Dodaj do ulubionych

Jaja faszerowane

21.04.11, 10:18
Przepis mojej żony na jaja faszerowane starymi grzybami, jest w jej rodzie od pokoleń smile Miłego dnia smile

Jaja faszerowane pieczarkami

Nie tylko efektowne, ale również smaczne danie - na małą przekąskę lub przystawkę

czas: 30 minut
liczba porcji: 4

składniki: 4 jaja
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
słodka papryka w proszku
pęczek natki pietruszki

przyrządzanie: Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękły skorupki. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać oraz usamżyć na dość dużym ogniu na rozgrzanym oleju. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem.
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i wymieszać jej dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki (kilka gałązek odłożyć do dekoracji). Połówki jaj napełniać farszem, który uklepać łyżeczką. Poozstały farsz rozłożyć na środku okrągłego półmiska, a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu. Każdą połówkę udekorować wyciśniętym ozdobnie szprycą majonezem i posypać papryką. Udekorować pietruszką.

podaj dalej
Śledzik
Facebook
Blipnij ten artykułBlip

komentarze
1-10 z 91 zobacz wszystkiezobacz wszystkie
kucharz są świetne ale je nie smażę pieczarek tylko ich gotuje i wtedy są jeszcze lepsze !
jola95 wysmienite... mniam mniam pychotka.. zjadłam całą zgrzewkę - 1
pati sa rewelacyjne !!!pychta!!!
ola pyszne
kacper najlepsze na świecie
kulpa no ja też idę robić,ale nie bede ich odwracac tylko w miejsce żółtek włoze farsz z pieczarek i na to majonez dekoracyjnie wycisne..nie mam szprycy to zrobie dziurę w woreczku i wycisnę,może się uda.
Obserwuj wątek
    • grzech_o_0 Re: Jaja faszerowane 21.04.11, 10:21
      Umyłeś jajka!!!
      • jokej.z.reszek Re: Jaja faszerowane 21.04.11, 10:23
        Staramy się żyć ekologicznie, nie myjemy jaj smile
    • cierpkakrata Re: Jaja faszerowane 21.04.11, 13:50
      kulpa no ja też idę robić,ale nie bede ich odwracac tylko w miejsce żółtek włoze farsz z pieczarek i na to majonez dekoracyjnie wycisne..nie mam szprycy to zrobie dziurę w woreczku i wycisnę,może się uda.
      to ja sama pisałam
      • jokej.z.reszek Re: Jaja faszerowane 21.04.11, 14:04
        Dla chcącego nic trudnego, Kratko smile A ja mam zawsze rację smile
        • cierpkakrata Re: Jaja faszerowane 23.04.11, 11:13
          wjem,ty jesteś genialny
    • jokej.z.reszek Re: Jaja faszerowane 22.04.11, 12:16
      Do tego tak dobrze pasuje herbatka miętowa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka