Dodaj do ulubionych

Łysieje ........pomocy

IP: *.prenet.pl 16.12.10, 01:30
Witam,jestem tutaj nowa i na początku drogi walki o Włosy!! od jakiegos czasu zauwazylam straszne przeswity na czubku glowy poszlam do dermatolog i przepisala mi ALpicort i jakies tam witaminy narazie wtarlam dopiero jedną butelke tego plynu i szczerze powiem,ze nie widze zadnej poprawy tzn moze i mniej wypadają ale czy one wogole bedą odrastac? Nie wiem gdzie lezy problem z tym łysieniem i do jakiego lekarza mam isc.Zrobilam badanie na tarczyce wyszly w normie,ginekolog twierdzi ze nie mam PCO mam natomiast podwyzszony testosteron i rowniez problem z owlosieniem np na brodzie wlosow rosnie mi mnóstwo od kilu miesiecy juz nie moge dac sobie z tym rady (w strasznym stanie są tez uda,brzuch,)Bralam przez kilka miesiecy tabletki antykonc.podczas brania tego nadmiernego owlosienia nawet bylo mniej,ale jak odstawilam to jakby nasililo sie 3razy bardziej i przeswity na glowie rowniez>Chcialam skierowanie do endokrynologa ale ani ginekolog ani dermatolog nie chcą dac bo twierdzą ze wszystko jest ok,a ja czuje ze nie jest ok!!! Musi byc jakas przyczyna ze kobieta łysieje na glowie,a tam gdzie nie potrzeba wlosy rosną jak szalone! Jestem załamana!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dr Re: Łysieje ........pomocy IP: 46.113.220.* 16.12.10, 14:44
      witam!
      nadmierne wypadanie wlosow po odstawieniu hormonow(tabl.antykoncepcyjnych) to dosc czeste zjawisko,to lysienie telogenowe,oznacza to ze wieksza ilosc wlosow niz normalnie przechodzi w stan "spoczynku" czyli telogenu,gdzie wlosy wypadaja,to trwa kilka-kilkanascie miesiecy i po ustabilizowaniu gospodarki hormonalnej wszystko wraca do normy,wlosy przestaja wypadac i odrastaja nowe. czy widzisz u siebie odrastajace wloski? podwyzszony testosteron to rowniez moze byc reakcja na odstawienie hormonow,ale spokojnie,wszystko z czasem sie ustabilizuje.masz regularne cykle? mozesz wspomoc sie tabl-polecam Ci Vitapil,Revalid,tabl ze skrzypem biotyna i cynkiem.mozesz zastosowac loxon,ale przy jego stosowaniu na poczatku moze byc wzmozone wypadanie wlosow,wypadaja te "stare" ktore i tak by wypadly a na ich miejsce wyrastaja nowe,ale skoro uzywasz Alpicortu to moze zostan przy nim. Moge Ci polecic jeszcze Kerium anti hairloss spray la roche posay lub ampulki Radical,masuj skore glowy to pobudza cebulki,pij herbatke ze skrzypu i pokrzywy.nie stresuj sie,bedzie dobrze ale to potrwa,badz cierpliwa.
      Powodzenia!
    • Gość: meg Re: Łysieje ........pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 23:08
      > nie jest ok!!! Musi byc jakas przyczyna ze kobieta łysieje na glowie,a tam gdzi
      > e nie potrzeba wlosy rosną jak szalone!

jasne, oto przyczyna:
      > mam natomiast podwyzszony testosteron
      • Gość: dr Re: Łysieje ........pomocy IP: 46.112.20.* 17.12.10, 09:18
        Jesli nie udaje Ci sie zdobyc skierowania do endokrynologa,zmien lekarza lub idz prywatnie,zrobi Ci badania hormonalne jajnikow i nadnerczy-ich zab funkcjonowania moze byc przyczyna Twoich dolegliwosci.
        • Gość: betka Re: Łysieje ........pomocy IP: *.prenet.pl 20.12.10, 19:19
          Bardzo dziekuje za pomoc,troche sie uspokoiłam.Mam jeszcze jedno pytanie,czy po stosowaniu Aplicortu E wlosy zaczną odrastac? czy tylko lek ten hamuje wypadanie?
          • Gość: dr Re: Łysieje ........pomocy IP: 188.33.144.* 21.12.10, 21:42
            Alpicort E zawiera estrogeny,zenskie hormony stosowane od zewnatrz,wiele pacjentek chwali sobie ten lek,i zauwaza po nim odrost wlosow.musi pani byc cierpliwa,byc moze na pania tez zadzialawink jeszcze raz polecam suplementy diety w tabl na wzmocnienie wlosow od srodka.wiele osob zazywa zmielone swieze siemie lniane,np z jogurtem,korzystnie wplywa na wlosy gdyz zawiera dobroczynne kwasy tluszczowe.prosze zadbac o diete-duzo warzyw,owocow,BIALKO-czyli ser bialy,mieso,warzywa straczkowe,watrobka,ziarna slonecznika,przesylam linki do stron internetowych z dieta dobra na wlosywinkbedzie dobrzewink
            mamzdrowie.pl/dieta-na-piekne-wlosy-i-paznokcie/
            www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=318
            • Gość: lulka Re: Łysieje ........pomocy IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 23:33
              Idz do endokrynologa! Zbadaj pulpit hormonlny, lysienie wskazuje na dysproporcje hormonalna! Ja zanim odzyskalam ,,piuropusz" walczylam z nie dzialajaca, jak wykazal rezonans magnetyczny, przysadka mozgowa... Czyli kolokwialnie rzecz ujmujac, czym co odpowiada za sterowanie hormonami:0
              • Gość: betka Re: Łysieje ........pomocy IP: *.prenet.pl 22.12.10, 19:28
                wybiore sie do endokrynologa,bo to ze wcieram w glowe plyn to lecze skutki a trzeba zając sie przyczyną ...
    • swos900 Re: Łysieje ........pomocy 14.02.14, 01:58
      <a href="track.follixin.pl/product/Follixin/?pid=125&uid=14516" rel="nofollow" title=" na wzmocnienie i porost włosów">Follixin</a>

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka