Gość: n IP: *.who.vectranet.pl / *.who.vectranet.pl 24.06.04, 10:20 czy wydzielajace sie z pochwy upławy (długie i lepkie) to objawy grzybicy czy jest to normalne w okresie dojrzewania? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimu Re: upławy IP: *.dclient.hispeed.ch 24.06.04, 10:37 Z Twojego opisu nie da sie nic przewidziec. To zalezy ile ich jest, czy poza tym masz jakies dolegliwosci (typu swedzenie, pieczenie, bol), jakiego sa koloru, jaki jest zapach itd. Bezbarwne lub bialawe, bez zapachu i w niewielkiej ilosci z reguly nie powinny niepokoic. Ogolnie uplawow nie nalezy lekcewazyc - sa oznaka nie tylko grzybicy, ale tez roznego rodzaju zakazen bakteryjnych, infekcji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadewu1 Re: upławy IP: *.robbo.pl 24.06.04, 11:34 Kochana, gdybać możemy na odległość, ale nic Ci to nie pomoże. Fakt,że w okolicach owulacji upławy moga byc znaczne, ale nigdy nie powinny być nieprzyjemne, żrące itp. Co do grzybów i bakterii - ostatnio baaardzo sę zdziwiłam, gdyż zażądałam zrobienia posiewu, który miał potwierdzić, że dwukrotny epizod upławów ze świądem sprzed kilku miesięcy to grzyby. No i - wyhodowano mi bakterie, dziś odbieram z apteki antybiotyk zrobiony wg antybiogramu. Diagnozę postawi lekarz po otrzymaniu wyników posiewu. Badanie jest zupełnie niekłopotliwe i niebolesne, zachęcam serdecznie do wizyty u lekarza. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś