IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 21:23
dziewczyny
Jak przy PCOS radzicie sobie z nadmiernym owłosieniem (czy macie jakieś
sposoby - zioła/ leki - nie mówię o goleniu/ depilacji). Jestem przerażona
tym, co dzieje się z moim ciałem i nie bardzo mam na nie wpływ.

Będę wdzięczna jeśli któraś się odezwie. Nawet bardzo, bo niestety sama nie
znam takich osób ze swojego otoczenia...
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: PCOS 07.06.04, 21:36
      ze strony poczytaj:
      www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=39&s_id=1&ss_id=3
    • m.meg Re: PCOS 07.06.04, 22:37
      Poszłam z tym problemem do endokrynologa. Przyjmuję od 6 miesięcy Spironol.
      Efekty są. Mam nadzieję, ze po zaprzestaniu przyjmowania tabletek sie to
      utrzyma.
    • justy1 Re: PCOS 07.06.04, 23:01
      z znasz już to forum?
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12247
    • rudzielczyk89 Re: PCOS 05.10.14, 09:06
      ja też mam pcos. od wielu lat. nie chciałam sie faszerować hormonami ale nie było wyjścia. ale teraz pojawił się taki lek, INOFEM, i piję inofem zamiast tabletek antykoncepcyjnych i czuję sie o wiele lepiej. zapytaj o niego swojego ginekologa, może i tobie pomożesmile
      • 5nagietkow Re: PCOS 28.04.15, 16:06
        rudzielczyk89, a możesz powiedzieć coś więcej na temat Twojego leczenia PCOS? Też właśnie zastanawiam się nad stosowaniem Inofemu, czy on faktycznie jest taki dobry? To chyba tylko suplement, prawda? Bo gdzieś już czytałam, że nawet lekarze takie preparaty wspomagająco przepisują, ale chętnie szerzej podyskutowałabym na ten temat smile. Odezwij się wink.
        • frozen_beauty Re: PCOS 29.04.15, 21:50
          Ja stosuję Inofem akurat razem z tabletkami hormonalnymi, ale dopiero po zaleceniu od ginekologa, że właśnie tym Inofemem mam się wspomagać, mam wrażenie, że od wtedy właśnie leczenie jakoś drgnęło. Prędzej mimo naprawdę dobrze prowadzonej terapii, same leki hormonalne nie pomagały... Więc widocznie musiałam mieć niedobory inozytolu, bo słyszałam, że jego braki naprawdę mogą namieszać, jeśli chodzi o gospodarkę hormonalną w organizmie.

rudzielczyk, naprawdę sam Inofem Ci pomógł? surprised
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka