Dodaj do ulubionych

Opozniona owulacja a testy owulacyjne?

30.07.10, 12:27
Pytanie raczej do staraczek: 28 lipca z rana wyszedl mi pozytywny test
owulacyjny: czyli ze owulacje powinnam miec za 24-36 h (wg ulotki przy
tescie). Ale ja dopiero dzis czyli jakby nie bylo ponad 48 h po pozytywnym
tescie czuje, bol owulacyjny i widze, ze mam plodny sluz? Czy jest cos
takiego, ze test owu wychodzi pozytywnie ale jednak ta owulacja pojawia sie
pozniej? U mnie byl stres i podroz. Ale to by znaczylo, ze te testy nie sa tak
pewne jak pisza na ulotce, bo pisza, ze 99% pewnosci. Bo zastanawiam sie czy
na to wydawac pieniadze.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Opozniona owulacja a testy owulacyjne? 30.07.10, 15:34
      Owu mogła wystąpić później. Ja miałam tak, że przy moim PCO wszystkie 5 testów
      wyszło pozytywnie a owu nie było. Tak więc po 1 cyklu dałam sobie spokój z testami
      • tulipan-9 Pytanie do mewa000 30.07.10, 17:53
        mewa000 napisała:

> Owu mogła wystąpić później. Ja miałam tak, że przy moim PCO wszystkie 5 testów
        > wyszło pozytywnie a owu nie było. Tak więc po 1 cyklu dałam sobie spokój z test
        > ami

Niedyskretne pytanie: czy te testy owu zawsze wychodzily pozytywnie, tzn. w
        kazdym dniu cyklu? Bo mnie to tez dziwi, ze teraz wyszedl mi test pozytywny: mam
        cykle 32-dniowe a w 13 dniu cyklu mialabym miec te owulacje gdybym miala wierzyc
        testowi owu.
        • Gość: emka Naiwna.... IP: *.bb.sky.com 30.07.10, 23:43
          ... ta co wierzy w testy owulacyjne. Wiesz na jakiej zasadzie one działają?
          Nie informują kiedy i czy będzie owulacja i czy była- test działa na hormon
          występujący w organizmie kiedy ten do owulacji się przygotowuje- no właśnie
          przygotowuje- a do owulacji wcale dojść nie musi.

Tańsze i skuteczniejsze jest mierzenie temperatury- wbrew pozorom łatwiuteńkie i
          nie uciążliwe- oraz obserwacja śluzu. Masz wtedy pewnoścć ponad 90 % co do tego
          co się dzieje z organizmem i czy owulacja wystąpiła- no i wiesz kiedy się starać.

Skocz na forum NPR -wszystko pięknie ci wytłumaczą.
        • mewa000 Re: Pytanie do mewa000 02.08.10, 09:49
          tulipan-9 napisała:

> Niedyskretne pytanie: czy te testy owu zawsze wychodzily pozytywnie, tzn. w
          > kazdym dniu cyklu? Bo mnie to tez dziwi, ze teraz wyszedl mi test pozytywny: ma
          > m
          > cykle 32-dniowe a w 13 dniu cyklu mialabym miec te owulacje gdybym miala wierzy
          > c
          > testowi owu.

Testów zrobiłam 5, wszystkie były pozytywne ale nie pamiętam jak długi miałam
          wtedy cykl
          • tulipan-9 Re: Pytanie do mewa000 02.08.10, 16:09
            mewa000 napisała:

>
            > Testów zrobiłam 5, wszystkie były pozytywne ale nie pamiętam jak długi miałam
            > wtedy cykl

Dziekuje ci bardzo za odpowiedz. Bardzo mi pomoglas, bo wczoraj mi test owu
            znowu wyszedl pozytywny.
            • miaau Re: Pytanie do mewa000 03.08.10, 05:54
              a mi część wyszła negatywna, dopiero 24 godziny po pozytywnym staraliśmy się o
              potomka - wynik widać w suwaczku, więc jeśli chodzi o mnie to test owu zadziałał
              bezbłędnie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka