kass29 23.04.04, 11:34 CZy to normalne? Jestem w 15tc od OM. I jeszcze jedno mam nieliczne nabłonki płaskie i fosforany bezpostaciowe w moczu? Wiecie może co to jest? Odpiszcie proszę. Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 12:00 bakterie - może się nie podmyłaś dokładnie? Ja miałam bakterie w moczu przez 2 lata i nikt nie wiedział, czemu, a w końcu jakiś mądry lekarz zapytał mnie, czy się myję przed)). Młoda byłam i głupia 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Bakterie w moczu? PILNE 23.04.04, 12:08 W obrazach prawidłowych moczu mogą występować pojedyncze nabłonki płaskie "W prawidłowym moczu mogą występować tylko nabłonki płaskie wielokątne, zwykle w niewielkich ilościach. Nabłonki te ze względu na fakt, że wyścielają dolne drogi wyprowadzające mocz stanowią niemal stały składnik osadu moczu. Fizjologicznie u kobiet ich liczba może wzrosnąć w pierwszym trymestrze ciąży lub przed okresem menstruacyjnym. Zwiększona ilość komórek nabłonkowych wzrasta również w stanach zapalnych miejsc, które pokryte są tym nabłonkiem, głównie podczas zapalenia cewki moczowej" Odpowiedz Link Zgłoś