misia777 12.03.04, 16:37 kto wie cos o irygacjach z jogurtu? juz gdzies mignal mi ten temat ale nie moge go znalezc. chodzi mi o to w jaki sposob to sie przygotowuje i jak czesto stosuje. prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalinosia Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 12.03.04, 17:04 tez kiedys o to pytalam na forum, ale odzew byl zerowy Odpowiedz Link Zgłoś
procenka Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 12.03.04, 18:28 hej dziewczyny, chyba wygodniejsze sa globulki "lactovaginal"? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 ile kosztuje laktovaginal? 12.03.04, 18:53 ile kosztuje laktovaginal? czy jest naprawde skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: ile kosztuje laktovaginal? 12.03.04, 19:29 misia777 napisała: > ile kosztuje laktovaginal? czy jest naprawde skuteczny? Przepraszam że pytam, ale skoro potrafisz zadawać pytania na forum, to może warto pouczyć się tego, jak korzystać z googli?! Zadajesz mnóstwo pytań, na które odpowiedzi można znaleźć w kilkanaście sekund. Zajrzyj tu: www.google.pl/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF- 8&oe=UTF-8&q=lactovaginal+cena I tak - lactovaginal jest dość skuteczny, odbudowuje prawidłową florę bakteryjną w pochwie, ale NIE wyleczy ani grzybicy ani żadnej innej infekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 12.03.04, 19:34 Można probować - ważne jest, żeby w składzie jogurtu NIE BYŁO mleka w proszku ani cukru - to może mocno zaszkodzić. Możesz niewielką ilość jogurtu w temp. pokojowej umieścić w pochwie - albo na palcu, albo - jak gdzieś czytałam - na tamponie. Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 do kami 12.03.04, 20:15 wiem ze zadaje wiele pytan, ale licze na to ze forumowiczki podziela sie swoimi doswiadczeniami i informacjami, ktore trudno jest znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
risa1 Re: do kami 12.03.04, 20:29 strasznie jej pomoglas! nikt by na to nie wpadl! wielka jestes jasne jest ze ani lactovaginal ani jogurty niepomoga jak masz grzybice. ale pomagaja w nadszarpnietej florze bakteryjnej. osobiscie nigdy nieprobowalam jak to jest czy pomaga zachowac paleczki kwasu mlekowego? niewiadomo..... lactovaginal kupowalam ostanio po 22 zl za 10 szt moze niejest to malo / jak dla kogo ale mam gdzies wieksze przekonanie do tego niz do jogurtow. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: do kami 13.03.04, 13:41 ciekawa jestem jak czesto stosuje sie laktovaginal. podobno w seriach ale z jaka czestotliwoscia? hmm Odpowiedz Link Zgłoś
ania1606 Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 13.03.04, 21:59 Irygacje mozna robic za pomocą dostepnych w aptece irygatorow, moj ginekolog polecil mi inny sposob-za pomocą strzykawki, zaaplikować 2 razy w tygodniu takie 2 średnie strzykawy. Próbowałam też irygatorem ale to zdecydowanie bardziej niewygodne, acha i robiłam raczej irygacje z kefiru a nie jogurtu, wszystko aby odtworzyc pałeczki kwasu mlekowego których nie posiadam niestety... palcem to chyba niewiele można zdziałać... I zdecydownie kefir trzeba ogrzać troszke.. Odpowiedz Link Zgłoś
xkiniax Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 13.03.04, 22:08 ja czytalam, ze aby uniknac grzybicy nalezy pic codziennie ok szklanki naturalnego jogurtu Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: kto wie cos o irygacjach z jogurtu 13.03.04, 22:39 jogurt nie jest wskazany. mozna robic irygacje z mleka kwasnego lub stosowac lactovaginal - tabletki o takim skladzie jakie ma zsiadle mleko. ma to na celu przywrocenie odpowiedniej kwasnosci pochwy i co za tym idzie odpowiedniej flory bakteryjnej. pomaga przy grzybicy. Odpowiedz Link Zgłoś