IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 08:49
Ostatnio mam dziwne @. Krew nie jest czerwona i płynna tylko jakaś taka
brązowawa i gęsta, tworząca coś w rodzaju takich ciągnących się(sorry za
określenie) glutów. Jaka może być tego przyczyna ? Coś się dzieje złego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kadewu Re: Dziwna @ IP: *.robbo.pl 07.07.04, 12:19
      Bierzesz pigułki? Przestałaś brać? Kolor krwi związany jest z jej ilością,
      często skąpe miesiączki są jakby "brudne". Dziewczyny obserwują zmiany właśnie
      po odstawieniu pigułek czy po rozpoczęciu ich stosowania. Pigułki powodują, że
      błona wyściełająca macicę nie rośnie zbytnio i mniej się złuszcza. Ale nie
      zawsze tak jest. Zatem udaj się do lekarza - powód może być hormonalny, trzeba
      wykluczyć infekcje, anomalie wewnątrz macicy. Pozdrawiam,
      Kasia
      • Gość: Monila Re: Dziwna @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 13:21
        Dzięki za odpowiedź. Pigułek nie biorę od 8 m-cy. Infekcja to też chyba nie
        jest bo miałam swojego czasu robioną cytologię (I gr) i posiew i było OK. W
        zawiązku z planowaną ciążą miałam też robione Usg narządów rodnych i też wyszło
        OK. W kazdym bądź razie właśnie zapisałam się do gina.
        • Gość: nina79 Re: Dziwna @ IP: *.waw.sa.gov.pl 07.07.04, 14:48
          A może jesteś w ciąży?
    • baby_esculap Re: Dziwna @ 07.07.04, 14:45
      dziwne fakt
      • kadewu1 Re: Dziwna @ 08.07.04, 18:57
        Jest taka możliwość, że to ciąża, ew. poronienie (a nie przerost endometrium).
        Słowem - do gina i zdrowia życzę.
        Kasia
    • magdulka26 Re: Dziwna @ 08.07.04, 19:55
      Ja też u siebie zauważam tak jakby śluz ,jest on i na pospasce i (sorki za
      szczegóły )po wysiusianiu przy wycieraniu też go mam.Byłam u gina i jest
      wszystko ok.Co może być przyczyną ze mam ten śluz ?Jeśli coś z hormonami to
      jakie mam zbadać,TSH mam dobre robiłam ostatnio.
      • Gość: Monila Re: Dziwna @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 09:00
        Test ciążowy zrobiłam. Wyszedł negatywny. A dziś idę do gina. Napiszę co
        powiedział.
        • Gość: Karola Re: Dziwna @ IP: *.chello.pl 12.07.04, 23:36
          Halo! Miałaś napisać co ginekolog powiedział! smile Dopominam się, bo sama właśnie
          mam taką dziwną miesiączkę. Dokładnie taką, jak opisałaś. Biorę od 2 miesięcy
          Bromergon i Duphaston 16-25 dc. Może to od tego. W środę też idę do lekarza.

A Tobie co powiedział???
          • Gość: Monila Re: Dziwna @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 11:25
            Niestety nic konkretnego. Gin zbadała mnie, zrobiła usg i stwierdziła że nie
            potrafi powiedzieć skąd taka dziwna miesiączka, bo wszystko wygląda OK.
            Powiedziała tylko, że skąpa @ (trwała u mnie w sumie 1 dzień) może świadczyć o
            cyklu bezowulacyjnym. Już zaczynam myśleć że zadziała tu jakaś autosugestia.
            Staramy się o dziecko i muszę przyznać, że trochę się stresowałam tym faktem i
            nadmiernie wypatrywałam symptomów ciąży. Może za bardzo się przejęłam. Napisz,
            proszę, po wizycie u gina co ci powiedziano. Dzięki.
            • Gość: Monila Re: Dziwna @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:52
              Karola, jaki "werdykt" u Ciebie ?
              • Gość: Karola Re: Dziwna @ IP: *.chello.pl 22.07.04, 22:32
                Wczoraj byłam u ginki. Cały czas plamię, a to 13dc! Dziś (13dc) krwawienie się
                nawet nasiliło. No ale u lekarza byłam wczoraj.
                Na razie werdyktu nie ma. Kazała zrobić USG narządu rodnego dopochwowe i jeżeli
                wyjdzie idealnie, to jeszcze raz krew (bo już 2 miesiące temu miałam robioną i
                wyszło za dużo prolaktyny). W krwi mam zbadać: hematokryt, hemoglobinę, krw.
                czerwone, białe, wzór krw. białych, THS i PRL.
                Na razie dała mi leczenie objawowe (póki nie zna przyczyny_ czyli:
                Cyclonamine (hamuje krwawienie)
                Cyclo3Fort (hamuje krwawienie)
                Rutinoscorbin (to chyba na wypadek stanu zapalnego)
                i dalej mam brać Bromergon 1/2 tabletki na noc.
                Mam przestać brać Duphaston, bo to on mógł spowodować totalne rozregulowanie
                organizmu.
                Jak zrobię te badania mam iśc do niej znowu, to napiszę co powiedziała.

a co u Ciebie?
                • Gość: Monila Re: Dziwna @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:24
                  To rzeczywiscie niepokojace że masz to plamienie tyle czasu. U mnie właściwie
                  nic nowego, plamienie jak się zaczęło tak się skończyło - trawało w sumie
                  półtora dnia. I nie pozostaje mi nic innego jak czekać na następną @.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka