Dodaj do ulubionych

Okres co 19 dni, co robić?????

IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 20:40
Od jakichś 4 miesięcy okres pojawia się u mnie co 19-17 dni. Ale teraz pojawił
się już po 12 dniach, co robić (trochę głupio zapytałam, wiem że do lekarza
ale niedawno zaczęłam nową pracę i nie bardzo mam jak z czasem umówić się na
wizytę). Dodam że rok temu miałam cytologię i wyszedł jakiś stan zapalny ale
po wzięciu leków było OK.
Podobne problemy z nieregularną miesiączką miałam jakieś 1,5 roku temu, brałam
Femodem, unormowało się ale przytyłam, odstawiłam tabletki i było Ok do teraz.
Możecie coś poradzić. Tak na marginesie mam dwójkę dzieciaków.

Pozdrawiam Maja
Obserwuj wątek
    • rosa_de_vratislavia Re: Okres co 19 dni, co robić????? 15.03.10, 20:44
      Gość portalu: Maja napisał(a):

> Od jakichś 4 miesięcy okres pojawia się u mnie co 19-17 dni. Ale
      teraz pojawił
      > się już po 12 dniach,

To raczej nie okres tylko inny rodzaj krwawienia.
      Co robić?
      Iść do ginekologa lub ginekologa-endokrynologa.
      • Gość: Maja Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 20:51
        Wygląda jak okres, i trwa tyle co zawsze i wszystkie inne objawy są takie same.
    • berta-live Re: Okres co 19 dni, co robić????? 15.03.10, 20:53
      Może schudłaś ostatnio? Jest to jeden z objawów wychudzenia, następny to brak
      okresu.
      • Gość: Maja Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 20:56
        Ostatnie dwa lata wyglądają prawie tak samo, tzn. nic się specjalnie nie
        zmieniło, jem tak samo, tryb życia taki sam, jesynie co to nowa praca ale
        dopiero od miesiąca, reszta pozostała bez zmian.
        • Gość: gość Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: 188.33.108.* 15.03.10, 21:57
          A czy jesteś w wieku okołomenopauzalnym(45-55lat)?? Mogą to być zaburzenia
          hormonalne, bądź inne patologie w obrębie dróg rodnych. Nieregularne miesiączki
          stanowią pierwszy sygnał alarmujący by natychmiast zgłosić się do ginekologa w
          celu zdiagnozowania i leczenia przyczyny tych dolegliwości. Powinnaś wykonać usg
          narządów rodnych. Same miesiączki, które występujące u Ciebie zbyt często
          stanowią zagrożenie np. anemią.
          • Gość: ter Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.10, 22:27
            To by bylo jakies 37 lat,a nie 45! I tak w tym wieku mozesz krwawic
            czesciej, ale nie az tak czesto, jak u ciebie. Ja mam teraz co 25
            dni, ale jestem pod stala opieka ginekologiczna. Nie pytam na forum,
            tylko ide do ginekologa i to on mi odpowiada na takie pytania.
            • Gość: profik Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: 188.33.94.* 15.03.10, 22:52
              okres okołomenopauzalny w wieku 37 lat? big_grin hahaha no praktycznie nie zdarzają
              się zaburzenia w miesiączkowaniu 10 lat wcześniej, ewentualnie 3-4 lata big_grin
              częste krwawienia spowodowane są najczęściej przez niedobory hormonów, przerost
              edometrium, no i wiele innych big_grin nikt na forum nie odpowie co ci jest, tak samo
              jak i ginekolog bez poziomu hormonów i usg można jedynie podejrzewać.
              • Gość: janina Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.10, 00:39
                Jakie ha,ha? U mnie zaczelo sie w wieku 37 lat, moje przyjaciolki,
                kuzynki...38lat, ale oczywiscie sa takie szczesciary jak moja mama,
                ktora nie miala ani napadow goraca, ani nie zalewaly ja poty,
                zadnych zawrotow glowy..nic. Krotsze cykle? Tez nie. Okres jej sie
                nagle skonczyl i tyle. Podczas menopauzy tez swietnie sie czula, ale
                nie wszyscy sa takimi szczesliwcami. Ja mam lata przejsciowe juz 9
                lat i do menopauzy jeszcze daleko. Nie rozumiem wiec z czego sie
                smiejesz, skoro nie masz o tym zielonego pojecia. Okres przejsciowy
                wystepuje u kobiet w wieku 40-65 lat, a to oznacza, ze u niektorych
                wczesniej niz przed 40, a u niektorych pozniej niz 65.
                • Gość: janina Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: 188.33.19.* 16.03.10, 09:37
                  to twoja mama powinna wybrać się do ginekologa, który poda hormony, by miała
                  okres, żeby oczyścić drogi rodne, bo inaczej będzie miała kiedyś problemy i być
                  może nawet usuniętą macicę z powodu stanu zapalnego.
                  • hawela Re: Okres co 19 dni, co robić????? 16.03.10, 10:52
                    co za bzdura
                    • zawszezabulinka Re: Okres co 19 dni, co robić????? 16.03.10, 13:37
                      ja czytalam ze sa mlode dziewczyny 25+ ktore przechodzily menopauze smile
    • Gość: ht Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.10, 21:54
      Masz juz lata przejsciowe? Nie napisalas ile masz lat...a my mozemy
      tylko zgadywac. Chcesz gry w totka, czy porady ginekologa? idz do
      lekarza!
      • claratrueba Re: Okres co 19 dni, co robić????? 16.03.10, 09:30
        USG, morfologia, TSH. Jeśli te badania wyjdą OK, hormonalne. Bez tego nikt nie
        może Ci dać żadnej sensownej odpowiedzi.
    • Gość: leni6 Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: 85.222.87.* 16.03.10, 10:08
      Idź do lekarza, zanim wpadniesz w anemie. Prawdopodobnie zaczniesz przyjmować
      środki hormonalne, i może będziesz musiała uzupełnić żelazo.
    • Gość: zoja Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.10, 15:30
      Bardzo czesto zaczyna sie przed 40 okres przejsciowy, tak jak u
      mnie. Mialam 38 lat i nie jest to wyjatkiem.
      • Gość: emcia Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: 188.33.76.* 16.03.10, 15:40
        zdarza się, ale nie jest to w porządku, jeśli występują zaburzenia w
        miesiączkowaniu, to powinno się zrobić komplet badań i ewentualnie rozpocząć
        terpie hormonalną! poza tym autorka nie napisałam ile ma lat może mieć 20, 30
        bądź 45 więc nie ma o czym pisać..
    • Gość: Maja Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 15:48
      Mam 28 lat, a do gin w tej chwili nie mam jak bo po pierwsze ta @ a po drugie
      nowa praca. Mam nadzieje że jak @ się skończy to i w pracy się unormuje i
      napewno się wybiorę. Chciałam poznać wasze opinie i spostrzeżenia, mam nadzieję
      że to nic strasznego.
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi
      • minniemouse Re: Okres co 19 dni, co robić????? 16.03.10, 23:48
        za czesto masz miesiaczki.
        powinnas zrobic sobie badania na hormony plciowe a takze inne ktore moga miec
        wplyw na nieregularne miesiaczki np przysadka mozgowa moze wplywac.

Minnie
    • Gość: Maja Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.10, 22:22
      Czy te "częste" @ mogą mieć związek z niedoczynnością tarczycy? Tak sobie o tym
      poczytałam i nie które objawy "pasują" do mnie, dokładniej:
      - nietolerancja zimna
      - suchość skóry(łokcie) i włosów
      - zaparcia
      - senność
      - zmniejszenie koncentracji.
      Na wizytę do gin jestem juz umówiona, ale mam czarne myśli sad
    • Gość: Anka Re: Okres co 19 dni, co robić????? IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 10:32
      mam podobny problem, miesiączki mam częściej (co 18 dni) ale wygladaja tak samo
      jak do tej pory, mam 25 lat.
      Czy to może mieć związek z tarczycą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka