27.02.04, 17:26
mam pytanie czy tabletki antykoncepcyjne yasmin mozne juz kupic w polsce?
mam jeszcze pytanie czy to prawda ze te tabletki powoduja mniej skutkow
ubocznych?
czy mniej szkodza?
czy ich mechanizm dzialania jest zblizony do dzialania tradycyjnych tabletek
anty?
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • filipinkaa Re: yasmin 28.02.04, 06:56
      Ja też juz od jakiegoś czasu pytam kiedy będą pigółki yasmine w Polsce bo jak
      na razie jeszcze ich nie ma a miały być w tym roku. Podobno zaleta tych
      tabletek jest to że nie zatrzymują wody w organiźmie a nawet pomagaja jej
      nadmiar wydalic. A jesli są to nowe pigółki to na pewno najnowszej generacji
      czyli mniej szkodliwe.

Czekajmy razemsmile
      Pozdrawiam.
    • sea25 Re: yasmin 28.02.04, 14:43
      Ja mam yasmin, lecz dopiero za miesiąc zaczne brac. w Polsce moze bedą pod
      koniec 2006r. Pozdrawiam
      • filipinkaa Re: yasmin 28.02.04, 16:44
        SEA25 a skąd je masz??? Pewnie mieszkasz za granicą prawda? Nawet nie żartuj że
        dopiero w 2006r. sad((((((((((((((((.
        • sea25 Re: yasmin 28.02.04, 22:44
          niesmile mieszkam w Polsce. A zdobylam je w taki sposób..Moja dermatolog wypisala
          mi recepte na Yasmin, receptę przesłałam mojej znajomej, ktora mieszka w
          niemczech. Ona poszła z ta recepta do apteki i wykupiłam mi lek. Na pół roku
          zapłaciłam ok 60 euro. Yasmin moze bedzie pod koniec 2006, tak mi pisał
          konsultant Scheringa w Polsce. Moze tam się czegos dowiesz www.yasmininfo.de
          Wiesz moze poszukasz gdzieś w niemieckich aptekach internetowych, wydaje mi
          się, ze mozna wysłac z polski recepte i Ci przeslą do domu. tylko nie wiem ile
          bedzie kosztowac taka przesyłka.
          • filipinkaa Re: yasmin 29.02.04, 07:42
            SEA25 a czy jesli ja bym ci podesłała recepte od mojego gina wraz z pieniązkami
            i za koszty przesłyłki tez zapłacę to czy twoja znajoma zrealizowała by mi tą
            receptę??? Była bym z całego serca wdzieczna i nie zrobiła bym nikogo w zadne
            żarty.
            Z aptekami przez internet próbowałam ale jedna nic nie odpisuje a tak to nic
            wiecej nie znalazłam.
            Co ty na moją propozycję??? Możesz pisać na maila filipinkaa@gazeta.pl
            • zahrah_82 Re: yasmin 01.03.04, 13:01
              a ja mam pytanie
              CZY nie ma problemu z realizacja polskiej recepty w niemczech?
              czy musi byc jakas specjalna recpeta?

Z GORY DZIEKI

• justy1 Re: yasmin 01.03.04, 16:06
                polskie recepty ("zwykłe") mogą być normanie, pełnopłatnie realizowane za
                granicą i na odwrót- zagraniczne mogą być realizowane w Polsce- o ile
                farmaceuta jest w stanie odczytać, zrozumieć receptę no i lek jest obecny w
                danym kraju.
    • denise Re: yasmin 02.03.04, 11:22
      Tabletki sa swietne: zadnych skutkow ubocznych, maksymalna ochrona przed ciaza,
      wiaza wode, wiec nie utyjesz. Ale najlepiej jak kazdy sam sprobuje, jak na
      niego dzialaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka