avariel 23.03.04, 10:29 Zaczelam brac od dzis tabletki antykoncepcyjne Marvelon. Prosze jesli uzywasz Marvelon wyraz swoja opinie Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia777 Re: Marvelon 23.03.04, 11:23 ja bralam marvelon przez 6 lat z krotkimi przerwami. czulam sie fantastycznie. dzis niestety skonczylam kolejne opakowanie i wybieram sie do lekarza, gdyz albo odstawie albo zmienie bo pojawily mi sie zylaki i mam bardzo wysoki cholesterol mimo ze zdrowo sie odzywiam i jestem szczupla. nie chce cie straszyc bo to indywidualna sprawa kazdej kobiety. sama bedziesz obserwowac swoj organizam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avariel Re: Marvelon 23.03.04, 11:41 Hej Wlasnie wzielam Marvelon i i pojawila sie goraczka sama niewiem jest mi troszke nie dobrze i pije cherbatke, mam nadzieje ze TE TABLETKI NIE OKAZA SIE FIASKA. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Marvelon 23.03.04, 12:02 mysle ze moze to tylko przejsciowe. ja kilka godzin po polknieciu 2 giej tabl z pierwszego opakowania zwymiotowalam ja, ale pozniej naprawde mi sluzyly. musisz wiec poczekac. a moze sobie sama wmowilas ze powinno ci byc niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Marvelon 23.03.04, 12:02 mysle ze moze to tylko przejsciowe. ja kilka godzin po polknieciu 2 giej tabl z pierwszego opakowania zwymiotowalam ja, ale pozniej naprawde mi sluzyly. musisz wiec poczekac. a moze sobie sama wmowilas ze powinno ci byc niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
avariel Re: Marvelon 23.03.04, 12:06 Wypilam cherbatke i juz lepiej Zobaczymy cio dalej .. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Marvelon 23.03.04, 16:40 Ja brałam Mercilon on jest prawie identyczny jak Marvelon.Czułam sie ponim dobrze chodź troszkę przytyłam.Ztego co sie później dowiedziałam to te hormony przepisuje się kobietom które już rodziły (podkteślam tak słyszałąm) .Później brałam Logest i on był super ani 1 kg. nie przytyłam a po Mercilonie troszkę utyłam .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avariel Re: Marvelon 23.03.04, 19:27 Czy to znaczy ze sie tyje po Marvelonie oo NIE a ja cche schudnac!!!!!!! Wiec co lepiej brac? Odpowiedz Link Zgłoś
romain Re: Marvelon 23.03.04, 19:32 To wcale nie oznacza, że SIĘ tyje, tylko, że niektóre kobiety tyją, a raczej mają zwiększone łaknienie i zatrzymanie wody w organiźmie. Różne tabletki w różny sposób wpływają na poszczególne kobiety. Nie ma odpowiedzi na Twoje pyytania!!jedne tabletki mogą Ci służyć inne nie! Nie ma tabletek lepszych i gorszych, są tylko lepiej i gorzej dobrane! Odpowiedz Link Zgłoś
cordosa Re: Marvelon 23.03.04, 21:54 ja brałam 3 cykle, ogólnie mi nie służył, utyłam dośc mocno, swędziały mnie całe nogi, skóra się przesuszyła na wiór, za to zero pryszcza, okres b. regularnie i pięknie na torbiel pomógł. Zmieniłam jednak na inne, bo już od 3 go lekarza słyszałam ze je zle toleruję. pozdrawiam Ps. Wszystko zalezy od organizmu, po prostu niestety trzeba wypróbować na sobie ( nawet extra dobrana pigułka może po pewnym czasie stać się mniej pasującą (czytałam o takich przypadkach, że 7 cykli ok, a tu nagle coś się psuje), zmieniłam na stediril 30, ciekawe jakie to jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 Re: Marvelon 24.03.04, 15:38 ja po marvelonie nie przytylam ani kg. ktos pisal ze slyszal iz przepisuje sie go kobietom , ktore juz rodzily. nie zgodze sie z tym bo znam bardzo wiele mlodych kobiet i dziewczat kilkunastoletnich ktore go stosuja Odpowiedz Link Zgłoś
avariel Re: Marvelon 24.03.04, 22:28 Ok, to prawda mam te same objawy , zaczelam sie drapac po nogach i mnam jakas dziwna wysypke, twatrz zrobila sie tlusciejsza .. i jest mi nie dobrze tym bardziej ze zaczelam byc cos za glodna ostatnio! Dziekuje wam dziewczyny i pozdrawaim was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
cordosa Re: Marvelon 24.03.04, 23:05 no własnie, te nogi.. mnie zaczynały swedziec juz chyba po 3-4 pigułkach z pierwszego juz opakowania, potem w sumie przez 3 op. a nawet po odstwieniu jeszcze chyba z ponad 10 dni Tyle ze nie miałam wysypki, ale przesuszoną strasznie skórę. Cera to wrecz od razu się poprawiła (znaczy wysuszyła). Teraz byłam jeszcze u innejlekarki i powiedziała ze mi nie służyły.. Odpowiedz Link Zgłoś
cordosa DO AVARIEL --- Re: Marvelon 24.03.04, 23:37 wiesz te swedzenie nie jest dobrym objawem niestety...ja brałam marvelon 3 cykle bo wykupiłam od razu receptę, ale endokrynolog mi mowiła ze miałam sobie dac spokoj i sie nie męczyc. Wg niej to uczulał mnie podobno jakis składnik wypełniający tych pigułek (poczytaj moj watek - swedzenie nog a pigułki), nawet pisała p. Doktor. Tyle ze nigdzie!! ani w necie, nawet na zagranicznych stronach, ani polskich, w aptece tez pytałam - nigdzie (sic!) nie ma wypisanego składu tych pigułek, a bardzo dużo innych ma skład "do wglądu" , chyba prawie wszystkie na jakie sie natknęłam, z drugiej strony nie sprawdzałam po kolei każdych ktore sa na rynku. Strasznie dziwna sprawa, bo lekarze mi sie dziwią jak im o tym mowię. Zobacz - pani Doktor napisała że reakcja na progesteron albo cos z wątrobą. ale tez miałam tak ze ledwie zaczęłam i już swędziało zreszta dziwne uczucie i swedzenie, a czasem rozciąganie skory jakby za mała była. Obecnie nie biore juz ok. 18 dni i dopiero teraz wyraznie ustało. Jak masz możliwość zmien pigułki bo szkoda zdrowia, a nikt narazie do konca nie wie co to powoduje takie obajwy. pozdrawiam PS. napisz czy sie cos dowiedziałas bo mimo ze nie biorę już marvelonu i brac nigdy nie bede ciekawi mnie ta sprawa bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
avariel DO AVARIEL --- Re: Marvelon 29.03.04, 11:05 hej bylam u lekarza i zmienil mi ten obrzydliwy marvelon na femoden .. jednak teraz mam ucisk w klatce piersiowej mysle ze .. te tabletki to chyba dobrze nie sa dobrane do mojego organizmu, zreszta lekarz zaraz po marvelonie kazal mi wziasc femoden co mnie troche zdziwilo.. jednak tak mozna.. teraz sama nie wiem co dalej zobacze po pierwszym cyklu, mam duze laknienie i troche mnie nogi bola jakbym miala napiete miesnie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misia777 DO AVARIEL --- Re: Marvelon 29.03.04, 11:35 Wiesz co, a mi to sie wydaje ze ty troszeczke sobie wmawiasz te wszystkie dolegliwosci. Przepraszam za to haslo bo to nie moja sprawa ale tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
anikad1 Re: Marvelon i inne 29.03.04, 16:15 Ja tez mialam okazje sie przekonac ze tabletki maja skutki uboczne Przez dwa cykle bralam diane-35, 1 op. ok, ale drugie juz fatalnie. Zaczely sie bole nog, dretwienie itd. Wszsytko mozna zniesc ale za jaka cene? Zmienilam na cilest, na poczatku bez zmian, teraz bole juz ustepuja. Nie wiem czy potzreba bylo czasu aby organizm sie przystosowal. Moze bedzie ok, ale jak narazie wielka entuzjastka pigulek nie jestem. Poza tym przy oakzji zmiany tabletek wyskoczylo mi pare pryszczy, zeby bylo przyjemniej. Byc moze to byl okres przejsciowy, poczekam i zobacze co bedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś