Dodaj do ulubionych

ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć?

12.03.04, 09:22
Od dwóch miesięcy cierpię na bóle podbrzusza. Nie są to mocne bóle, takie
kłucia, da się z z nimi żyć, pracować, ale są i męczą. Ginekolog stwierdził
zapalenie przydatków, przepisał antybiotyk i nic. Bóle nie przechodzą,
tabletki przeciwbólowe nie działają. Jak długo mam czekać ? Co jest przyczyną
tej choroby? Jak jej zapobiegać?
Obserwuj wątek
    • neti87 Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 12.03.04, 13:19
      Żeby nie było żadnych przykrych nastęopstw zapalenia przydatków, to powinnaś je
      starannie wyleczyć. Idź do innego lekarza, niech Cię porządnie zbada i wyleczy.
      Leki i tak są na receptę. Możesz tylko unikać przewiania, przeziębiń i tyle.
      Potrzebujesz dobrego lekarza. Poszukaj w wyszukiwarce, dziewczyny opisywały już
      swoje leczenie na tym Forum.
      • ragnieda Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 13.03.04, 09:21
        podam Ci kontakt na mojego lekarza, ktory wyleczyl mnie z zapalenia przydatkow.
        Teresa Kraszewska pracuje w Przychodni Bonifratow w Warszawie ul. Sapiezynska
        3, tel. 635 53 44, wizyta kosztuje 65 zl. przyjmuje od pon do czwartku od 10.30
        do 13.00. Zaden inny lekarz mnie mogl, a juz na pewno nie genikolog-facet, to
        jest groza!!! strasznie mnie bolalo, ale leczenie trwalo dlugo, miedzy czasie
        chodzialam na rozne fizykoterapie itd. Ale dzieki Bogu!
        Lecz cie Pozdrawiam!
    • edyta0 Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 13.03.04, 09:40
      Roztargniona, mogę Cię pocieszyć że w styczniu byłam na zapalenie przydatków i
      teraz tj. od 2 dni czuję od nowa ból, a zapewne jest to związane z tym iż
      specjaliści (przez duże S) nie umieją dobierać odpowiednich leków. Sama
      zgłaszałam wcześniej, że pomimo brania leków, w dalszym ciągu odczuwam ból,
      czym żaden z lekarzy się nie przejął. Gdybym tylko miała uprawnienia jak
      lekarz, zapewne z niejednej choroby sama bym się wyleczyła. Tak zresztą jak i
      przypadek moich ciągłych zapaleń pochwy. Wczoraj poszłam do lekarza i MUSIAŁAM
      się prosić o doustny lek FLukonazol - k...a!!!! A choruję już na te infekcje
      dobre 2 lata! Jeśli chcesz być zdrowa to walcz z lekarzami i niech nie wciskają
      Ci lekarstw, które nie są zbyt dobre a tylko znachorzy mają zysk od firmy
      rozprowadzającej leki. Troszkę się uniosłam... echhh... Powinnaś wiedzieć, że
      przydatki nie leczone prowadzą do bezpłodności, ponieważ wewnątrz jajjowodów
      tworzą się zrosty. Pozdrawiam
      • edyta0 Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 13.03.04, 09:41
        Teraz to ja wyszłam na roztargnioną, w styczniu byłam w szpitalu na przydatki wink
    • vecka Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 14.03.04, 02:40
      hej,

no ja tez mialam zapenie przydatkow rok temu i jakos wyszlam z tego, ale bylo
      ot bardzo niemile...Lezalam w szpitalu..., tam tez nie bylo za milo...Bralam
      kilka antybiotykow, ja do tego mialam wieczne zapenie pecherza...Idz do innego
      lekarza...i tyle, nie czekaj az ci tam caly brzuch bakterie opanuja...Nacieraj
      Amolem, mnie to pomagalo...Pozdrawiam serdecznie ...
    • monika.antepowicz Re: ZAPALNIE PRZYDATKÓW-jak wyleczyć? 14.03.04, 09:44
      mYŚLE,ZE MOŻE WARTO WYKONAĆ BADANIA STWIERDZAJACE STAN ZAPALNY W ORGANIZMIE-
      LEUKOCYTOZĘ OB CZY BIAŁO C REAKTYWNE. MOZE ROZWAŻYĆ POSIEW Z KANAŁU SZYJKI.
      WARTO TEŻ DAĆ LEKI PRZECIWZAPALNE I RESORBCYJNE(PIROXICAM , DISTREPATZĘ) ABY
      ZLIKWIDOWAC EWENTUALNE ZROSTY,. wARTO TEZ POWTÓRZYC ANTYBIOTYKOTERAPIEPODCZAS
      MIESIACZKI , EWENTUALNIE PAMIĘTAC O PRZELECZENIU PRZECIW CHLAMYDII

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka