Dodaj do ulubionych

NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:53
właśnie odebrałam wynik cytologii - gr I - ale mam nadżerkę -więc zastanawiam
się czy to aby nie dziwne??
co o tym myślicie kobietki?
Obserwuj wątek
    • Gość: celesta Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:51
      z tego co wiem to jest to możliwe - ale czyżby reszta forumowiczek nic o tym
      nie wiedziała?....dziwne...
      • agnie_szka9 Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 15:26
        tylko tyle wiem, że ja tak mam smile cyt. gr. I i mala nadżerka. leczyłam
        albothylem i clotrimazolem. jak pojde na kontrole to bede wiedziala jak jest
        teraz.
    • martynkaa_34 Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 23:11
      Ten temat był tu już przerabiany.
      Podaje Ci link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=10621150&a=10621150
      • annuczek Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 23:43
        Ten temat był tu już wielokrotnie przerabiany smile - wpisz do
        wyszukiwarki: "nadżerka" - a znajdziesz różne wątki - i o nadżerce u dziewicy i
        o nadżerce i grupie cytologii i o leczeniu - farmakologicznym, inwazyjnym,
        konieczności leczenia lub jedynie obserwacji... Poszukaj.

Zwróc uwagę na jedną rzecz - nadżerka to mówiąc obrazowo zmiana na śluzówce.
        Nie oznacza to od razu stanu zapalnego. I nie wpadaj też w panikę (tak z góry
        uprzedzam, szczególnie przy tak ładnym wyniku cytologii) - większość kobiet ma,
        miało lub będzie miało nadżerkę. Część z nich wymaga leczenia, część -
        osberwacji.
        • Gość: A Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: *.agh.edu.pl 30.06.04, 09:59
          A część z tego to wcale nie nadżerka, tylko coś, co tak głupio nazywają
          ginekolodzy. Nadżerka to ubytek śluzówki. Tymczasem na często występującą u
          młodych kobiet ektopię lekarze też mówią nadżerka, a to nie żaden ubytek, tylko
          inny rodzaj nabłonka występujący na tarczy części pochwowej szyjki macicy.
          Wygląda tak jak nadżerka - czerwona plama - ale niczym się tego nie leczy. Bez
          sensu to jest, że ginekolodzy używają tego terminu do wszystkich plamek jakie
          tam ujrzą i potem takie niepotrzebne nieporozumienia. A może po prostu nie
          wszyscy ginekolodzy o tym wiedzą.
          • Gość: agata BARDZO DZIEKUJE WSZYSTKIM KOBIETKOM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:16
            za odpowiedź - fajnie, że mogłam na was liczyć!!
            pozdrawiam wszystkie
            agata
    • Gość: Beata Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: 62.233.185.* 01.07.04, 07:12
      Kup sobie najnowsza TINE tam pisze o nadżerce!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka