Dodaj do ulubionych

badanie urodynamiczne

22.03.12, 12:08
witam.
pisze tu z prosba o jakikolwiek informacje na temat zabiegu nietrzymania moczu.czy ktoras z was przechodziła taki zabieg?ja jestem zakwalifikowana do takiego zabiegu i bardzo sie boje,niewiem czego mam sie spodziewac,czy wogle ten zabieg jest skuteczny?boje sie tej operacji.prosze napiszcie mi jesli macie jakies doswiadczenia w tym kierunku.pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • lady_iris Re: badanie urodynamiczne 22.03.12, 20:00
      Ale badanie urodynamiczne i zabieg to dwie różne rzeczy...
    • Gość: baba Re: badanie urodynamiczne IP: *.net.stream.pl 22.03.12, 21:10
      Ja miałam badanie urodynamiczne właśnie przed zabiegiem na nietrzymanie moczu. Samo badanie urodynamiczne choć samo w sobie nie jest przyjemne, nie jest ani bolesne ani bardzo uciążliwe. Zaś jeśli chodzi o zabieg (ja miałam wstawianą taśmę, lekarz mówił o zabiegu TOT) to też nie wspominam go najgorzej. Kilka dni w szpitalu, prawie zero bólu przy operacji przez pochwę. Za to komfort życia poprawił mi się znacznie. Ja też się bałam przed operacją, więc cię bardzo dobrze rozumiem. W szpitalu jednak spotkałam miłą kobietę, która miała mieć taki sam zabieg, nawet w ten sam dzień, i razem wspierałyśmy się psychicznie.
      • ka-zw Re: badanie urodynamiczne 22.03.12, 21:42
        wiem ze badanie urodynamiczne a zabieg to dwie rozne sprawy,ale własnie po badaniu stwierdzono ze czeka mnie zabieg i strasznie to przezywam,dlatego pytam was kochane,jak sie do tego przygotowac,gdyz samo badanie urodynamiczne bardzo mnie zaskoczyło.lekarz gin,nie poinformował mnie jak wyglada te badanie i byłam lekko w szoku w trakcie.takze prosze o jak najwiecej szczegółów na temat tego zabiegu,na jak długo zostaje sie w szpitalu?
        • ka-zw Re: badanie urodynamiczne 22.03.12, 21:49
          A JESZCZE PODSTAWOWE PYTANIE,JAK DŁUGO CZEKA SIE NA ZABIEG?
          • Gość: baba Re: badanie urodynamiczne IP: *.net.stream.pl 22.03.12, 22:09
            Mnie udało się "wstrzelić" w szybki termin i zbyt długo nie musiałam czekać. A jeśli chodzi o pobyt w szpitalu to przyjęto mnie w piątek, w poniedziałek miałam zabieg, w środę już byłam w domu.
            • ka-zw Re: badanie urodynamiczne 23.03.12, 09:23
              witam
              dziekuje za informacje,przydadza sie napewnosmile
              pozdrawiam i zycze miłego dnia
              • Gość: Jola Re: badanie urodynamiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 17:40
                Witam !
                Jestem w podobnej sytuacji,nie wiem czy poddac sie temu badaniu,wiem tylko tyle z ust lekarza,ze BADANIE URODYNAMICZNE jest nieprzyjemne.
                Pozdrawiam
    • Gość: ela.j5 Re: badanie urodynamiczne IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 18:16
      Minął właśnie miesiąc od mojego zabiegu na nietrzymanie moczu. Na zabieg czekałam pół roku i miałam go w trybie jednodniowym w Centrum Medycyny Urolog w Zielonej Górze. Zabieg miałam jednego dnia o godz. 12 a następnego o 8 rano miałam wypis. W zaleceniach po jest zakaz dźwigania przez ok.4 tyg. Po miesiącu jest kontrola urologiczna i tam się dowiedziałam ze jeszcze dwa miesiące nie mogę chodzić na basen i ćwiczyć . Od tygodnia chodzę na lekkie ćwiczenia typu joga i ćwiczę na piłce. Pani która była ze mną na zabiegu miała dwa tygodnie zwolnienia z pracy/ja nie pracuję/ i teraz spotkałyśmy się na wizycie kontrolnej jest tak samo zadowolona jak ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka