matra5 18.05.04, 12:13 mam 22lata i strasznie puchna mi nogi.Szczególnie gdy jest ciepło,rano wszystko jest ok,ale po kilku godzinach puchną o jakieś 3-5cm(nad kostką)(w zime nie mam takich problemów.dlaczego tak sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 12:17 moja kolezanka ma 34 latama podobne objawy. nie wiem co dokladnie jej jest, ale lekarz zalecil jej diete ( jakas opracowal), zabronil pic kawy z kofeina i dal jej tabletki zawierajace potas. kolezanka lata do kibelka czesto na siusiu, nogi sa w lepszej kondycji, ale nie wrocily do idealnego stanu. tabletki podobno juz na zawsze. mysle, ze powinnas isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 12:46 A czy byłaś już u lekarza? Zrobiłaś jakieś badania? Od kiedy zauważyłaś takie objawy? Bolą Cię przy tym nogi? Masz podwyższoną temperaturę? A może masz coś z nerkami? Czy bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Radzę nie leczyć tego na forum, a pójść do lekarza i zrobić badania (krew - szczególnie elektrolity; i mocz). Pozdrawiam. kicia.kocia23 Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 14:16 Też bym zbadała mocz i elektrolity. Trzeba dużo pić, bo często puchniecie jest objawem rozpaczliwej próby zatrzymania wody w organizmie. Jakieś zioła na to na pewno są, ale nie wiem, czy jesteś zainteresowana i czy mam szukać, bo to dość czasochłonne. Jeśli tak, zajrzyj na forum zioła i załóż nowy wątek 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
heather_morris Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 14:35 Moga to byc poczatki problemow z zylami. Przejdz sie do lekarza naczyniowca. Poza tym zrob badania moczu i krwi. Moze warto tez brac cos na odwodnienie - ale tylko po konsultacji z lekarzem. Ogranicz tez kawe jesli ja pijesz! Jesli bierzesz pigulki antykoncepcyjne to to moze byc tez powodem puchniecia nog. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: krazenie 18.05.04, 15:49 nie jestem specjalista ale jak ostatnio powiedzialam mojemu lekarzowi ze mnie nogi czesto bola to stwierdzil ze to raczej nie krazenie bo przy krazeniu puchna nogi, bardziej latem niz zima, a mnie tylko bola. pozatym mam cos z kregoslupem i to od tego. w kazdym badz razie idz koniecznie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 18:40 Poza wizyta u lekarza doraznie pomaga ograniczenie spozywania soli i codzienne masaze. Mnie puchna przed @, i te metody bardzo pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: dladzego puchna mi nogi 18.05.04, 19:04 Nie jestem pewna ale wydaje mi sie,że może być to spowodowane nieprawidłowa budowa naczyń limfatycznych w organizmie- myslę,że najbezpieczniej skorzystac z porady lekarza od chorób naczyń Odpowiedz Link Zgłoś