Dodaj do ulubionych

cytologia IIIB

26.02.12, 11:29
Witajcie, taki odbrałam ostatnio wynik badania cytologicznego i krótko mówiąc jestem przerażona, w przyszłym tyg. idę na wycinki do szpitala. Cytologię robię regularnie co roku a ostatnia to nawet była kontrolowana jakies 9 m-cy temu, poszłam teraz do gina bo od paru m-cy miewam plamienia-brudzenia w trakcie cyklu i bardzo byłam zdziwiona gdy zadzwonił tel że moja cytologia jest nieprawidłowa.
Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: cytologia IIIB IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.12, 15:28
      Na forum nie zdiagnozujemy, idź na to badanie. Kolposkopię miałaś robioną ? I nie panikuj III B to jeszcze nie koniec świata- najważniejsze, że o tym wiesz i robisz coś w tym kierunku.
      • iii10 Re: cytologia IIIB 26.02.12, 21:15
        Kolposkopi nie mialam, mam miec pobrane wycinki.
        • Gość: emka Re: cytologia IIIB IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 14:38
          Dobrze, że te wycinki masz mieć pobrane- uzbrój się w cierpliwość i czekaj- no i nie panikuj bo nic to nie pomoże. martwić się będziesz "po" jeśli będziesz mieć o co. Możliwe, że masz tylko jakąś ostrą infekcję i trzeba to przeleczyć porządnie.
          • kasi-a789 Re: cytologia IIIB 03.03.12, 17:34
            u mnie w sierpniu po cyt, zdiagnozowany zmiany CIN 1, miałam pobrane wycinku i wynik potwierdził wynik z cyt. Nie byłam leczona, po 3 miesiącach powtórna cytologia- wyszla dobrze, grupa 2 ale i tak idę do szpitala na elektrokonizację szyjki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka