Dodaj do ulubionych

NuvaRing opinie

10.10.11, 10:41
Zaczełam stosować tą metodę po raz pierwszy od wczoraj smile Niby wszystko wiem i wszystko jasne ale ciekawa jestem jeszcze waszych opinii?
Jak tolerowałyście tą metodę i co oniej sądzicie ?
Może to głupie ale mam trochę podświadome obawy czy taki niepozorny krążek faktycznie ustrzeże nas przed niechcianą ciążą.

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a3d0pppx8.png
https://www.suwaczki.com/tickers/k0kdkqi1svexq0qk.png

Obserwuj wątek
    • doral2 Re: NuvaRing opinie 10.10.11, 12:27
      zajrzyj na forum "antykoncepcja", tam cały wielgachny wacik o tym jest
      • Gość: ziutka Re: NuvaRing opinie IP: *.unitymediagroup.de 11.10.11, 14:06
        Dokladnie, tu zreszta tez chyba o tym bylo.

Tak czy tak ja sobie chwalilam. Co do ciazy - to taki sam srodek hormonalny jak tabletki wiec i pewnosc taka sama.
        Fajne jest, ze nie trzeba pamietac o tym codziennie tylko raz w miesiacu, jest tez zupelnie nie wyczuwalny.
        Na poczatku trzeba sie nauczyc go zakladac, bo mi za pierwszym razem wypadl smile ale potm bylo juz OK
        • Gość: kasia Re: NuvaRing opinie IP: *.jjs-isp.pl 11.10.11, 22:14
          Stosuje od dawna. Pierwszy raz kiedy włożylam okres trwał ok 3 tyg. Ale poźniej rewelacja. Nie odczułam żadnej zmiany, w przeciwienstwie do tabletek, ktore stosowalam.
    • Gość: maro Re: NuvaRing opinie IP: *.citylan.com.pl 16.01.12, 23:38
      Stosuję NuvaRing już kilka (około 9) lat !!!! Po drugim dziecku stosowałam różne metody: tabletki, plastry... Ale ten środek jest super. Wcale nie czuję krążka i w ogóle o nim nie pamiętam. Mój mąż nawet nie pyta i jest OK. Mam już prawie 50 lat i może powinnam przestawić się na terapię zastępczą, ale lekarz mówi że mam dobry poziom hormonów i mogę jeszcze to stosować. Zapewniam, że nie ma mowy o wypadnięciu i zupełnie się tego nie czuje. Kiedyś myślałam np. o spirali, ale sam fakt włożenia sobie czegoś metalowego(tak myślę) napawał mnie strachem. Polecam ten "foliowy" krążek.
      • Gość: N Re: NuvaRing opinie IP: *.aster.pl 04.09.12, 11:53
        Ja też polecam. Mam 24 lata i nie muszę codziennie pamiętać o tabletkach. W ogólę go nie czuję i uważam, że to najlepsza metoda antykoncepcji jeżeli chodzi o wygodę użytkownikawink
    • ciotka.aka Re: NuvaRing opinie 05.09.12, 21:09
      miałam podobne obawy w I cyklu - bezpodstawne smile Niestety krążek mi nie służył i musiałam zrezygnować. Z objawów niepożądanych - kilka kg na plusie, oprócz tego mocny, punktowy ból piersi na początku cyklu, początkowo myślałam, że junior mnie kopnął ale w II cyklu doszłam do wniosku, że jednak nie (mam torbiele) - obstawiam hormony, bo po odstawieniu dolegliwości ustały (kilogramy zostały). Niemniej jednak komfort stosowania tej metody stawia ją ponad tabletki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka