku takie ,,przestawienie" kiedy cykl jest trochę
      dłuższy, lub trochę krótszy od normalnego.
      przy dobrych wiatrach i odrobinie szczęścia może @ zaliczysz przed
      wyjazdemsmile
      A poważnie, nie radzę rozwalać sobie organizmu braniem tabsów przez
      dwa miesiące w imię braku @ i potem odstawiać. Może się okazać, że
      np cały czas plamisz, boli cię głowa, cycki ci spuchły i są bolesne,
      zaniklo libido... Czasami trzeba wypróbować kilka rodzajów tabsów
      zanim się dobierze właściwe. Albo decydujesz się je brać ,,na
      stałe" albo wogóle.
      • dziubasekk Re: Jak NIEdostać okresu? 11.02.10, 00:43
        Jeśli nie bierzesz pigułek, to nie radziłabym zaczynać specjalnie przed wyjazdem. Ewentualnie kilka miesięcy przed - organizm musi się przyzwyczaić,a skutki uboczne mogą Ci zepsuć cały wyjazd.
        Jeśli już je bierzesz to, to że zrobisz przerwę nie gwarantuje, że nie dostaniesz okresu.
        W zeszłym roku tak zrobiłam i okazało się to dużo gorsze,niż jakbym dostała normalne krwawienie z odstawienia.
        'Okres' przedłużył się, a plamienia miałam w nieskończoność.

Jeśli więc możesz to przemęcz się. Sam wyjazd może Ci przestawić okres tak,że dostaniesz dopiero po powrociesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka