Dodaj do ulubionych

Potrzebuję chyba kopa

IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 14:41
Jestem zaniedbana strasznie. Lekarzy unikam, boję się. Muszę coś w końcu z
sobą zrobić. Jest jednak tego tak dużo, że sama nie wiem od czego zacząć. Po
pierwsze zęby - czuję że mam nadwrażliwe. Piję, palę, odżywiam się niezdrowo.
Mam dopiero 24 lata, a czuję się stara i zniszczona. Paznokcie mam
zaniedbanesad moje włosy, skóra to tragedia. Powinnam też pójść do ginekologa,
ostatnio byłam rok temu. Lekarka powiedziała, że mam małą nadżerkę, ale w
sumie zbagatelizowała to i nic nie wspomniała o leczeniu. Jednak wewnętrznie
czuję, że powinnam była coś z tym zrobić. Badania krwi robiłam ostatnio 3 lata
temu, teraz się boję zrobić, że coś z nich złego wyjdzie. Może ktoś nakrzyczeć
na mnie?
Obserwuj wątek
    • marina_nie_vlady1 Re: Potrzebuję chyba kopa 13.05.10, 14:47
      Krzyczę!!!smile
      nie wiem, co Ci poradzić, ale skoro piszesz na forum, że jest Ci z tym źle, to
      zapewne chcesz coś z tym zrobić, tylko jeszcze nie wiesz, jak się za to zabrać.
      Kup sobie na początek preparat witaminowy, jakiś nowy ciuch, zafarbuj czy
      obetnij włosy, zrób sobie podstawowe badania krwi, idź do lekarza...nic Ci
      złego nie wyjdzie, nie nastawiaj sie z góry źle. Może masz niedobory witamin czy
      minerałów? Dbanie o siebie może być fajnewink A co do starości, błagam.... jestem
      parę ładnych lat starsza i nie narzekamtongue_out
    • bracialwieserce Re: Potrzebuję chyba kopa 13.05.10, 15:31
      Szczotkujesz rano zęby? To w tym wypadku jest tak samo! Wiek nie ma nic do rzeczy
      raz idziesz do internisty państwowo/prywatnie i robisz
      morfologie
      OB
      mocz
      glukozę
      próby wątrobowe
      elektrolity
      TSH
      lipidogram
      magnez
      wapń
      u gina hormony i usg dopochwowe i przestać stwarzać sobie problemy raz na rok
      usg piersi. Nadżerka do leczenia, cytologię też zrobić!
    • nothing.at.all Re: Potrzebuję chyba kopa 13.05.10, 15:53
      Krzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyczę!
      Weź się za siebie, bo nikt Cię nie będzie lubiłwink.
      Idź do lekarza, zrób podstawowe badania i nie nastawiaj się
      negatywnie. Zacznij jeść owoce, warzywa, tyle tego terazsmile. Fryzjera
      odwiedz. Weź kąpiel z olejkiem aromatycznym, to też pomaga!
    • eciepecie8 Re: Potrzebuję chyba kopa 13.05.10, 16:31
      dlaczego mamy na ciebie krzyczeć? to naprawdę tylko twój problem,
      czy dbasz o siebie czy nie (dobrze, że nie musimy prosić - ach,
      prosimy, bardzo prosimy, przestań palić, przestań pić, bardzo
      prosimy..., może jeszcze zapiszemy cie do ginekologa i na manicure?)
      • Gość: Nat Re: Potrzebuję chyba kopa IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 16:53
        Nie wiem, gdzie wyczytałaś, że ktoś napisał, że MACIE na mnie nakrzyczeć. Możesz
        zacytować? Czy też może coś sobie wymyśliłaś?
    • Gość: Nat Re: Potrzebuję chyba kopa IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.10, 16:57
      Dziękuję za pocieszenie, że to może być tylko brak witamin. Ja sobie oczywiście
      wymyśliłam, że jestem poważnie chora, i dlatego ciężko jest mi się przełamać,
      aby pójść do lekarza, bo zupełnie by mnie to załamało.
      • Gość: Goska Re: Potrzebuję chyba kopa IP: *.chello.pl 13.05.10, 19:05
        Wybacz ale to wyjątkowo pokrętna logika! Dbać o siebie w jakiejkolwiek formie
        -raz chyba zależy Ci na życiu? Dwa latami nie chodząc do dr jest większa szansa,
        że coś będzie nie jak raz na rok ładnie zrobisz PODSTAWOWE badania. Doktor
        niemiły? To go zmieniasz. Doprawdy za szybko się poddajesz! Poza tym wiara, że
        to braki witaminowe jest bardzo wygodna. Dwa żaden preparat nie zastąpi
        zbilansowanej diety -urozmaiconej warzywami, serkami, owocami i badania przede
        wszystkim zwłaszcza TSH by się przydały. Zamykanie oczu na problemy jest głupota
        i sorry nie jesteś dziewczynka 12 letnią -pewnie rodzice nie zaszczepili Ci że
        raz na rok/pół chodzi się na przeglądy dentystyczne i dba się o swoje zdrowie
        tylko zamyka się oczy i jakoś to będzie.... Sorry ale nie będzie........
        • minniemouse Re: Potrzebuję chyba kopa 13.05.10, 21:37
          przede wszystkim rzuc palenie - od palaczy starsznie smierdzi
          wczoraj stalam w kolejce i wlasnie taka do mnie zagadala myslalam ze zwymiotuje
          zapach to kupa + mietowa guma do zucia.
          niech ci sie nie wydaje ze jak bedziesz myla zeby i zula gume to to ukryjesz,
          nie da sie.

po drugie palenie wplywa na stan zdrowia, a to widac najlepiej na wlosach,
          skorze, paznokciach - sa zawsze gorsze niz u nie-palaczy
          nie mowiac o tym ze ryzykujesz rakiem, zawalem, wylewem, a jak zajdziesz w ciaze
          to jest ryzyko dla plodu.

palenie takze skutecznie oprozni ci kieszen,
          usiadz z kalkulatorem (jest w drugim okienku :]) i policz ile wydajesz na
          papierosy miesiecznie, i co moglabys zamiast tego sobie kupic jakie ladne
          buty albo cos co lubisz, albo odlozyc, cokolwiek

Teraz rzucic palenie nie jest tak trudno sa plastry, sa gumy z nikotyna, i
          miejsca gdzie mozna pojsc np knajpy gdzie nie pala
          nie to co kiedys kiedy czlowiek niepalacy otoczony byl wszechobecnym dymem jak
          wata. lekarz tez pomoze.
          a picie ogranicz bo troche alkoholu nie szkodzi a nawet jest zdrowe ale TROCHE.
          poza tym alkohol to puste kalorie i tuczy, w kazdej postaci, mniej lub bardziej.

No i idz do lekarza rodzinnego on juz ci zleci podstawowe testy. do dentysty
          takze. postanow sobie ze poki trzeba choc raz w miesiacu widzisz jakiegos
          lekarza. a za to zafunduj sobie jakas nagrode np masaze, kosmetyczke. to samo z
          rzucaniem palenia za rzucenie wymysl sobie jakas extra nagrode.

oprocz tego na wrazliwe zeby naprawde dobra jest pasta np Sensodyne. nie wiem
          czy taka jest w PL ale jak nie ma tej to na pewno sa jakies jej odpowiedniki.
          zamiast na paperosy wydaj na specjalna paste do wrazliwych zebow (jest drozsza).

powodzenia.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka