biotyt 27.09.10, 20:49 Wyskoczyła mi opryszczka na ustach. Macie jakieś dobre rady dla mnie. Chcę ją jak najszybciej zlikwidować, ponieważ jadę na miesięczny urlop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Opryszczka na ustach IP: *.mmpnet255.tnp.pl 27.09.10, 21:10 Rozgniec aspiryne, dodaj odrobine wody, wymieszja i smaruj opryche. Nigdy nie mialam okazji tego sprawdzic(dopukac), ale slyszalam ze dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rachela Re: Opryszczka na ustach IP: *.aster.pl 27.09.10, 21:57 maść zovirax lub tańsze polskie odpowiedniki. nie dotykać, smarować co 4h z przerwą na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Opryszczka na ustach 28.09.10, 08:07 Zovirax działa ale przed pojawieniem się opryszczki, jak już czujesz, że się pojawi. A później to aspiryna jest ok, również taki sposób z witaminą C. No albo w aptece coś poproś na orpyszczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro444 Re: Opryszczka na ustach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:18 sorry ale muszę się wtrącić, z opryszczką to tak jak z katarem: nieleczona trwa tydzień a leczona 7 dni . Od lat jestem jej nałogowym "nosicielem", jak już obsypie to kwestia czasu kiedy przyschnie i odpadnie.Wszystkie specyfiki nie eliminują tej przypadłości tylko ułatwiają gojenie Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: Opryszczka na ustach 12.10.10, 21:02 Dokładnie. Jedynie leczenie farmakologiczne przynosi efekty bo osłabia wirusa i pozbawia opryszczki na długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: Opryszczka na ustach 28.09.10, 14:06 smarowac olejkiem lawendowym (ew. z drzewa herbacianego), bardzo szybko wysycha i nie zostaja slady. przerobilam chyba wszystkie mozliwe smarowidla i plasterki i zadno sie nie umywa do olejku lawendowego. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Opryszczka na ustach 28.09.10, 16:35 jedz tabletki żelazo cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Opryszczka na ustach IP: *.146.149.249.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 17:45 Spróbuj plasterków Herpatch. PRzeczytałam o nich też na forum, ktoś zachwalał i spróbowałam. Oczywiście popieram wszystkich którzy piszą że lepiej zapobiegać opryszczce niz leczyć, ale jak już się nie zapobiegło to te plastery pomogą jeszcze chyba najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Opryszczka na ustach IP: 217.17.33.* 05.10.10, 20:52 Tabletki heviran, tylko chyba są na receptę Odpowiedz Link Zgłoś
tretka Re: Opryszczka na ustach 06.10.10, 18:20 Tak, są na receptę, ale to zdecydowanie jest ich zaleta. Kuracja nimi przebiega pod nadzorem lekarza i nie trzeba się martić że coś pójdzie nie tak. Z lekami się nie powinno na wlasną rękę kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
edytka8080 Re: Opryszczka na ustach 06.10.10, 19:14 tylko te tabletki niszczą wątrobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiqita Re: Opryszczka na ustach IP: *.sggw.waw.pl 07.10.10, 11:11 jeżeli się naduzywa jakikolwiek leków i bierze na własną rękę a nie pod kontrolą lekarza to każde mogą zaszkodzić. "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, decyduje dawka". Więc nie wiem na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chiqita Re: Opryszczka na ustach IP: *.sggw.waw.pl 11.10.10, 20:38 No to widocznie twoja lekarka ma taką teorię. Jednak żeby lek w ogóle został wprowadzony na rynek musi przejść wszelkie badania kliniczne że jest bezpieczny i skuteczny w użyciu. Jak nie przesadzamy z lekami, suplementami itd to naszej wątrobie naprawdę nic się nie stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurp Re: Opryszczka na ustach IP: *.jmdi.pl 12.10.10, 21:40 ruski specyfik - mumio, nie wiem co to jest ale rewelacja,jak się uda kupić w sklepie zielarskim a jak tego nie ma to smaruję sudocrem`em czyli maścią na tyłeczek dla dzieci ale świetnie zasuszającą (dużo cynku) wszelkie krosty ropne i opryczczkę tweż Odpowiedz Link Zgłoś
emilie78 Re: Opryszczka na ustach 04.11.10, 10:12 Ja na opryszkę, żeby szybko się zagoiła naklejam plasterek Herpatch( w parze z leczeniem farmakologicznym). Jest cieniutki, sa się rozpuszcza po jakimś czasie i ma jakieś substancje czynne, które szybko leczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Opryszczka na ustach IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 18:26 A co to za plasterki, cos nowego? Skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Re: Opryszczka na ustach IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 18:25 Te plasterki to Herpatch- ostatnio je kupiłam i jestem z nich bardzo zadowolona bo szybko daly rade z oprycha i ładnie zamaskowały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Opryszczka na ustach IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 14:04 Te plasterki Herpatch są super, same się rozpuszczają wiec nie podrażniamy rany odklejaniem. U mnie dały radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Opryszczka na ustach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 00:15 Byłam przeleczona róznymi tabletami i nic. W końcu kupilam sobie BIOSTYMINE. Zrobilam sobie dwa etapy i podwojna kuracje. Pierwszy etap to 20 dni biostyminy, potem miesiac przerwy i drugi etap 20 dni biostyminy. Jeszcze tak niedawno przez okolo 4 lata wyskakiwala mi jedna za druga. Jeszcze jedna blizna nie zeszla, a pojawiala sie kolejna opryszczka, albo wyskakiwala w tym samym miejscu. Teraz od prawie pol roku mam spokoj - to aż niewiarygodne. Nie dbałam o to, że jedna 10dniowa kuracja kosztuje ok. 18zl. Wydałam na to w prawie w 4 miesiace 80zl ale nie zaluję. Bynajmniej nie walczę z miejscowym leczeniem Wioletta Odpowiedz Link Zgłoś
moni-qaa Re: Opryszczka na ustach 22.11.10, 12:21 Ja wyleczyłam opryszczkę plasterkami Herpatch- cieniutkie dyskretne i rozpuszczalne, wiec problem z bolesnym odklejaniem z głowy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Opryszczka na ustach IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.10, 13:40 Kup sobie plasterki Herpatch, po pierwsze zamaskują problem a po drugie ładnie wygoją bo zawierają cynk i inne substancje czynne. U mnie pomogły 3 i było po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
tretka Re: Opryszczka na ustach 01.12.10, 18:29 No ale niestety plasterkami nie zwalczysz wirusa. Jak dla mnie to takie zabiegi jak naklejanie plastrów to ostateczność, a najlepiej się przeleczyć lekami przeciwwirusowymi Odpowiedz Link Zgłoś