amulka1987 01.12.11, 22:13 ...poranne i wieczorne nagłe, silne zawroty głowy i mdłości, brak apetytu, sennośc, zmęczenie, uciskający ból z tyłu głowy. Mówi wam to coś? Co się wam pierwsze nasunęło na myśl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorry Re: Takie objawy: 01.12.11, 22:17 >Co się wam pierwsze nasunęło na myśl? Wizyta u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitka345 Re: Takie objawy: 01.12.11, 22:21 migrena - Mój mail to: jowitka345@gazeta.pl Mój mail to: jowitka345@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: Takie objawy: 01.12.11, 22:30 Lekarz będzie, spokojnie. Migrena- nie bardzo, ból głowy występuje rzadko, ale taki typowy jest więc napisałam. Depresja- odpada, wszystko ostatnio zmierza ku dobremu, pogoda dobija, ale poza tym to cud miód Dodam jeszcze wsypadanie włosów i łamliwe paznokcie, poza tym ciężki zawalony pracą tydzień bez chwili na odpoczynek w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Takie objawy: 01.12.11, 22:38 Dodam jeszcze wsypadanie wł > osów i łamliwe paznokcie, poza tym ciężki zawalony pracą tydzień bez chwili na > odpoczynek w ciągu dnia. To sama widzisz przecież: niezaleznie od diagnozy, jaką postawi lekarz, Twoje ciało krzyczy: ZWOLNIJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Takie objawy: 02.12.11, 09:58 Powiedziały ci już forumki, że to tarczyca albo ciąża? W ciemno zgaduję. Na moje to nie opieraj się na opinii forum, tylko do lekarza idź, zrób badania. Zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: Takie objawy: 02.12.11, 10:05 Dziękuję. Pójdę do lekarza dopiero we wtorek, bo mąż pracuje a ja jestem sama z dziecmi. Byłam ciekawa, co wy myślicie, bo mnie po głowie anemia chodzi nieustannie, o tarczycy też myślałam. Ciąża odpada- chociaż nie powiem, że nie podejrzewałam Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: Takie objawy: 03.12.11, 19:29 > Ciąża odpada- chociaż nie powiem, że nie podejr > zewałam skoro podejrzewałaś tzn że nie powinnaś wykluczać. No chyba że zrobiłaś wiarygodny test Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Takie objawy: 02.12.11, 10:14 Przemeczenie i brak regularnych posilkow. A oprocz tego wrozka nikt tu nie jest. Odpocznij pare dni, a jak nie przejdzie idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Takie objawy: 02.12.11, 19:28 Zawroty głowy i mdłości mogą być od kręgosłupa w odcinku szyjnym. Miałam tak po wypadku. Silne zawroty głowy zwłaszcza rano po wstaniu, bo następuje gwałtowna zmiana pozycji. Od dwóch lat śpię na poduszce ortopedycznej, wyprofilowanej i jest o wiele lepiej. Poza tym mogą być to objawy stresu i wycieńczenia. U mnie związane były ze stresem spowodowanym wypadkiem. Wyszła mi też przy okazji badań hipoglikemia czynnościowa, czyli wahania glukozy i niedobór cukru we krwi. Od tego czasu jem co 2 godziny węglowodany złożone i zero cukrów prostych. Poproś o badanie glukozy takie jak w ciąży. Bo zawroty głowy i mdłości to częste przy spadku cukru we krwi. U mnie długo nikt tych badań nie robił, bo raczej nie było wskazań ale jak już się czołgałam po ziemi to wymusiłam na lekarzu badanie. I wtedy się chłopak zdziwił, że mogę mieć tak niski cukier. Podobno to problem wielu zaganianych kobiet około 35 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: Takie objawy: 02.12.11, 20:59 A możesz dac link z tą poduszka, na Allegro widzę różne, tanie i droższe. Do lekarza dopiero w tygodniu pojade i badania koniecznie muszę zrobic. Dzisiaj juz jakoś lepiej się czuję,ale rano jak wstałam to do łazienki szłam jak mocno nawalona Te zawroty głowy najgorsze... Po wizycie u dentysty niedawno kobita stwierdziła, że mam jakiś problem ze stawem skroniowo-żuchwowym i dała skierowanie do specjalisty,niestety 50km muszę jechac, a po prostu nie mam z kim i kiedy. Poza tym jeszcze dorzucam do objawów koszmarny ból krzyża. Ciąża wykluczona przez spóźniony okres i 2 negatywne testy Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Takie objawy: 03.12.11, 08:47 amulka1987 napisała: > A możesz dac link z tą poduszka, na Allegro widzę różne, tanie i droższe. Ja kupiłam w sklepie rehabilitacyjnym. Musi mieć atest i kosztuje około 150 -200 zł. W necie jest ich mnóstwo, ale ja wolałam obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: Takie objawy: 03.12.11, 10:23 cos z błędnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: Takie objawy: 03.12.11, 12:00 Też czytałam, ale wątpię, w sumie te zawroty głowy trwają parę dni, dzisiaj juz tylko minimalnie. NAjbardziej przeszkadza mi to zmęczenie, niezależnie od tego, czy śpię 6, 8 czy 10 godzin, wstaję rano i po godzinie krzatania padam z nóg, jestem śpiąca, zmęczona bez energii. Dziś mam imprezę w domu, a ledwo chodzę, chociaż wczoraj przygotowałam wszystko, żeby dzisiaj miec więcej czasu na odpoczynek więc tylko obiad mi został do ugotowania, a żeby nie stac godzinę w kuchni, będzie spagetti Odpowiedz Link Zgłoś
maniamore Re: Takie objawy: 04.12.11, 16:13 to są objawy wielu chorób niektóre są ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś
ila79 Re: Takie objawy: 04.12.11, 22:00 Może być brak magnezu, witamin i przeróżnych innych substancji, a może byc tętniak, może byc przemęczenie. Tak czy siak bez sterty badań sie nie obędzie. Przede wszystkim morfologia z rozmazem i tomografia mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś