Dodaj do ulubionych

Pojemnik na mocz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 13:43
Słuchajcie mam jutro zrobić badanie moczu, zupełnie o tym zapomniałam, więc też nie kupiłam pojemnika jałowegow aptece, ale to nie na posiew, a na zwyczajne badanie moczu. Czy taki zwykły też może być, czy lepiej nie? Miałam e.coli i mam teraz po 3 tyg skontrolować czy nadal coś jest.
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 14:32
      zależy jakie wymagania ma laboratorium ale z tego co kojarzę to wymagane są pojemniki kupione w aptece
      nie masz w pobliżu marketu z czynną apteką?
      Kiedy, podczas nocy poślubnej, młody książę po raz pierwszy całował swą piękną żonę, ani myślał, że oto rozpoczął się, co prawda powolny, ale nieubłagany, proces jej przemiany w ropuchę...
      • Gość: ania Re: Pojemnik na mocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:47
        Ja mam kupiony w aptece, ale nie jałowy, tylko taki zwyczajny bez zabezpieczenia w foli i nie wiem czy do zwyklego badania może taki być, czy jednak powinien byc jałowy. Co do apteki to nie bo mam daleko to całodobowej ( 30 km)
        • Gość: malgosiek2 Re: Pojemnik na mocz IP: *.nitka.net.pl 24.10.10, 15:38
          No przecież masz pojemnik do moczu na bad.ogólne.
          Więc nie rozumiem o co chodzi.
          Do ogólnego bad.moczu nie potrzeba jałowego pojemniczka(a taki jest własnie zafoliowany dodatkowo i napisane,że jałowy)
          Piszesz,że to nie posiew,więc problemu nie widzę.
        • lukrecja34 Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 15:57
          zrozumiałam,że wogóle nie masz pojemnika..
          taki zwykły może być-nie musi być jałowy
    • osmanthus Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 15:18
      Gość portalu: ania napisał(a):

> Słuchajcie mam jutro zrobić badanie moczu, zupełnie o tym zapomniałam, więc też
      > nie kupiłam pojemnika jałowegow aptece,

To jakis absurd!
      Dlaczego groszowego pojemnika na siki nie moze dawac lekarz kierujacy na badanie albo laboratorium ?
    • Gość: ania Re: Pojemnik na mocz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 16:25
      A czemu do posiewu musi byc jałowy a do zwyklego badania ogólnego moczu nie? Bo w sumie nie rozumiem.
      • malgosiek2 Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 16:38
        Bo w og.moczu "patrzy"się tylko na włąściwości moczu jak kolor,ciężar,białko,erytocyty,leukocyty etc.
        A w posiewie szuka się/hoduje bakterię np.e coli
      • aaaniula Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 19:18
        do posiewu moczu musi być pojemnik jałowy po to aby wychodować bakterie, które masz w moczu, a nie te którymi wcześniej został zanieczyszczony pojemniczek (choćby bakterie z rąk).
    • em.haa A ja przelałam na miejscu do pojemnika :D 24.10.10, 18:07

• asdaa Re: Pojemnik na mocz 24.10.10, 18:21
      na tamat wink

www.demoty.pl/mocz-to-nie-przelewki-9327

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka