melisana7 20.12.05, 13:42 Była bym bardzo wdzięczna gdyby mógł mi ktoś podać słowa piosenki, która zaczyna się jakoś tak: była raz kózka rogata biała, która połące sobie skakała mam ciu ciu maluciu..... Pozdrawiam i z góry dziękuję melisana7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
july.29 Re: Piosenka o kózce 20.12.05, 15:05 znalazłam tylko krótkie dokończenie: Była raz kózka, rogata, biała co po podwórku sobie skakała, mam ćuću maluću, pimpinki, dorabinki, hopsasa do lasa, sobie skakała. j. Odpowiedz Link Zgłoś
sabineks Re: Piosenka o kózce 28.12.05, 13:18 Cielę zerwało kawał powroza, zaczęło skakać tak jak ta koza Mam ciuciu ... ja dla mojego Maćka tak dalej śpiewam, reszty z dzieciństwa nie pamiętam Będę wdzięczna za dalszy tekst Odpowiedz Link Zgłoś
niania22 Re: Piosenka o kózce 16.01.06, 17:35 było jjeszcze "i strach na wróble co stał przy drodze zaczął teżskakać na jednej nodze" Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Re: Piosenka o kózce 16.01.06, 17:37 Była raz kózka rogata biała która po łące sobie skakała Ref. Mam ciu ciu maluciu tyrcinki dorabinki hop sa sa dyrydasa sobie skakała. Źrebię zerwało koniec powroza zaczęło skakać tak jak ta koza Mam ciu ciu... ...tak jak ta koza Wnet się rozbrykał cielaczek młody i razem z nimi poszedł w zawody Mam ciu ciu... ...poszedł w zawody. I tak za kózką rogatą białą wszystko dokoła razem skakało Mam ciu ciu... ...razem skakało A strach na wróble co stał przy drodze Tez zaczął skakać na jednej nodze Mam ciu ciu... ...na jednej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
melisana7 Re: Piosenka o kózce 16.01.06, 20:17 Jestem niezmiernie wdzięczna za pozostałe zwrotki. Moje córki uwielbiają tą piosenkę, mogą teraz razem ze mną zaśpiewać cały nutwór. Dziękuję i pozdrawiam melisana7 Odpowiedz Link Zgłoś