Dodaj do ulubionych

ból przeogromny

25.02.11, 17:39
Witam Was smile Przejrzałam starsze wpisy na ten temat-na tyle ile da się z 3 mies.dzieckiem ale nie chodziło mi o to co znalazłam. Mam bardzo proste pytanie...jak poradziłyście sobie z ogromnym bólem podczas załatwiania się w przypadku gdy po porodzie pojawiły się hemoroidy? Bo ja sobie nie mogę poradzić a boli mnie dopiero od wczoraj i od razu tak na maxa. Na zewnątrz nic nie widać więc tylko wewnętrzne. wzięłabym ze 3 ketonale ale karmię piersią i nie da rady. Porażka pełna uncertain i dlaczego toto jest teraz dopiero a nie od razu po porodzie?
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: ból przeogromny 25.02.11, 17:48
      posterisan H.
      raz wzyciu to gó... mnie nawiedziło - na początku drugiej ciązy. ma sa kra.
      dodam, ze czekał mnie 14 godzinny lot, a ja na samą myśl o siedzeniu słabłam.
      mąż wyżebrał mi to w aptece - podobno na receptę jest. minęło po trzech dniach.
    • acernegundo Re: ból przeogromny 25.02.11, 21:44
      Procto -Glywenol, Posterisan
      ten pierwszy napewno bez recepty drugi chyba też
    • erin7 Re: ból przeogromny 25.02.11, 21:48
      A wiesz na pewno, ze to hemoroidy?? Lekarz stwierdzil?? Ja mialam cos podobnego ale chirurg stiwerdzil ze to nie hemoroidy ale co to juz moge napisac na priva smile
      • elphina Re: ból przeogromny 26.02.11, 07:10
        Napisz proszę na konto gazetowe. Dzięki
    • gazeta_mi_placi Re: ból przeogromny 25.02.11, 21:49
      Współczuję, czy to taki ból jakbyś srała odłamkami szkła?
      • elphina Re: ból przeogromny 26.02.11, 07:03
        raczej drutem kolczastym big_grin ale skoro znasz ból to możesz odczuwać jako szkło
    • nangaparbat3 Re: ból przeogromny 25.02.11, 22:10
      Trzy miesiące po porodzie to chyba dziwne. Poszłabym do lekarza.
    • aneta_mil Re: ból przeogromny 25.02.11, 22:12
      Może to nie hemoroidy, ale np. pękająca szczelina (sory, że tak walę, ale lepiej do puenty). Ja od 6 lat to przerabiam, czyli od urodzenia dziecka. Zaczęło się przez dłuuuugi poród, wiadomo, wszystko na maxa napięte. Nic kompletnie na dłuższą metę mi nie pomaga, wystarczy niewielkie zatwardzenie (soooory, fuuuu, wiem) i aż krew widać. Przerabiałam różnych proktologów i leki. Ale piszę dlatego, że właśnie dziś odebrałam z apteki specyfik-czopki robione na receptę, przepis polecony od wyleczonej babki (od lekarza oczywiście). Jeżeli nic z apteki u Ciebie nie zadziała, to możesz odezwać się na moje gg (5108690) i przepiszę. Na receptę 5zł, a jak pytałam bez to ok 60. Lada moment okaże się, czy w moim wypadku zadziałało. Pozdrawiam
      • majda12 Re: ból przeogromny 25.02.11, 22:25
        mi na szczescie wyskoczyl po porodzie w szpitalu,caly dzien sie meczylam az w koncu poprosilam o czopek polozna ale nie pomoglo...wiec lekarz mi pomogl...glupio sie czulam ale coz...pomyslalam sobie --przeciez nie ja jedna...idz do lekarza jak nic nie pomaga...ale pamietam ze lekarz wsunal mi czopek i trzymal go w srodku kilka minut...smile
    • xxx-25 Re: ból przeogromny 25.02.11, 22:22

Albo zrost. Mnie moja gin ostrzegała, po pękłam od początku do końca podczas porodu. Na szczęście ominęła mnie ta wątpliwa przyjemność. Zostaje Ci tylko lekarz żeby ocenił sytuację. Ja maiłam różne „atrakcję” przez pierwsze 3 miesiące czyli właśnie do czasu wygojenia, na szczęście, u mnie się po tym czasie skończyło.
    • damajah Re: ból przeogromny 25.02.11, 22:29
      idź do proktologa, albo hemoroidy albo nie - jak już ktoś pisał może to być szczelina. Przerabiałam i mnie posterisan nie pomógł. Ból i problemy+krwawienia miałam cholernie długo. A do tego stres ogromny. Nie czekaj tylko zasuwaj do proktologa!!
      • elphina Re: ból przeogromny 26.02.11, 07:08
        Zasunę w poniedziałek do lekarza. Przez weekend muszę się jednak przemęczyć. Ja nie z tych co się boją lub wstydzą więc umówiłam się na wizytę już następnego dnia po płaczu w wc. Taki sam wątek założyłam na Karmieniu piersią bo to też mnie dotyczy i największy problem mam z oporem psychicznym przy załatwianiu się-nie wiem jak się zmusić. A to nie pomaga.
        • ola Re: ból przeogromny 26.02.11, 08:15

idz do proktologa.
          On cię obejrzy, będzie dokładnie wiedział co ci jest i zapisze odpowiednie leczenie.
          Po co kombinować samemu i szprycować się byle czym.
        • gardenia_nowak Re: ból przeogromny 26.02.11, 10:31
          Możesz ew. spróbować z ziołowym czopkiem/maścią typu Hemorol albo Hemorectal, żeby przetrwać weekend. Niektóre z maści na hemoroidy zawierają hydrokortyzon, który przy karmieniu piersią jest niewskazany.
    • aneta_mil Re: ból przeogromny 26.02.11, 12:45
      Zapomniałam jeszcze dodać, że póki nie dotrzesz do lekarza, możesz trochę złagodzić sprawę na kibelku. To akurat mi lekarz kazał - z apteki wazelina i na rękawiczce oczywiście wkitrasić do środka przed akcją. Przynajmniej będzie lżej.
      • xxx-25 Re: ból przeogromny 26.02.11, 12:49
        A nie lepiej czopek glicerynowy big_grin
    • zebra12 Re: ból przeogromny 26.02.11, 15:42
      Hemoroidy nie są mi obce, ale nie czułam i nie czuję dyskomfortu w wc. Czasem pojawia się ból, ale nie przy siedzieniu. Po porodzie ból pojawiał się np nagle, gdy szłam i był ostry przeszywający. Teraz to się już nie zdarza. Czasem krwawię, ale ciut i rzadko. Nic nie boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka