Gość: agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:53 właśnie odebrałam wynik cytologii - gr I - ale mam nadżerkę -więc zastanawiam się czy to aby nie dziwne?? co o tym myślicie kobietki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: celesta Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 11:51 z tego co wiem to jest to możliwe - ale czyżby reszta forumowiczek nic o tym nie wiedziała?....dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
agnie_szka9 Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 15:26 tylko tyle wiem, że ja tak mam cyt. gr. I i mala nadżerka. leczyłam albothylem i clotrimazolem. jak pojde na kontrole to bede wiedziala jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
martynkaa_34 Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 23:11 Ten temat był tu już przerabiany. Podaje Ci link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=10621150&a=10621150 Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE 29.06.04, 23:43 Ten temat był tu już wielokrotnie przerabiany - wpisz do wyszukiwarki: "nadżerka" - a znajdziesz różne wątki - i o nadżerce u dziewicy i o nadżerce i grupie cytologii i o leczeniu - farmakologicznym, inwazyjnym, konieczności leczenia lub jedynie obserwacji... Poszukaj. Zwróc uwagę na jedną rzecz - nadżerka to mówiąc obrazowo zmiana na śluzówce. Nie oznacza to od razu stanu zapalnego. I nie wpadaj też w panikę (tak z góry uprzedzam, szczególnie przy tak ładnym wyniku cytologii) - większość kobiet ma, miało lub będzie miało nadżerkę. Część z nich wymaga leczenia, część - osberwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: *.agh.edu.pl 30.06.04, 09:59 A część z tego to wcale nie nadżerka, tylko coś, co tak głupio nazywają ginekolodzy. Nadżerka to ubytek śluzówki. Tymczasem na często występującą u młodych kobiet ektopię lekarze też mówią nadżerka, a to nie żaden ubytek, tylko inny rodzaj nabłonka występujący na tarczy części pochwowej szyjki macicy. Wygląda tak jak nadżerka - czerwona plama - ale niczym się tego nie leczy. Bez sensu to jest, że ginekolodzy używają tego terminu do wszystkich plamek jakie tam ujrzą i potem takie niepotrzebne nieporozumienia. A może po prostu nie wszyscy ginekolodzy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata BARDZO DZIEKUJE WSZYSTKIM KOBIETKOM... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:16 za odpowiedź - fajnie, że mogłam na was liczyć!! pozdrawiam wszystkie agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: NADŻERKA A CYTOLOGIA -PROSZE O OPINIE IP: 62.233.185.* 01.07.04, 07:12 Kup sobie najnowsza TINE tam pisze o nadżerce!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś