Dodaj do ulubionych

Metronidazol a ciaża

27.01.11, 12:21
Witam
Mam ogromnego stracha, na początku ostatniego okresu zaczęłam brać metronidazol do ustnie. Brałam go 2 tyg. Bosze i nie mam okresu,
Muszę zrobić dzisiaj test ciążowy. A jesli wyjdzie pozytywny co teraz?
Obserwuj wątek
    • Gość: haha Re: Metronidazol a ciaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 23:12
      To pogratulujemy ci zaciążeniasmile
    • Gość: Julia Re: Metronidazol a ciaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:47
      Ja zażywałam metronidazol , jeszcze wtedy nie wiedziałam ze jestem w ciazy. Teraz jestem w 5 tyg ciaży.Odchodze od zmysłów jaki miał wpły na dziecko.Czy ktoś może był w takiej sytuacji?
      • hm1976 Re: Metronidazol a ciaża 05.02.11, 14:06
        ja na całe szczęście nie jestem w ciąży i choć starannie się zabezpieczałam okres spóźnił mi się 5 dni. Po tych tabletkach czułam się okropnie. Rozmawiałam ze swoją ginekolog co by było gdybym jednak była w ciąży- nie potrafiła mi jednoznacznie odpowiedzieć.
        Ja łykałam te tabletki na początku cyklu, czyli w trakcie owulacji już ich nie stosowałam ale jednak ryzyko zawsze jest. Na całe szczęście beta wykluczyła ciążę. Brałam te tabletki na schorzenie dermatologiczne. Powiedziałam nigdy więcej.
        Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko będzie w porządku. A dużo tego wzięłaś? To były do ustne czy dopochwowe. Bo podobno po tych drugich nie masz się czego obawiać,gorzej z doustnymi.
        • Gość: Julia Re: Metronidazol a ciaża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 16:25
          Przed zażywaniem zrobiłam test wyszedl negatywnie wiec zaczełam brać doustnie.Niestety zjadłam całe opakownie.Okropne mam przeczucie!
          • hm1976 Re: Metronidazol a ciaża 05.02.11, 19:04
            Chyba musisz pogadać ze swoją ginekolog co dalej......
            Ja myślałam,ze tez jestem w takiej samej sytuacji, mało jest na ten temat informacji.
            Czyli te tabletki zjadłaś pod koniec cyklu przed miesiączką, test pokazał jedną kreskę a jednak byłaś w ciąży. Hym naprawdę nie wiem, chciałabym Ci pomoc, choć podpowiedzieć coś ale sama szukałam jakiegoś rozwiązania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka