10.10.11, 18:19
Mam pytanie: czy beta Hcg pojawia sie/ rosnie od samego momentu poczecia? W ktorym dniu od poczecia mozna stwierdzic jej obecnosc w tescie z krwi. Ja mialam (przynajmniej mam nadzieje) owulacje 2, gora 3 dni temu - dzis bylam w szpitalu z innego wzgledu i zrobili mi tez dla pewnosci badanie ale wyszlo ujemnie. Czy to oznacza, ze w tym cyklu nie ma co miec nadziei na ciaze? Bede wdzieczna za odpowiedz. Szukalam norm ale znalazlam od 3 tc.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: beta Hcg 10.10.11, 18:45
      no to znaczy, że dopiero od 3tc można cokolwiek przypuszczać.
      nie wcześniej.
      • rotkaeppchen1 Re: beta Hcg 10.10.11, 18:59
        Ale takze badanie z krwi? Nie chodzi mi o test domowy. Masz na mysli 3tc, czyli tydzien po zaplodnieniu? Czyli 7 dni od owulacji?
        Zadalam to pytanie, bo na wielu forach pisza dziewczyny, ze zrobily pare dni po owulacji test i wyszedl negatywny i wtedy radzono im zrobic test krwi. Dlatego jest to dla mnie niejasne.
        Dzieki za odpowiedz.
        • rotkaeppchen1 Re: beta Hcg 10.10.11, 19:00
          Doczytalam tez, ze beta Hcg zaczyna wzrastac od 5 dnia po poczeciu - czyli rozumiem, ze jej ilosc jest niewystarczajaca, zeby takze wtedy stwierdzic z cala pewnoscia, ze jest ciaza?
          To wazne, bo beta Hcg nie wystepuje w organizmie, chyba ze jako oznaka pewnych schorzen (w moim przypadku wykluczam).
          • doral2 Re: beta Hcg 10.10.11, 19:07
            jedno badanie jest niewystarczające, trzeba po 2-3 dniach powtórzyć, by zobaczyć czy beta przyrasta.
          • nglka Re: beta Hcg 10.10.11, 19:07
            Wzrasta od zagnieżdżenia a ono następuje między 5 a 12 dniem po owulacji - to, kiedy implantacja się rozpocznie [5, 12 dnia po owu, czy pomiędzy] zależy od wielu czynników i nigdy nie wiesz jak jest u Ciebie. Hormon wykrywany jest ok 2-3 dni od implantacji Dodatkowo jeśli nie masz pewności kiedy byłą owu to należy wziąć poprawkę, że mogła nastąpić nawet 3-5 dni po stosunku.
            Beta wykonana 7 dni po to prawie zerowe szanse wykrycia ciąży.
            • rotkaeppchen1 Re: beta Hcg 10.10.11, 19:10
              Dzieki za szczegolowa informacje. To daje nadzieje smile Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka