Dodaj do ulubionych

Planowanie płci dziecka

12.07.04, 16:40
Czy ktoś potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie- bo słyszałam że są jakieś
sposoby (dzień cyklu, dieta itp) kiedy można poczać dziewczynkę a kiedy
chłopca. Może ktoś zna jakieś książki na ten temat i mógłby polecić, albo
ewentualnie odesłać do jakiś informaci w necie.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Planowanie płci dziecka 12.07.04, 18:03
      Kolega mi powiedzial, ze jak kiedys bede miala kaprys wybierac, to mam nie
      korzystac z chinskiego kalendarza, dzieki ktoremu maja dwoch synow w miejsce
      oczekiwanych dziewczyneksmile

16%VOL
      22%VAT
      (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
    • Gość: olka Re: Planowanie płci dziecka IP: *.ghnet.pl / *.crowley.pl 12.07.04, 23:04
      czytalam w jakiejs ksiazce, ze zaraz po okresie jest wieksza szansa na poczecie
      dziewczynki, pod koniec cyklu - chlopaka.
      • Gość: chmurka Re: Planowanie płci dziecka IP: *.acn.pl 19.07.04, 21:06
        Im młodsza mama tym większe prawdopodobieństwo poczęcia chłopczyka.
        • Gość: zebra46 Re: Planowanie płci dziecka IP: *.54.186.204.tisdip.tiscali.de 19.07.04, 23:44
          to zalezy od genetyki, ile w Twojej bliskiej rodzinie jest chlopcow...
          czytalam kiedys, ze jesli zaplodnienie ma miejsce po jajeczkowaniu/dokladnie po
          peknieciu pecherzyka- to sa najwieksze szanse na chlopca..(sama tez
          chcialabym)...przed : na 2 dni..dziewczynka
          • loel Re: Planowanie płci dziecka 20.07.04, 13:55
            Wytłumacz mi jak płeć dziecka może być zalezna od dnia cyklu lub predyspozycji
            lub wieku kobiety jeśli decyduje odpowiedni chromosom od ojca.
            • zebra46 Re: Planowanie płci dziecka 20.07.04, 14:04
              to nie rozprawka naukowa, tylko mowie o tym co kiedys na ten temat
              przeczytalam. Znam nawet kogos, kto na tej bazie planowal i udalo sie.Byc moze
              to przypadek, a moze cos w tym jest...
            • Gość: Ewcia Re: Planowanie płci dziecka IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 20.07.04, 16:30
              Jesli dobrze pamietam - plemnik z X po prostu zyje dluzej, jest bardziej
              wytrzymaly, w zwiazku z czym jesli stosunek byl powiedzmy na te dwa dni przed
              owulacja to wlasnie dlatego jest wieksza szansa na dziewczynke. Plemnik czeka
              juz na komorke i tak jak juz wspomnialam te z X sa bardziej wytrwale, natomiast
              te z Y sa np. szybsze.
    • Gość: zebra46 Re: Planowanie płci dziecka IP: *.54.186.204.tisdip.tiscali.de 19.07.04, 23:45
      ..aaha jeszcze wazne sa hromosomy x i y,ale nie pamietam dokladnie jak to z
      nimi jest
      • very_martini Re: Planowanie płci dziecka 20.07.04, 13:42
        Ano jest z nimi tak, ze chromosom X ma kazdy (kobiety XX, faceci XY), a Y tylko
        faceci, ale nie da sie tym manipulowac poza laboratoriumwink

16%VOL
        22%VAT
        (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka