Dodaj do ulubionych

pryszczata twarz...

19.03.12, 15:06
od kilku dni mam horror na twarzy i plecach. wstyd mi wychodzić z domu. wysyp pryszczy, ale nie takich zwyczajnych, tylko podskórnych, bolących. może to przez lekarstwa które musiałam brać, a może to przez stres i przemęczenie, dietę - nie wiem. w każdym razie nie jestem przed okresem, ale po, także to nie jest to.
jak sobie z tym radzić? macie jakieś maści wypróbowane albo inne sposoby?
planuję odwiedzić dermatologa, bo bez antybiotyku chyba się nie obejdzie...
Obserwuj wątek
    • easyblue Re: pryszczata twarz... 19.03.12, 18:45
      A hormony masz w porządku?
      • headvig Re: pryszczata twarz... 19.03.12, 20:05
        jak badałam na jesień, to były.
        • Gość: gość portalu Re: pryszczata twarz... IP: *.sds.uw.edu.pl 25.03.12, 21:14
          Jesień skończyła się w grudniu.
    • nostress.ka21 Re: pryszczata twarz... 25.03.12, 22:28
      Hormony to hormony, trzeba poszukać przyczyny w zewnętrznych czynnikach:
      - przeprowadzka?
      - zmiana kosmetyków?
      - zauważalna zmiana jakości wody?

Oraz wewnętrzne i mieszane smile
      - dieta.. nie zmieniłaś jej? nie wiem nie zaczęłaś się odchudzać? albo jakieś odmienne potrawy? chociażby bardzo ostre? no i wypróżnienia? wszystko ok?
      • koteccek00 Re: pryszczata twarz... 26.03.12, 18:45
        Przemeczenie, stres, przeziebienie, byc moze nieodlezana choroba i i buch gdzies organizm wyrzucil. Duze bolace podskorne brzmi jak "przeziebiona krew" czyli jakas choroba nie wybila sie do konca, albo tak Ci powiklania po grypie wyszly. Sposob na oczyszczenie krwi i wyrzucenie problemu ze srodka organizmu. Codziennie rano przed jedzeniem wypij miksture drozszy z mlekiem. Lekarz zapisal 3/4 szklanki i 2 lyzki, ale ja zrobilam tylko pol szklanki mleka i 2 lyzki drozszy. Ochydne! Pomoglo juz po kolku dniach skora byla o niebo lepsza po 3 tygodniach nie bylo nic. Potem tylko bralam "drozdzowe witaminy".
    • lidek0 Re: pryszczata twarz... 26.03.12, 20:34
      Antybiotyk to leczenie skutów, poszukaj przyczyny w badaniach hormonalnych.
      • koteccek00 Re: pryszczata twarz... 26.03.12, 21:50
        Ja tam zamiast badan i lekarzy (przerabilam juz) poszukalabym naturalnych metod babcinych.
        Takie bolesne krosty moga tez byc spowodowane zaparciami, przeciagiem, zmarznietymy nogami, na to pierwsze radze diete i DUZO ruchu oraz kieliszeczek oliwy raz dziennie, na drugie radze moczyc nogi codziennie w goracej wodzie, a na pierwsze... zamknac okno. Sprobuj drozdze, o ktorych pisalam wczesniej. Pomoze na 100 procent! Jak oczyscisz krew ze swinstwa i nadal bedziesz to miec ten problem idz do lekarza.
      • koteccek00 Re: pryszczata twarz... 26.03.12, 21:55
        Ja tam zamiast badan i lekarzy (przerabilam juz) poszukalabym naturalnych metod babcinych.
        Takie bolesne krosty moga byc spowodowane zaparciami, zmarznietymy nogami, lub przeciagiem. Na to pierwsze radze diete i DUZO ruchu oraz kieliszeczek oliwy raz dziennie, na drugie radze moczyc nogi codziennie w goracej wodzie, a na to trzecie... zamknac okno. Sprobuj drozdze, o ktorych pisalam wczesniej. Pomoze na 100 procent! Jak oczyscisz krew ze swinstwa i nadal bedziesz to miec ten problem idz do lekarza. Ja mielam krosty od przebywania codziennie w pomieszczeniu z przeciagami. Wychodzily na glownie na jednej stronie twarzy. Byly duze i bolace. Napisz jeszcze ile masz lat i czy mialas kiedys podobne problemy wczesniej.
        • headvig Re: pryszczata twarz... 27.03.12, 06:57
          ostatnio brałam dużo lekarstw. stres i przemęczenie - jak najbardziej. zaparć raczej nie ma, nogi przeziębnięte mogą być - jestem zmarzluchem. staram się jeść zdrowo - dużo warzyw, orkiszowy chleb w standardzie. smażonych tłustych rzeczy unikam. czasem się czekolada pojawi.
          lat 31, wcześniej się pojawiały, ale jeden sporadyczny max 1 raz na miesiąc przed okresem. teraz miałam ich chyba ze 4 czy nawet 5 na twarzy, z twarzy już zeszły, ale blizny zostały, a na plecach są cały czas. jutro jadę do dermatologa. ale drożdże wypróbuję na pewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka