Dodaj do ulubionych

bol serca - kiedy powinien niepokoic?

IP: *.zeto.olsztyn.pl 05.07.04, 15:48
Od paru dni boli mnie serce mniej wiecej godzine dziennie, z przodu pod
piersia i czasem z tylu pod łopatką. To na pewno nie wina stresu, bo ja sie
ciagle stresuje, a ostatnio nawet mniej. Co moze byc przyczyna i czy mam isc
do lekarza?
Obserwuj wątek
    • annuczek Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? 05.07.04, 15:58
      Może to ciśnienie - pogoda wariuje ostatnio i ścieranie się frontów może tak
      się na sercu odbijać. Stres też może mieć wpływ (nie ma znaczenia, że wcześniej
      nic Ci się nie dało - właśnie to, że cały czas żyjesz w stresie - mogło się
      teraz jakoś 'skumulować', organizm się w końcu zbuntował).

Na pewno nie zaszkodzi jedzenie magnezu (AsmagB). Wybierz się też na EKG. Zrób
      badanie poziomu magnzezu i potasu we krwi.
    • zlosia Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? 05.07.04, 17:20
      Uważam, że powinnaś jednak pujść do lekarza. Żadnych oznak tego typu nie mozna
      ignorowac. A sama będziesz sie czuła spokojnejsza, jeśli to sprawdzisz.
    • Gość: aneta Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:19
      a jestes pewna, ze to serce? serce lezy bardziej po srodku, za mostkiem.To moze
      zoladek...
    • Gość: ASIA Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:51
      mi sie wydaje ze to moze byc od stresu ja tak bardzo czesto mam tak mnie boli
      ze nie moge oddychac wiec .... nie iwem
      • Gość: as Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? IP: *.proxy.aol.com 05.07.04, 20:00
        mnie sie wydaje, ze to stress. Dopiero jakby ci zaczela cierpnac lewa reka
        mozesz myslec o sercu
    • Gość: as Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? IP: *.proxy.aol.com 05.07.04, 20:03
      acha, prawdopodobnie jezeli bol masz poranny, tzn. ok.6 rano, to serce. Zreszta
      zawsze dobrze jest wybrac sie do lekarza EKG szybko wykaze czy cos jest nie tak
      • zlosia Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? 06.07.04, 12:18
        Dretwienie wynika z niedotlenienia lub niedokrwienia. Wydaje mi sie, że to nie
        ma znaczenia, która konczyna by drętwiała. Więc rówie dobrze można miec
        opuchnietą twarz jak drętwienia. Jak rówież bóle serca. Niezależnie od pory
        dnia. Jednak ja bym polecała skontaktowac sie z Kardiologiem. Sama mam problemy
        z sercem.
        • Gość: kate Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? IP: *.parpa.pl 07.07.04, 12:05
          ja mam wypadanie płatka zastawki mitralnej i pokazuje to echo serca, dokładne
          badanie, ktore warto wykonac. POza tym tez od jakiegos czasu boli mnie serce
          (przynajmniej w tym miejscu) głownie jak głeboko oddycham. Byłam u kardiloga,
          ale nic go nie zanipokoiło. Mam wykonac próbe wysiłkową i tyle. Może to jednak
          nerwowe?
          • zlosia Re: bol serca - kiedy powinien niepokoic? 07.07.04, 18:28
            Zwróć uwage na to, że to nie jest normalne jeśli kogos boli serce. Nawet jesli
            jest to spowodowane stresem. Jesli boli to trzeba iść do lekarza. Jestem po
            dwóch operacjach. We wrzesniu czeka mnie trzecia. Nigdy mnie nic nie bolało
            mimo, że mam poważne problemy. A jak boli to tym bardziej trzeba cos z tym
            zrobić.
            • Gość: Kate Re:Do Złosi IP: *.parpa.pl 08.07.04, 14:12
              To w jaki sposób zdiagnozowano, że cos jest nie tak? Możesz napisac cos więcej?
              Tez uwazam, że trzeba badać sie i chodzić do lekarza, ale mam takie
              doświadczenia, że jak jest coś nietypowego to diagnoza czasem jest błędna.

• zlosia Re:Do Złosi 08.07.04, 15:23
                Urodziłam się z wadą serca. Lekarze przy porodzie wykryli nieprawipłowości.
                Podobno co drugie dziecko ma lekką arytmię po porodzie. Ale moja nie zanikła.
                Po pierwszej operacji było jeszcze gorzej niz było. Lekarze spisali mnie na
                straty, ale rodzice wywalczyli wyjazd na operację do Holandii. Miałam wtedy 1,5-
                roku. Teraz mam 20 lat. Przed ten czas dobrze sie czułam, normalnie żyłam,
                ćwiczyłam na wf-ie. Teraz lekarze zdecydowali, że jednak musze miec poprawione
                zastawki, ponieważ jak będe w ciąży to serce może sobie nie poradzić z większą
                ilością krwi.
                Tak więc wada może być bezobiawowa. Patrząc na mnie nikt by nie powiedział, że
                mam jakiekolwiek kłopoty ze zdrowiem. I sama czuje sie bardzo dobrze. Warto
                czasem zapłacić wieksze pięniądze na prywatną wizytę u specjalisty.
              • Gość: Kate Re:Do Złosi IP: *.parpa.pl 09.07.04, 16:02
                Czasami mam poczucie przyspieszonego bicia serca, mam zrobic test wysiłkowy
                Dzieki za odpowiedź zyczę wszystkiegho dobrego

Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka