fey 23.06.04, 15:38 Termin porodu mam 27.06. czyli w tę niedzielę. Od tygodnia obrzęki nóg, ciśnienie 145/80. Czy grozi mi stan przedrzucawkowy? I co to w ogóle jest??? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolsa Re: stan przedrzucawkowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 18:47 To inaczej zatrucie ciazowe i jest grozne. Lepiej idz do gina, bo jesli tak jest to wywolaja Ci porod i nie bedzie strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
moniao1 Re: stan przedrzucawkowy?! 23.06.04, 23:19 oj ....wiora do gina... mam nadzieje, ze juz bylas,.... A stan przedrzucawkowy i rzucawkowy...to jest tak, ze czujesz ruchy dziecka, ale jakby bylo mala odbijajaca sie pileczka... Ja sobie myslalam, ze to normalne...a to bynajmniej normalne nie jest. Mam nadzieje, ze nie masz podobnych doswiadczen. czekam na wiesci i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fey Re: stan przedrzucawkowy?! 24.06.04, 09:17 No ja własnie od gina wczoraj wróciłam, dlatego pytam. Kazała kontrolować ciśnienie, bo może mi grozić właśnie stan przedrzucawkowy. No i się zestresowałam. Dzięki za odpowiedzi!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta25 Re: stan przedrzucawkowy?!!!!!! IP: *.sdt.isp.pl 24.06.04, 15:51 z tego co wiem poniewaz ja jestem dopiero w 2 trymestrze to objaw spuchnietych nog to przede wszystkim 1 symptom ktory powinien cie skierowac do szpitala na porod czasem jest to pare dni przed terminem moja kol "urodzila 20 maja" nie miala wogole skorczy a dzieki temu ze trafila do lekarza na wizyte kotrolna i miala nogi spuchniete to odrazu zabrali ja do szpitala i zrobili cesarke bo nie miala rozwarcia a dziecko juz chcialo sie wydostać Odpowiedz Link Zgłoś