Dodaj do ulubionych

usunąć pieprzyk

22.02.04, 15:34
Chciałabym usunąć pieprzyk czy mam skierować się do dermatologa???
Obserwuj wątek
    • ariana1 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 14:50
      Ja się udałam w tym celu do chirurga onkologa. U mnie akurat bez skierowania ,
      na kasę chorych. Usunął mi szybko i bez problemu wszystkie znamiona. A miałam
      ich sporo. Prywatnie pewnie bym zbankrutowała.
      • elza516 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 19:19
        A czy nie miałaś żadnych powikłań, słyszałam u paru osób, że ten zabieg źle się
        dla nich skończył???
        trochę się boję tego zabiegu
        myślisz że one są niebezpieczne???
        • agniewa1 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 19:42
          Ja też miałam usuwane pieprzyki (a właściwie pieprze) z pleców, też przez
          chirurga onkolga i też "państwowo". Po zabiegu nie miałam żadnych powikłań,
          wszystko się elegancko goiło. Chodziłam na zmianę opatrunku, po jakimś czasie
          wyciągnęli mi szwy (poważna sprawa), a pieprze trafiły do badania
          histopatologicznego (przyznaję, że idąc po jego wynik czułam się niepewnie).
          Ale już zapomniałam, że coś takiego miałam (a miałam od urodzenia) i nie mam
          stresu, że coś, gdzieś, kiedyś itp. mi się z tym zrobi.
          • agniewa1 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 19:46
            A jeszcze jedno - na zabieg czekałam trochę, a było to związane z koniecznością
            zaszczepienia się przeciwko żółtaczce wszczepiennej. Zabieg mógł się odbyć po
            drugiej dawce (czyli ok. miesiąca po pierwszej).
    • kingaolsz Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 19:43
      Ja usuwalam i nie mialam powiklan zadnych , tyle ze oczywiscie troszke
      nieprzyjemne ( ja mialam zawsze kilka szwow).
      Najpierw bylam u dermatologa i dostalam tam skierowanie do chirurga.
      pozdr
      • karmazynowa Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 19:52
        usuwalam u onkologa,
        bezplatnie -panstwowo,
        chirurga i dermatologa odradzano mi, pewniejsze u onkologa - przy okazji zbada
        jakiego rodzaju to pieprzyk byl.
    • ariana1 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 21:01
      Ja też nie miałam powikłań. A były usuwane chirurgicznie czyli zwyczajnie
      wycinane. Najbardziej nieprzyjemne z całego zabiegu było samo znieczulenie.
      Miałam znieczulenie miejscowe a ponieważ usuwano mi jednorazowo 3 znamiona ,
      więc 3 były wkłucia. Potem już nic nie czułam. Blizny po zdjęciu szwów
      smarowałam contractubexem i w tej chwili po największych pieprzykach mam małe
      kreseczki w kolorze ciała. Czytałam ,że chirurgiczne usuwanie jest
      bezpieczniejsze od laserowego , bo znamiona idą do badania a laserem są usuwane
      bezpowrotnie. Jeżeli chciałabyś się zdecydować na zabieg, to radzę teraz. Do
      wiosny blizny ładnie ci się podgoją i latem będziesz je mogła wystawiać na
      słońce.
      pzdr.
      • ana1983 Re: usunąć pieprzyk 23.02.04, 23:39
        czy to znieczulenie bardzo boli??
        • elza516 Re: usunąć pieprzyk 24.02.04, 17:23
          No właśnie czy to znieczulenie tak bardzo boli
          Bo chciałam usunąć pieprzyk koło nosa i gdzie oni wbijają tą igłe przy piprzyku
          cz...???
          • ariana1 Re: usunąć pieprzyk 24.02.04, 20:59
            Zastrzyk znieczulający wkłuwają obok pieprzyka. U mnie to było ukłucie podobne
            do użądlenia pszczoły, w dodatku ja w ogóle nie lubię wszelkiego rodzaju
            zastrzyków, szczepień, pobierania krwi itp. Są dla mnie wyjątkowo nieprzyjemne.
            Dlatego zastrzyk znieczulający też wspominam niemiło. Zaraz po ukłuciu
            występuje uczucie napinania skóry i dalej już nic nie czuć, żadnego wycinania.
            Dopiero jak znieczulenie puszcza, moze troszkę boleć, ale wtedy warto wziąć
            jakiś ibuprom itp.
            pzdr.
            • aquillka Re: usunąć pieprzyk 26.02.04, 09:39
              A powiedzcie dziewczyny, gdzie w Warszawie mozna się zapisać państwowo do
              lekarza onkologa i czy długo się czeka? Też mam niesamowitą ilość pieprzyków, a
              jeden duży na plecach gdzie jest ryzyko podrazniania przez pasek od
              biustonosza, chciałabym to skonsultować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka