shellerka 11.01.12, 11:44 od rana jak sobie przejadę językiem po zębach, czuję jakbym lizała metal. powiedzcie, ze moze to oznaczac cos innego niż ciążę i co takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anel_ma Re: metaliczny smak 11.01.12, 11:46 bierzesz jakieś leki, np antybiotyki? Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: metaliczny smak 11.01.12, 11:52 Ja tam miałam przy grypie żołądkowej, albo czymś podobnym, w sumie nie powiedzieli mi na 100% co to było. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: metaliczny smak 11.01.12, 11:58 W ubiegłym roku miałam tak przez miesiąc chyba. Zupełnie bez żadnej przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: metaliczny smak 11.01.12, 12:19 raz tak mialam przy torbieli czynnosciowej jakiejs poza tym - nie pociesze - w kazdej ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: metaliczny smak 11.01.12, 13:33 Kiedyś tak miałam jak brałam jakiś antybiotyk, pomagały na przemian landrynki z gumami do żucia Teraz czasami mam tak, że nie wiadomo skąd czuję jakiś zapach, tak jak by ktoś psiknął we mnie jakimś perfumem... Czuję go przez dosłownie 2 min., i zanika. Czasami osadza mi się na ustach... jak przejadę językiem to czuję. Też się zastanawiam skąd? A może już głupieję Odpowiedz Link Zgłoś
ulas123 Re: metaliczny smak 11.01.12, 13:54 u mnie tak się objawiła nietolerancja mleka... spróbuj nie jeść nic słodkiego i tłustego przed snem - może to pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: metaliczny smak 11.01.12, 15:04 stracilam kiedys kase na dwa testy ciazowe,a nie byłam w ciązy i jedyny "objaw"to byl ten metaliczny smak-który NIC nie znaczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenikste Re: metaliczny smak IP: *.beskidmedia.pl 23.10.12, 16:07 Dlatego w ciąży bo brakuje żelaza Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: metaliczny smak 11.01.12, 21:27 pl.wikipedia.org/wiki/Sarkoidoza www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/nieprzyjemny-posmak-w-ustach-przyczyny-i-porady_35976.html Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: metaliczny smak 11.01.12, 22:08 I dlatego się taka spokojna zrobiła, ja obstawiam właśnie tę opcję! Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: metaliczny smak 12.01.12, 09:50 to by się mogło zgadzać.... dostałam od nich (teściowie) pod choinkę mega długą kiełbasę salami i ją podżeram samodzielnie, bo nikomu innemu nie smakuje... hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: metaliczny smak 11.01.12, 22:45 może napiłaś się syropu z cyny? ma metaliczny smak podobno a tak na serio, Z tego, co mi się wydaje i co wujek google pokazuje, metaliczny smak w ustach bywa objawem grzybicy, zapalenia migdałkow, sarkoidozy, chorób gastrycznych, niedoboru żelaza, zatrucia chromem i paru innych niefajnych rzeczy w razie utrzymywania sie tego smaku poszłabym do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: metaliczny smak 23.10.12, 16:28 nigdy nie mialam tego w ciazy a zawsze mam przy infekcji gardla i przy wiekszosci antybiotykow Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: metaliczny smak 24.10.12, 18:58 Ja tak miałam przy problemach z nerkami. Odpowiedz Link Zgłoś