IP: 91.149.204.* 05.11.11, 21:52
Czy któraś z Was robiła test ciążowy przed terminem spodziewanej miesiączki?? Chodzi mi o jakieś 2 tygodnie po stosunku?? Nie chce czekać tak długo aż do terminu miesiączki. Myślicie że może już coś wykazać??
Obserwuj wątek
    • dorotakatarzyna Re: test 06.11.11, 00:55
      A chcesz być w ciąży czy nie?
      Jeśli zaszłaś, to prawdopodobnie wykaże wynik pozytywny.
      Natomiast wynik negatywny może się okazać fałszywy.
      Poza tym - teoretycznie, w cyklu 28 dniowym, owulacja wypada 14 dnia, a miesiączka dwa tygodnie później. Więc jeśli masz normalne cykle, a do miesiączki jeszcze daleko, to mała szansa na ciążę.
    • lidek0 Re: test 06.11.11, 07:51
      Beta z krwi powinna już wyjść.
    • Gość: Danka Re: test IP: *.cpe.marton.net.pl 06.11.11, 13:00
      Do miesiączki zostały mi jakieś 2 tygodnie a test chciałam zrobić w przyszłym tygodniu czyli tydzień przed miesiączką. Myślicie że jest jakaś szansa na ciąże?? Bardzo chciałabym zajść.
      • doral2 Re: test 06.11.11, 13:41
        jeżeli do miesiączki masz jeszcze DWA TYGODNIE, to test niczego nie wykaże.
        beta też nie.
        a czy jest szansa na ciążę??
        jest 50/50
        • Gość: Danka Re: test IP: *.cpe.marton.net.pl 06.11.11, 17:08
          Ale w przyszłym tygodniu będzie już tylko tydzień do okresu więc może coś wykazać??
          • kocio-kocio Re: test 06.11.11, 17:41
            Owulacja jest +/- dwa tygodnie przed miesiączką.
            Więc teraz, a nie tydzień temu.
            Masz małe szanse na ciążę.
            • Gość: Danka Re: test IP: *.cpe.marton.net.pl 06.11.11, 20:39
              A jeżeli teraz zaczniemy się starać to są szanse??
              • doral2 Re: test 06.11.11, 21:09
                dziecino, poczytaj trochę o rozmnażaniu ssaków, w szczególności o rozmnażaniu człowieka.
                bo zaczyna mnie to strasznie dziwić, że osoba starająca się o dziecko nie ma bladego pojęcia o cyklu i owulacji.
                • Gość: Danka Re: test IP: *.cpe.marton.net.pl 07.11.11, 13:31
                  Z tego co wiem to dni płodne miałam między 27 października a 4 listopada więc moim zdaniem szansa na ciąże jest.
                  • iwonagos Re: test 07.11.11, 17:33
                    doral, ale z ciebie jędza złośliwa! fe
                  • kocio-kocio Re: test 07.11.11, 21:52
                    A skąd wiesz?
                    • Gość: Danka Re: test IP: *.cpe.marton.net.pl 07.11.11, 22:29
                      Cykle mam 29 dniowe i według kalkulatora dni plodnych tak wychodzi.
                      • Gość: ann Re: test IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.11, 09:48
                        KALKULATORA?!

Niejedna 14-latka ma większe pojęcie o kobiecej płodności niż autorka wątku niestety...
                        Jeszcze powiedz, że współżyłaś z otwartymi oczami, wiec szansa na ciążę wzrosła.
                        Tak, urodzisz również zgodnie z wyliczeniem kalkulatora.
                        • mgd3 Re: test 08.11.11, 12:53
                          Gość portalu: ann napisał(a):

> KALKULATORA?!
                          >
                          > Niejedna 14-latka ma większe pojęcie o kobiecej płodności niż autorka wątku nie
                          > stety...
                          > Jeszcze powiedz, że współżyłaś z otwartymi oczami, wiec szansa na ciążę wzrosła
                          > .
                          > Tak, urodzisz również zgodnie z wyliczeniem kalkulatora.

eeee? A co złego widzisz w kalkulatorach?? Zawsze dni płodne wyliczam sobie jakimś kalkulatorem dni płodnych (przy w miarę równych cyklach). Po to przecież ktoś je napisał. Termin porodu nb. też wyliczałam sobie kalkulatorem terminu porodu. indifferent Co w tym takiego niby szokującego? Przecież dokładnie tak termin porodu wyznaczają lekarze na podstawie OM.
                      • mgd3 Re: test 08.11.11, 13:18
                        Gość portalu: Danka napisał(a):

> Cykle mam 29 dniowe i według kalkulatora dni plodnych tak wychodzi.

Jakieś dziwne te Twoje wyliczenia smile Cykl 29 dniowy, płodne 27-04, to wychodzi, że miesiączkę masz ~18.10 i będziesz miała ~16.11 (w przybliżeniu - bo jakieś dziwnie długie te dni płodne jak na kalkulator). To jakie to "za dwa tygodnie"? Jakbyś to dokładniej w dniach opisała, to nikt by się nie burzył, żebyś poczytała o podstawach. Bo tak - to faktycznie wyszły z Twoich wyliczeń 3 tygodnie pomiędzy owulacją a miesiączką - a to m.w. o tydzień za długo smile
                        • Gość: ann Re: test IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.11, 15:01
                          taaa, a potem zachodzi taka jedna z druga w nieplanowana ciaze/ choc w tym wypadku chyba planowana(?).
                          Zawsze istnieje "ryzyko" dodatkowej owulacji w cyklu badz przesuniecia tej jednej jedynej, ktora przeciez miala byc w 14 dni bo tak pokazal kalkulator...
                          I w trakcie miesiaczki tez sie nie zajdziesz w ciaze bo przeciez kalkulator pokazal ze nie masz wtedy owulacji?
                          • mgd3 Re: test 08.11.11, 15:36
                            Jak ja koooocham jak jadem zieją osoby niezalogowane na forum. Bo pod swoim nickiem to nie wypada tak pogardliwie się wypowiadać?
                            Czy Twój wpis jest jakkolwiek w temacie? Czy ja gdziekolwiek napisałam, że dziewczyna poza dniami płodnymi nie może zajść w ciążę? Tylko, że się nie składają w sensowną całość jej wyliczenia.
                            A co do kalkulatorów to są moim zdaniem super - najprostsze rozwiązanie jak nie masz czasu/ochoty bawić się w mierzenie temperatury/śluzu itp. Wiadomo mw. kiedy się trzeba "bardziej" starać.
                            I dla Twojej informacji - uważam że są super wygodne do STARANIA SIĘ o dziecko (co czyni autorka wątku). Wyliczanie dni płodnych jako antykoncepcja jest moim zdaniem debilizmem - niezależnie od tego jakiej metody się używa - kalkulatora, temperatury czy czego tam jeszcze. Może dlatego nie przeszło mi w ogóle przez myśl, że ktoś może uznać, że kalkulator określi kiedy NIE MOŻE zajść w ciążę indifferent
                            • Gość: jadziasradzia Re: test IP: *.globalconnect.pl 08.11.11, 16:54
                              Debilka to jest laska, ktora twierdzi, ze kalkuatory to super sprawa a myli tak podstawowe pojecia jak wyliczenia i obserwacje.
                              Debilka jest takze ta, ktora nie zna podstaw fizjologii a krzyczy tak glosno, jak krowa ktora malo mleka daje.
                              W ciaze mozna zajsc wylacznie w dni plodne a te dni sie okresla, nie oblicza, poniewaz w kazdym cyklu ich poczatek i koniec moze przebiegac indywidualnie, od tego kiedy wystapi owulacja uzaleznione jest wystapienie miesiaczki a nie odwrotnie. Dlatego dlugosc poprzednich cykli nijak nie wplywa na to jak w przyszlym cyklu wystapia dni plodne.

Nabywanie wiedzy nie boli i szokujace jest dla mnie, ze o sianie jadem posadza innych kretynka, ktora obraza wszystkie osoby stosujace metode wieloobjawowa; najpierw sie doksztalc dziecko, przestan mylic pojecia i nie rob z siebie posmiewiska swoimi odkryciami z tylka wzietymi

[...] widzisz, a nie grzmisz
                            • Gość: ann Re: test IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.11.11, 09:56
                              mgd, nie myl pogardy z ironią, no moze sakrazmem, bo mimo, ze ich zrodlo w tym wypadku byloby jedno, jednak intencje osoby wypowiadajacej (czyt moje) nie sa az tak jadowite jak je odebralas wink

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka