78mala 23.03.04, 21:22 Witam! Chciałabym się dowiedzieć w którym tygodniu - pierwszej ciąży można poczuć dzidziusia? Serdecznie dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coral123 Re: dzidzia 23.03.04, 21:29 W książkach jest napisane, że między 20 - 22 tygodniem. Tak więc, jak coś poczułam w 16 tygodniu podchodziałam do tego bardzo sceptycznie (jest to pierwsza ciąża). W 17 tyg. Maleństwo zaczęło ruszać się mocniej - ruchy były widoczne na powierzchni brzucha. Wszystko zależy także od Twojej budowy. Ja byłam (muszę pisać w czasie przeszłym )) bardzo szczupła, więc pewnie dlatego poczułam je wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
78mala Re: dzidzia 23.03.04, 21:56 Ja jestem w 17 tygodniu i zdarza się że coś tam w brzuchu się rusza ale ja nie jestem pewna czy to oby napewno dzidziuś się kręcił Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: dzidzia 23.03.04, 22:15 No wlasnie pierwsze ruchy dziecka przy pierwszej ciazy nie zawsze od razu rozpoznamy ze to wlasnie one. Ruchy te moga przypominac przemieszczanie sie pecherxzykow powietrza gdzies tam w srodku. Tak wyczytalam w jakiejs ksiazce. I dzieki temu rozpoznalam ze to co czulam to byly wlasnie pierwsze ruchy dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś