mal-sia 10.05.10, 13:05 hmmm podobno ładnie sie chudnie i nie ma efektu jojo-powiedzcie kobietki czy stosowałyscie te diete.Na czym ona dokładnie polega z praktycznego "doswiadczenia" -co jesc i jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Dieta Dukana 10.05.10, 14:13 Wyszukiwarka - naprawdę warto forum.gazeta.pl/forum/f,95274,Proteinki_dieta_Dukana.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabelle Re: Dieta Dukana IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.10, 14:18 Jest rewelacyjna Ja schudłam 6kg w ciągu 3 tygodni(więcej byłoby przesadą)a znajoma 16kg w ciągu 2 miesięcy.To dieta wysokobiałkowa.Polega na odżywianiu sie tylko i wyłącznie białkami przez pierwsze 2 tyg-serki naturalne,jogurty,piersi z kurczaka...ja stosowałam niedokładnie tą diete tzn raz dziennie pozwoliłam sobie na cos innego niz białka ale i tak zadziałało.W necie napewno będzie cos więcej o tym,koleżanka ściśle stosowała sie do zaleceń,przeczytała książkę o tym,ja nie tak więc nic więcej nie moge powiedzieć tylko tyle że jeśli nastawisz sie na diete i będziesz sie jej trzymać to schudniesz napewno Odpowiedz Link Zgłoś
elab41x Re: Dieta Dukana 10.05.10, 15:14 ta dieta jest rewelacyjna.Moja córka schudła 30 kg. W Empikach są dostępne książki z mnóstwem przepisów, aby nie było nudno. Podstawa - tylko białko i warzywa. Węglowodany - nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dieta Dukana 10.05.10, 19:45 bo warzywa to niby nie mają węglowodanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Dieta Dukana IP: 79.97.164.* 10.05.10, 20:50 Moja kolezanka rowniez jest zachwycona skutecznoscia tej diety,a co najwazniejsze bez efektu jo-jo. Odpowiedz Link Zgłoś
elab41x Re: Dieta Dukana 11.05.10, 12:03 5 dni same białka i 5 dni z niektórymi warzywami i tak w kółko, bez słodyczy, owoców i chleba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejska baba Re: Dieta Dukana-makabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 19:04 ja schudlam przez 1,5 miesiaca tylko 2 kg..... moze dlatego,ze mialam zrzucic tylko 5 kg.... moze te wieksze maja wieksze sukcesy.Samopoczucie po pierwszym tyg fatalne, brakuje owocow, warzyw.dzwny suchy smak w ustach..nie nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Dieta Dukana-makabra 12.05.10, 00:08 na ten dziwny suchy smak trzeba pic duzo plynow najlepiej wody i to jest cale clou tej metody nie trzeba trzeba robic modelu 5/5, mozna 3/3 ja zrobilam faze uderzeniowa 10/10 zrzucilam 4 kg wtedy, teraz dodatkowe 2 na modelu 5/5 i waga stoi mi od tygodnia, ale nie rezygnuje, teraz mam 3/3 chcialabym zrzucic jeszcze 9, to wszystko wymaga czasu, nie ma tak 'hop siup' nie kazda metoda jest dobra dla kazdego z wlasnego doswiadczenia moge polecic Montigniaca, ale tez wymaga czasu, Dukana stosuje dlatego ze nie moglam ruszyc z utrata wagi na metodzie montigniaca, zdecydowanie nie polecam kopenhaskiej, tam to masz dopiero jezyk jak kolek (i murowane jojo, jesli nie zmieniasz nawykow zywienowych) Odpowiedz Link Zgłoś
renia31 Re: Dieta Dukana-makabra 16.05.10, 13:50 Najlepiej jak ktoś nie zna zasad tej diety i pieprzy głupoty........ Zapewniem-dieta łatwa,lekka i przyjemna , a przede wszystkim słodka. Je się dużo słodyczy........robionych na bazie słodzika sussina gold w proszku/bez aspartanu-do pieczenia/. Schudłam 20kg w 2,5 miesiąca. Wyniki badań mam rewelacyjne. A trzeba zacząć od tego,że dieta podzielona na 3 etapy i napewno I etap nie może trwać 10 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Potem pretensje,że waga stoi. Jak ktoś ma ochotę zapraszam tu... www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/6312-proteinowo-o-wczystkim-i-o-niczym-959.html Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: Dieta Dukana-makabra 16.05.10, 20:05 to do mnie o tym piep*niu glupot? gdyby nie mozna bylo zrobic max. 10 dni tobym tego nie robila (chodzilo mi o to zeby na P+W wyjsc na swieta i to sie udalo) teraz stosuje schemat 3/3 waga leci mimo chwilowego zastoju ( w okolicach @, ja nie mamm do nikogo pretensji o ten zastoj) zareczam ze ksiazke przeczytalam, podpieram sie tez wiedza z podanego przez Ciebie forum jak i z tego gazetowego zycze przyjemnego chudniecia na Dukanie Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Dieta Dukana 17.05.10, 08:23 Mój znajomy schudł 10 kg i mówi, że to super dieta dla faceta, bo można jeść mięso. Mnóstwo informacji znajdziesz w internecie, są też ksiązki z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: Dieta Dukana 17.05.10, 08:37 Potwierdzam, że jest rewelacyjna, ale zanim sie ją zacznie polecam przeczytanie ksiązki. Nie jest tak że przez dwa tygodnie je sie same białka jak ktoś napisał, to zależy ile ma sie do zrzucenia. Ja miałam zalecone 2 dni białkowe a potem 1/1 czyli jeden dzień same biała, jeden dzień białka +warzywa. Schudłam 4kg, czyli tyle ile chciałam. Nie jestem już na diecie, ale wiele zdrowych nawyków mi zostało i nie przybieram na wadze. To co mi odpowiadało w diecie to to, że mogłam jeść dużo i nie chodziłam głodna. Najlepiej wejść na forum proteinek i tam poczytać, dziewczyny mają super pomysły na dozwolone potrawy i słodkości. Odpowiedz Link Zgłoś