Dodaj do ulubionych

antykoncepcja

14.09.11, 21:05
Drogie panie mam pytanie..jaką stosujecie antykoncepcję(jeśli w ogóle stosujecie)?Ja mam 9miesięczne dziecko i nie mam ochoty na kolejne..najprawdopodobniej już nigdy, a napewno nie przez najbliższe 5lat(potem może mi się odwidzi..chociaż wątpię)Kiedyś słyszałam o zastrzykach na 5lat ..ale tak tylko jednym uchem coś od kogoś i jeszcze się nie wgłębiałam w temat.Czy któraś z was to stosowała i poleca bądź nie poleca?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:21
      To jest tak indywidualna sprawa i jest tyle zmiennych, które musisz wziąć pod uwagę, że lepiej przeprowadź tę rozmowę ze swoim ginekologiem- na pewno porada forum powinna być ostatnią, braną pod uwagę...
    • dzoaann Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:29
      masz do wyboru
      kondomy, diafragmy, wkladki domaciczne w tym hormonalna, pigulki roznych rodzajow, plastry, implanty, zastrzyki, pierscien dopochwowy, globulki i kremy plemnikobojcze,
      jesli o czyms zapomnialam to sorki, no i polecam jakas strone o tym, prosze-pierwsza z brzegu

www.antykoncepcja.pl/
      ja stosowalam pigulki, zastrzyki, gumki, kremy, zaleznie od momentu w moim zyciu. Obecnie mam nuvaring i jestem zadowolonasmile
    • dziennik-niecodziennik Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:31
      zastrzyki sa na trzy miesiace. załóż sobei spiralę jak już. spirala jest wlasnie na piec lat.
      ja biore normalnie tabletki.
      • kk345 Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:41
        Co do spirali jest trochę ograniczeń, przy tabletkach też jest lista przeciwwskazań, plastry, implanty, zastrzyki- też. Nie znając stanu zdrowia pytającej, jej trybu życia,ograniczeń i preferencji nie sposób więc doradzić czegoś sensownego...
        • dziennik-niecodziennik Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:47
          mozna powiedziec teoretycznie. a i tak przeciez o wszystkich tych sposobach musi porozmawiac z lekarzem, to sie dowie co i jak...
    • major_groszek Re: antykoncepcja 14.09.11, 21:50
      Zastrzyki nie są na 5 lat, na dłuższy okres czasu są implanty wszczepiane pod skórę. Ale tę metodę bym akurat odradzała. Trudniej jest pozbyć się hormonów w sytuacji, gdy coś jest nie tak.
      Ja teraz zaczynam z plastrami antykoncepcyjnymi i zobaczymy, jak będę je tolerować. Różne opinie czytałam, że się odklejają, że brudzą, że wywołują stany depresyjne, spadek libido, ale wiadomo - najlepiej sprawdzić osobiście, bo u każdej kobiety przyjmowanie hormonów wygląda inaczej.
      • tysia77 Re: antykoncepcja 14.09.11, 22:42
        Przez kilka lat stosowałam tabletki anty. Od jakiegoś czasu mam wkładkę hormonalną i jestem bardzo zadowolona. Nie zdecydowałabym się na zastrzyk,w razie złej tolerancji przez organizm nie da się go usunąć.
    • zebra12 Re: antykoncepcja 15.09.11, 05:48
      Są różne środki, ale tak szczerze, to wszystkie do dupy smile
      Ja używam antykoncepcji skutecznej w 100%. Wszystkie inne niszczą zdrowie lub znów uniemozliwiają odczuwanie zadowolenia, a i tak mają jakiś tam procent ciąż...
      • dziennik-niecodziennik Re: antykoncepcja 15.09.11, 14:39
        abstynencja?...
        big_grin
        • zebra12 Re: antykoncepcja 15.09.11, 16:16
          Nooo big_grin
    • kozica111 Re: antykoncepcja 15.09.11, 05:55
      NPR?
    • rosapulchra-0 Re: antykoncepcja 15.09.11, 06:47
      Osobiście nie polecam Mireny. Zwykła miedzianka tak, hormonalna zdecydowanie nie.
    • gazeta_mi_placi Re: antykoncepcja 15.09.11, 15:01
      Seks analny, najzdrowszy spośród metod wymienianych przez Panie (może oprócz abstynencji) zaś pewność jest 100%.
      • zefirek1612 Re: antykoncepcja 15.09.11, 15:46
        polecam spiralę miedziową, jest super, jak lekarz przytnie krótko nitki to nawet partner nie czuje. trochę bardziej obfite miesiączki ale da się przeżyć. no i na 5 lat to mały koszt (500 zł z narkozą)
        • dzoaann Re: antykoncepcja 15.09.11, 15:58
          ta spirala miedziowa to te 100% pewnosci?
          100% to chyba tylko brak seksu w ogole...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka