Dodaj do ulubionych

Morfologia w ciąży

22.09.11, 08:10
Czy ktoś może zinterpretować moją morfologię? Z tego, co czytam wygląda na to, że mam anemię (hematokryt obniżony), ale może wobec innych parametrów nie jest tak źle? Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień.
Przepraszam za jakość:
img27.imageshack.us/img27/4889/p22091107410001.jpg
Obserwuj wątek
    • dorotatop Re: Morfologia w ciąży 22.09.11, 09:08
      ciężko widać ale hemoglobina 12,6 to anemie nie ma.
    • aaaniula Re: Morfologia w ciąży 22.09.11, 15:07
      Za normalne w ciąży uważa się spadek: hemoglobiny, RBC, hematokrytu. Wzrosnąć mogą leukocyty (WBC). W ciąży nie ma sensu robić morfologii z rozmazem bo często wychodzą w niej cuda.
    • Gość: jeszcze nie dr Re: Morfologia w ciąży IP: 178.73.48.* 22.09.11, 16:29
      rozrzedzenie krwi w czasie ciązy jest normalne bo wzrasta objetosc plazmy wiec hematokryt moze byc obnizony wazniejsza jest hemoglobina a ta u ciebie jest wysoka anemia w ciazy jest gdy HGB < 10 twoj lekarz powinien ci wyjasnic wszystko
      • nomya Re: Morfologia w ciąży 01.10.11, 07:11
        Gość portalu: jeszcze nie dr napisał(a):

> rozrzedzenie krwi w czasie ciązy jest normalne bo wzrasta objetosc plazmy wiec
        > hematokryt moze byc obnizony wazniejsza jest hemoglobina a ta u ciebie jest wys
        > oka anemia w ciazy jest gdy HGB < 10 twoj lekarz powinien ci wyjasnic wszy
        > stko

Dokładnie to samo usłyszałam na wizycie od lekarza, dlatego serdecznie dziękuję smile
    • nomya Re: Morfologia w ciąży 23.09.11, 08:18
      Dziękuję wszystkim za odpowiedzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka