Dodaj do ulubionych

Problem owulacja? hormony? pomocy

12.07.13, 08:44
Witam, mam problem, i pytanie zarazem, czy w czasie badania usg dopochwowego ginekolog może stwierdzic jednoznacznie owulacje nie ciąże? ost okres miałam 13 czerwca, pozniej po 2 tygodniach 2 dniowe plamienie na brązowo i teraz od kilku dni ostre bole jajniko i lekkie powiekszenie brodawek, nawet odrobine plynu bylo, plus co dziwne duzo ciagliwego słuzu..oczywiscie jestem spanikowana, mam juz dwojke dzieci nie chce więcej i zabezpieczam sie z mezem ale wiadomo.. Ogólnie ostatnie cykle mam wyjatkowo długie, na okres czekam ok tydzien,1,5 , ale zrobiłam nawet test, najpierw nic,później jakby delikatny cien kreski ,ktory szybko zniknąl i się rozmyło wszystko na różowo.... Ale wracając do tematu , byłam wczoraj u ginekolog i po badaniu i badaniu usg dopochwowym stwierdziła ze jej to wyglada na piersza faze cyklu i wlasnie mam owulacje bo w jajniku widac pęcherzyk i dała mi skierowanie na badanie tarczycy bo hormony mi wariuja- wiec pytanie czy moze to tak wygladac? az tyle objawow i to od tarczycy? skoro widziała w jajniku pecherzyk to w ciazy byc nie moge? wiem,ze to oczywiste ale prosze o pocieszenie bo juz wariuje...
Obserwuj wątek
    • melo-dy86 Re: Problem owulacja? hormony? pomocy 12.07.13, 21:55
      Ja mam niedoczynną tarczycę. Dopóty dopóki nie zaczęłam jej leczyć miałam mega problemy z cyklami. Miewałam cykle po 40 -50 dni. Wiele z nich bezowulacyjnych. Jak zaczęłam leczyć tarczycę to chodziłam później do lekarza na kontrolne USG czy mam owulację. Jeżeli lekarz powiedział Ci, że masz owulację to na bank tak jest. Bardzo wyraźnie widać ją na USG. No i taki pęcherzyk o ile mi wiadomo widać na jajniku, a nie w macicy. Nie można pomylić owulacji z ciążą. A tarczyca faktycznie bardzo mocno wpływa na cykl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka